Norra By Anneborg 1

Dela denna bostad på Facebook

Unik Värmlandsgård med kakelugnar i alla rum!

Snart till salu!

Med det största nöjet kan vi nu presentera denna gedigna Herrgård, Anneborg! Ovanligt påkostad Värmlandsgård med enskilt, trevligt läge med bevarade detaljer från tidiga byggåret, som vackra kakelugnar i ALLA rum, flertalet öppna spisar, generösa takhöjder och trägolv. Gården håller en otroligt hög standard och som dessutom har en spännande historia! Från början användes gården som lanthandel med tillverkning och försäljning av jordbruksprodukter och alkohol. På senare tid bedrevs jordbruk och skogsbruk med mjölkkor och hästar.
Huset var i original ända fram till 2001, då väl valda invändiga renoveringar påbörjades. Den stora huvudbyggnaden fördelar sig på tre plan, med ett entréplan som erbjuder inglasad farstu, stort kök med rejäl matplats, matsal och vardagsrum. En trapp upp möts man av otroliga fönsterpartier och hall som leder till två stora sovrum, charmigt badrum (även detta med kakelugn), samt en festlokal. Tredje och sista planet är ett stort inrett loft med ljusinsläpp från flertalet fönster och bra takhöjd. Under sommartid kan detta användas som sovplatser för upptill 6 personer.

Utöver det otroligt vackra bostadshuset finns en stor ladugård i toppskick om 658 kvm fördelat på två plan. Perfekt festlokal som erbjuder en stor öppen del med scene och en stalldel som är omgjord till bar. På andra planet finns charmig 50 meters lång höskullebro med staket och plats för långbord. En fatabur är även belägen på fastigheten med en källare som är fint byggt i tegel, två produktionsrum på första planet och ett gammalt spannmålsmagasin på andra planet som är inrett till ett stort sovrum om ca 40 kvm.

Fastigheten ligger enskilt med ca 2 kilometer till närmsta granne, 4 km till livsmedelsbutik och 7 km till Charlottenbergs köpcentrum med ett utbud av allt som kan tänkas. Otrafikerade grusvägar som du enkelt tar dig till flertalet badstränder. Goda fiskemöjligheter och rättigheter för kräftfiske i Bysjön för den intresserade. Omgivet av vacker natur och med närhet till flera naturreservat!

En alldeles unik chans att förvärva drömboendet! Eller kanske bedriva verksamhet? Tidigare har fastigheten uthyrts, möjlighet till fina intäkter finns!

Varmt välkommen att kontakta mäklare för mer information!


A V S T Å N D
Arvika........................ca 24 km
Charlottenberg........ca 13 km
Oslo...........................ca 120 km
Stockholm................ca 398 km


O M R Å D E
Affär: Åmotfors 4 km
Apotek: Charlottenberg 7 km
Badplats: 3 km - sandstrand
Bank: Åmotfors 4 km
Busshållplats: 4 km - Åmotfors -
Båtuthyrning: Åmotfors 4 km
Cykeluthyrning: Arvika 26 km
Fiske: 400 meter - Bysjön
Fjäll: Valfjället
Fotbollsplan: Charlottenberg 7 km
Golf: www.edagk.com
Kanotuthyrning: Åmotfors 4 km
Längdskidåkning: 7 km - Valfjället
Minigolf: Arvika 26 km
Närmaste granne: 2 kilometer
Restaurang: Charlottenberg 7 km
Ridning: www.varmland.se/arrangement/20758
Simhall: Arvika
Sjö: 400 m
Skog: Huset ligger i skogen, vid 2 innsjöar
Slalombacke: www.valfjallet.se 7 km
Strand: 400 m
Systembolag: Charlottenberg 7 km
Tennis: Arvika
Vandringsleder: 1-2 km
Julia Nordin
Fastighetsmäklare/Delägare 0703814060
Skicka e-post

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Norra By Anneborg 1

Boarea

215 kvm

Tomtarea

8 619 kvm

Pris

3 100 000 kr