Bergerud Sydstuga 1

Visa alla bilder
Dela denna bostad på Facebook

Unik sekelskiftesvilla med fantastisk sjöutsikt och historisk charm!

Välkommen till Bergerud Sydstugan!

Drömmer du om att bo i en vacker sekelskiftesvilla med en oslagbar sjöutsikt?
Här finns nu möjlighet att bli ägare till denna unika och välbevarade fastighet med utsikt över vackra Askesjön.

Stora fönster ramar in den imponerande utsikten och fyller varje rum med naturligt ljus. Bostadshusets byggår är 1900 och är på två plan och det höga taket ger en känsla av rymd i varje hörn. Här har historiens vingslag lämnat sina spår. Tak- och golvmålningar har bevarats och varsamt restaurerats. Spegeldörrar i original ger en känsla av elegans och äkthet.
På entréplan finns ett rymligt vardagsrum med en stor altan med utsikt mot sjön, ett praktiskt kök som nyligen fräschats upp, med en behaglig färgsättning i sann byggnadsvårdsanda. I anslutning till köket finns en groventré och möjlighet till ett stort skafferi. Entréplan rymmer också en trevlig matsal med kakelugn, ett kontor, ett sovrum och ett badrum. Från entréplanets stora, välkomnande hall leder en vacker trappa upp till husets övre plan. Här ryms två stora, ljusa sovrum och ett rum som har använts som allrum, men som även fungera som sovrum. Det finns fyra kattvindar, varav två som har använts som förvaringsutrymme och två isolerade som har varit tilltänka som sovrum/våtrum. Således finns det möjlighet att med mindre medel addera ett badrum till övre plan. Även takhöjden som redan är generös går att höja, då originaltaket finns kvar. På övreplan finns också en balkong i västligt läge med kvällssol.

Möjlighet att även återuppliva historia i lillstuga från 1800-talet
På fastigheten hittar du också en unik lillstuga från tidigt 1800-tal. Denna stuga är full av ursprungliga detaljer och har en enorm potential. Om du har drömt om att renovera en historisk pärla, är detta din chans. På fastigheten finns det även dubbelgarage med stort förråd, stolpbod med jordkällare samt ett lusthus.

Denna fastighet är perfekt för dig som uppskattar historisk charm, sjöutsikt och unika detaljer. Här kan du skapa ditt drömhem och bevara en bit av historien samtidigt. Missa inte chansen att äga en bit av det förflutna med en framtid full av möjligheter!

A V S T Å N D
Skillingsfors...........................................5,7km
Arvika.....................................................54km
Oslo........................................................96km

Varmt välkommen at anmäla dig på visning!
Wilma Kling
Fastighetsmäklare 0732508198
Skicka e-post

Visning

Mån 2 Oktober
kl 15:30 - 16:00
Anmälan krävs! Boka dig på vår hemsida eller mejla. Välkomna!

Bergerud Sydstuga 1

Boarea

240 kvm

Antal rum

7 rum

Tomtarea

7 962 kvm

Pris

2 995 000 kr