Vacker familjevilla med stor tomt på lugn återvändsgata!

Dela denna bostad på Facebook
Varmt välkomna till Alunvägen 7!

Här flyttar ni till en vacker familjevilla med stor tomt om hela 1337 kvm på en lugn återvändsgata i familjära Latorp. Här bor du nära till natur med ett vackert naturreservat och gångstråk nära men har samtidigt möjlighet att ta dig till Örebro city på ca 15 minuter. Husets baksida har det spenderats mycket tid och kärlek på. Här finns en vacker damm, separat grillplats med bänkar, boulebana, odlingslådor, växthus där tomaterna kommer att trivas, flertalet fruktträd och bärbuskar som äppleträd, vinbär, fläderblom och rabarber. Därutöver en stor och rymlig gräsmatta med plats för lek och bus för den större barnfamiljen. Låt oss inte glömma ett fantastiskt inglasat uterum samt ett stort altandäck i västligt läge som utlovar många mysiga grillkvällar med nära och kära.

Detta hem är försett med tre sovrum i varierande storlek, kök med plats för stor matgrupp, ett väl tilltaget vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp, två badrum, ett allrum med mysig öppen spis samt en ordentlig tvättstuga försedd med bastu. Därutöver finner du ett hobbyrum, pannrum med möjlighet för förvaring, matkällare samt ett kontor som med enkelhet kan göras om till sovrum/gästrum. Parkeringsmöjligheter kommer i form av garage med elektrisk port med plats för en bil samt plats för fler bilar på uppfart.

De nuvarande ägarna har bott i fastigheten i snart 40 år och har sett sina barn växa upp i detta lugna och trygga område. I närheten finns förskola, skola, fotbollsanläggning, badplats och busshållsplats med smidig anslutning till Örebro. För den som inte vill ta buss eller bil finns det även en asfalterad cykelväg ända till Örebro. ICA, Pizzeria och bensinstation finns i Vintrosa ca 5 min bort. I Garphyttan finner du Coop, pizzeria, gym, paddelbana samt Folkets park med minigolfanläggning. Låt oss inte glömma närheten till Kilsbergen och Ånnaboda där vandrings-, bad- och skidmöjligheter finns.

Besiktning samt energideklaration kommer genomföras.

Tänkt tillträde är kring juli 2022. Låter detta som något för dig är du varmt välkommen med ditt intresse!

Alunvägen 7 Latorp, Örebro

Boarea

90 kvm

Antal rum

4 rum

Tomtarea

1 337 kvm

Pris

2 995 000 kr

Entré

Rymlig hall med möjlighet till avhängning direkt till vänster. I hallens förlängning finns ytterligare förvaring i form av dubbelgarderob med spegeldörrar. Här finns plastmatta och målade väggar.

Kök

Vitt kök med ljus kakel ovan bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen kommer i form av diskmaskin, spis, fläkt, ugn/ångugn samt kyl/frys av märket Bosch. Här finns parkettgolv och målade väggar och plats för matbord för 4–6 personer. Under 2011 renoverades köket. Under 2012/2013 byttes parkettgolv, bänkskiva, kakel ovan bänkskiva samt diskho ut.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns plats för stor soffgrupp och tillhörande möblemang. Rummet har parkettgolv och tapetserade väggar. Från vardagsrummet når du bostadens baksida och inglasade uterum.

Inglasat uterum

Uterummet är bostadens hjärta. Här finns gott om plats för matgrupp och övrig möblering. Uterummets läge mot väst ger en trevlig kvällssol, därutöver finns en separat terrass med plats för stor grill. Här kan ni förvänta er många trevliga grillkvällar med nära och kära

Badrum

Badrum som totalrenoverades under 2010 med plastmatta och våtrumstapet försett med badkar, handfat med kommod, spegelskåp, förvaringsskåp, handukstork samt WC.

Sovrum 1

Bostadens största sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Rummet är försett med klädkammare samt en integrerad garderob. Här finns laminatgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 2

Ett något mindre sovrum med plats för 120 cm säng med tillhörande möblemang. Förvaring kommer i form av en integrerad garderob. Här finns laminatgolv och målade väggar.

Sovrum 3

Detta sovrum nyttjas idag som ett kontor med heltäckningsmatta i grå kulör och målade väggar. Här finns plats för stor säng med tillhörande möblemang om så önskas.

Allrum

På bostadens nedre plan når vi ett rymligt allrum med plats för stor sittgrupp invid en mysig öppen spis. Här finns parkettgolv och tapetserade väggar med fondvägg.

Badrum

Badrum som totalrenoverades under 2018 med plastmatta och våtrumstapet försett med dusch, WC, handfat med kommod, spegelskåp samt handukstork.

Tvättstuga/bastu

Rymlig tvättstuga försedd med tvättmaskin, klädkammare, ho, förvaringsskåp samt en vacker bastu med stora glaspartier. Bastun installerades 2012 och har ett kombiaggregat med ångbastu/finsk bastu.

Kontor

Rum som idag nyttjas som kontor men med enkelhet kan nyttjas som ett extra sovrum/gästrum. Här finns laminatgolv och panel på väggarna.

Hobbyrum

Hobbyrum som kan nyttjas på många sätt med plastmatta och panel på väggarna.

Förråd/pannrum/matkällare

Därutöver finns det två ytterligare utrymmen som idag nyttjas som förråd, pannrum samt en rymlig matkällare. Från matkällaren når du det intilliggande garaget.

Garage

Garage med elektrisk port och med plats för en bil. Från garaget nåt du bostadens baksida. Garaget tilläggsisolerades under 2016.

Trädgård

Fastighetens nuvarande ägare har lagt ned mycket tid och kärlek på tomten. Här finns en vacker damm, separat grillplats med bänkar, sittplats för loungemöbler utsatt med marksten, boulebana, odlingslådor, växthus, flertalet fruktträd och bärbuskar som äppleträd, vinbär, fläderblom och rabarber. Därutöver en stor och rymlig gräsmatta med plats för lek och bus för den större barnfamiljen.

Allmänt

Dränering av källargrund genomfördes 1996. Luftvärmepump, luft/vatten inkl. VV-beredare 300 L installerades under 2006. Fönster har bytts ut löpande mellan år 2006–2015. Omfattande elarbeten utfördes under 2011. Ett komplett takbyte utfördes på huvudbyggnad samt utbyggnad under 2011/2012. Under 2020 genomfördes en radonmätning, därefter gjordes en radonsanering samt installation av radonsug.

Malin Reidarsson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare
076-180 44 01
Skicka e-post

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan m källare
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Luft-vatten värmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Bilplats

Parkering på uppfart samt garage

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber installerades under 2018.

Driftkostnader

Hushållsel
17 872 kr
Vatten/avlopp
4 144 kr
Sotning
400 kr
Renhållning
1 321 kr
Försäkring
3 934 kr
Vägavgift
200 kr
Summa
27 871 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Utöver dessa driftkostnader anger säljaren ett underhåll på luft-vattenvärmepump om ca 2000 kr/år samt kostnad för larm (Verisure) om 2500 kr/år.

Energideklaration

Status
Ej utförd

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 350 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1973
Byggnadsvärde
991 000 kr
Markvärde
359 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Ledning
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Ledning, 18-IM1-70/2460.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Örebro Värberg GA:3 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Örebro Värberg GA:4 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Örebro Värberg GA:5 ändamål: Elledningar och/eller belysning

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Typ
Friliggande villa
Byggnadstyp
1 plan m källare
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Värberg 4:17
Adress
Alunvägen 7
Område
Latorp
Boarea/biarea
90/115 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
4 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 337 kvm
Byggår
1973
Pris
2 995 000 kr
Pantbrev
Totalt 9 st pantbrev om 1 095 000 kr.

Intresseanmälan