Idyll i centrala Kumla med verksamhetslokal på gården!

Dela denna bostad på Facebook
Snart finns chansen att förvärva denna idyll i centrala Kumla med gångavstånd till citykärnan och kommunikationer.

Detta hem speglas av en stor charm med vacker punschveranda, mysig uteplats och fina fönsterdetaljer. Huset har genom åren restaurerats med stor respekt och varje renovering är noggrann genomtänk och utvald för att behålla husets karaktär. Här kan en större familj flytta in då huset är försett med fyra sovrum, vid behov finns även möjligheten att göra ett ytterligare sovrum, ett badrum, en toalett samt ett duschutrymme, stort vardagsrum samt rymlig matplats.

Söker du ett hem där du även kan arbeta med din verksamhet? Då är ett boende på Södra Kungsvägen 20 perfekt för dig. På gården finner du nämligen byggnad, som idag nyttjas som en inredningsbutik, som kan anpassas efter era behov.

I närheten finner du Kumlas vackra sjöpark med gångstråk och grönområden. Där har du även möjlighet för dig som gillar att simma, njuta på relax eller ta med barnen på upplevelsebad. Här har du även gångavstånd till ICA Maxi, restauranger, butiker och gym. Förskola, skola samt vårdcentral finns i närområdet.
Kontakta mäklaren för mer information!

Södra Kungsvägen 20 Kumla Centrum, Kumla

Boarea

110 kvm

Antal rum

5 rum

Tomtarea

702 kvm

Pris

På förfrågan

Allmänt

Fasaden delvis ommålad 2019. Alla ytskikt invändigt har målats om sedan 2013. Alla fönster, förutom de spetsiga fönsterna (endast ommålade) byttes ut till 3-glas under 2016. Alla våtutrymmen renoverades under 2013. Verandan till entrén byggdes under 2020.

Hall

Hall med Marrakesh inspirerat klinker, bröstpanel och mörkgrå väggar. OBS: Klädhängaren ingår ej i köpet!

Tvättstuga/dusch

Helkaklad tvättstuga försedd med golvvärme och duschutrymme. Tvättmaskin och torktumlare byttes ut för ca 3-4 år sedan. Praktisk arbetsbänk samt sink. Tvättstugan är även försedd med förvaring över bänk.

Kök/matplats

Rymligt kök med stor matplats med möjlighet för middagar för större sällskap. Matdelen har mycket ljusinsläpp av fönster i två väderstreck. Köket går i vitt med kakel över bänkskiva och är utrustat med spis/ugn (2020), diskmaskin (2017), kyl, frys (2020) samt fungerade vedspis. Här finner du plastmatta samt vitmålade väggar/tapetserad vägg med bröstpanel.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för stor soffa och tillhörande möblemang. Rummet är försett med kamin som ger gott med värme de kallare dagarna på året. Rummet har plankgolv och tapetserade väggar.

Punschveranda

Mysig punschveranda med vackra fönster och fantastiskt ljus. Här finner ni vita väggar med bröstpanel och trägolv. Plåttaket samt takavvattning på verandan har bytts ut under 2015.

WC

WC med Marrakesh inspirerat klinker på golv, på väggarna finner ni vitt kakel samt mörkgrå väggar. Här har vi även en smart förvaringslösning för badrumsartiklar under bostadens trapp.

Sovrum 1

Sovrum på nedre plan med ljusinsläpp från två håll med trägolv och tapetserade väggar. Kan med fördel nyttjas som kontor/gästrum.

Sovrum 2

Upp för trappen når du bostadens rymliga master bedroom försett med badrum. Här har man valt att öppna upp kattvindarna för att få mer rymd. Här finner ni gott om plats för större säng och förvaring.

Badrum

Badrum in suite. Helkaklat badrum med vackert badkar med tassar, WC, stort handfat med kommod samt golvvärme.

Sovrum 3

Detta sovrum är ännu inte fotat, bilder kommer senare! Rummet har plastmatta och tapetserade väggar.

Sovrum 4

Rymligt sovrum där man valt att plocka bort en del av klädkammaren för att få plats med skrivbord, men har även plockat bort delar av kattvind för att få ett större och rymligare rum. Här finner ni plats för säng, soffa, TV-möblemang. Rummet har trägolv och målade väggar med kalkfärg.

Butik

Butiken på gården renoverades under 2013 då man bytte ut all el, målade alla ytskikt samt tog bort plastmatta och slipade det underliggande trägolvet. Butiken är försett med garage som idag nyttjas som ett stort förråd.

Malin Reidarsson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare
076-180 44 01
Skicka e-post

Byggnadssätt

Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Bergvärmepump + luft/luftvp.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering
1988

Driftkostnader

Uppvärmning
20 000 kr
Vatten/avlopp
3 150 kr
Sotning
500 kr
Renhållning
1 516 kr
Försäkring
4 900 kr
Summa
30 066 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 198 kr tillkommer)

Inräknat i uppvärmningskostnaden ingår butikens elförbrukning.

Energideklaration

Status
Utförd (Fredag 22/2)
Prestanda
88 kWh/m2/år

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 093 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1935
Byggnadsvärde
794 000 kr
Markvärde
299 000 kr
Skatt/avgift
8 198 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Detaljplan

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Snickaren 19
Adress
Södra Kungsvägen 20
Område
Kumla Centrum
Boarea/biarea
110/40 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
702 kvm
Byggår
1909
Pris
På förfrågan
Pantbrev
Totalt 7 st pantbrev om 1 350 000 kr.
entreplan 1
källare 1

Intresseanmälan