Välskött och påkostad hästgård med guldläge! 21 ha mark, 25 boxplatser och solceller!

Dela denna bostad på Facebook
Välkomna till denna idylliska gård som ni finner strax utanför Köping. Ett lantligt läge med närhet till både natur och centrum samt endast 5 minuters bilfärd från E18.

Denna familjära hästgård erbjuder två bostadshus i otroligt gott skick och andra faciliteter som stort stall om 634 kvm, ett mindre nybyggt stall från 2020, nyare påkostat ridhus, fin paddock samt flertalet uthus i form av garage, gästhus etc.
Totalt finns det 25 stallboxar fördelat på tre olika stall och flertalet hagar i olika storlekar samt fantastiska ridmöjligheter i skogsmiljö. På gården finns stor potential för olika verksamheter, bland annat inackorderingsverksamhet och travverksamhet. Som att detta inte vore tillräckligt ligger Korslöt golfbana bara ett stenkast ifrån gården.

Vi önskar er varmt välkomna till Tibble 3 och 4 som erbjuder något utöver det vanliga. Drömmen om den perfekta häsgården kan nu gå i uppfyllelse.


Övrigt
Fastigheten är under avstyckning då betesmark om 6 ha har styckats av men förrättningen hos Lantmäteriet är inte fastställd. Total arean på fastigheten efter avstyckningen är 21 ha innehållande både skogsmark, betesmark etc. Taxeringsvärdet i annonsen är därav inte korrekt på grund av att 6 ha betesmark kommer skiljas av från denna fastighet.

Under sensommar 2020 kommer solceller att installeras på stallet vilket kommer minska uppvärmningskostnaderna med 36.000 kwh på hela gården.

Energideklaration kommer att upprättas. Bostadshus är BESIKTIGAT!

Välkomna att kontakta mäklaren vid intresse eller frågor.

Tibble 3 och 4, Köping

Pris

10 000 000 kr

RUMSBESKRIVNING AV BOSTADSHUS

BOSTADSHUS 1

Välkomna in i denna moderna villa! Här erbjuds en välkomnande veranda och vidare in i villans entré/hall. Hallen erbjuder gott om plats för klädavhängning samt åt ingång till köket åt höger. Ett välskött Ek kök med nya vitvaror (2019). Goda förvaringsmöjligheter i över och underskåp. Vitmålade väggar och trägolv. Stort plus för vacker vedspis. Vidare in i villan erbjuds ett otroligt trevligt vardagsrum i ett senare tillbygge. Trägolv och vitmålade väggar gör rummet både stilrent och modernt. Här finns en installerad Luff/luft med varm- och kalluft. Möbleras idag med soffgrupp och mindre matsalsdel. I anslutning till vardagsrummet finns ett inglasat uterum med matta på golv och genom de ljudisolerade glasdörrarna tar du dig enkelt ut på terrassen med en jacuzzi (2019). Perfekt ställe att koppla av på efter ett pass i ridhuset. Villan erbjuder dessutom ett stort sovrum med plats för dubbelsäng, fungerande kakelugn och med gråa väggar med vit fondvägg.
Rymligt och välplanerat badrum med kakel och delvis plastmatta och klinker. Dusch, toalett, kommod med handfat, förvaringsskåp. Golvvärme. Tvättstug-del med tvättmaskin och torktumlare samt extremt goda förvaringsmöjligheter.

Trappen upp leder er vidare till sovrum 2/allrum med totalt två kattvindar till förvaring om så önskas. Stor garderob med skjutdörrar. Fina detaljer så som brunmålade takbjälkar. Det tredje sovrummet/barnrum erbjuder vita väggar med fondvägg i grönt. Inbyggd säng.

BOSTADSHUS 2
Välkomna in i ytterligare ett bostadshus. Här kliver ni in i en rymlig hall med extremt goda förvaringsutrymmen. Till vänster från entrén erbjuds ett stilfullt kök med all maskinell utrustning du behöver. Fungerande vedspis och häll. Nya vitvaror i rostfritt och köksluckor i ek. Vackert trägolv och väggar som pryds av ljus nyans i vitt. Öppet och lantligt kök.

Vidare har vi ett kontor/sovrum med trägolv och vitmålade väggar. Kakelugn för mysfaktor och uppvärmning. Perfekt att inreda som kontorsdel alternativt sovrum om så behövs. Vardagsrum med plats för soffgrupp eller matsalsbord. Trägolv och vitmålade väggar. Kakelugn. Utgång till stort nytt uterum med heltäckningsmatta och egen ingång. Allrum i ett senare tillbygge, fina stora fönsterpartier ner mot gården och paddocken. Fint trägolv och vitmålade väggar. Installerad Luft/Luft.
Gästtoalett med wc, kommod med handfat.
Trappen upp leder er till ett rum med otrolig karaktär. Högt i tak och ljust målade väggar och trägolv. Öppen spis som ej är i bruk. Inreds idag som ett sovrum.

Ytterligare ett sovrum som idag disponeras till förvaring / walk in closet. Utsikt över gården. På denna våning finns även ett stort och fräscht badrum med matta på golv och kakel på vägg. Toalett, kommod med handfat, spegelskåp och förvaringsmöjligheter. Dusch. Tvättmaskin och torktumlare.

Malin Jakobsson
Fastighetsmäklare/delägare
0725050660
Skicka e-post

Byggnader

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1909
Antal rum
5 rok
Boarea
93 kvm
Biarea
42 kvm
Areainformation
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomt
Tomtarea 3000 m².
Bilplats
Grusad parkering framför hus.

TV- och internetanslutning

TV
Fiber indraget
Bredband
Fiber indraget

Byggnadssätt

Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Takpannor från 1986
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Direktverkande El, Luftvärmepump
Vatten/avlopp
Enskilt avlopp med infiltration Enskilt vatten, borrhål ca 100 meter.

Energideklaration

Status
Beställd

Driftkostnader

Uppvärmning
100000 kr
Vatten/avlopp
1000 kr
Sotning
600 kr
Renhållningsavgift
2000 kr
Försäkring
7200 kr
Antal personer i hushållet
6 st
Summa
110800 kr/år
Kommentar
Kostnaden för uppvärmning inkluderar kostnaden för hushållsel.

Nuvarande ägare betalar 7200kr i försäkring/år för hela gården.
Kommentar
Driftskostnaderna kommer att generera en minskning av 36 000 kwn per år på hela gården efter installationen av solceller.

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1909
Renovering
2018 Nymålad fasad
Antal rum
5 rok
Boarea
96 kvm
Biarea
84 kvm
Areainformation
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomt
Tomtarea 3000 m².

TV- och internetanslutning

TV
Fiber framdraget till hus
Bredband
Fiber framdraget till hus

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-12T00:00:00)

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Stort stall om 634 kvm i extremt gott skick och väl underhållet. Nymålat. Totalt 14 boxar anpassat för alla hästar. Spolspilta med varmt och kallt vatten Rymlig sadelkammare med värme och klinker på golv Fikarum samt mindre rum för vatten och elcentral. Ny hydrofon samt varmvattenberedare. Ventilation. Loge/Höskulle med stor potential. Foderförvaring. Takhöjd på stallboxar: 16 st från 2,60 meter till 2,80 meter 6 st 4 meter 3 st 2,30 meter Uppvärmningskostnader för stall: Direktverkande El 84730 kwh
Stall byggt 2020
6 boxar, varmvattenberedare, spolspilta, ev sadelkammare totalt 6 boxar. El.
Gästhus + garage
Äldre gästhus med indragen el och avlopp. Inget vatten. Erbjuder sovrum samt vedbod vägg i vägg. Längst ut på byggnaden finns ett garage med port och gjuten platta.
Fristående garage
Elektrisk port. Garage/förråd.
Utestall
Nyare utestall med 6 st uteboxar. Stalltång, belysning och tak.
Ridhus
Ridhus om 60x24 meter (1440 m2) med sand. Elektriska portar samt vanlig ingång. Ledbelysning. Utbyggnad med fikarum och allrum.
Paddock
Från 2018 med staket i trä (19 x 36 m)

Arealer

Arealkälla
Taxerad areal
Skog
6 ha
Impediment
1 ha
Bete
13 ha
Övrigt
1 ha
Totalareal
21 ha

Marker

Betesmark
Areal: 13 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet än normalt i omr.
Skogsmark
Areal: 6 ha.
Impediment
Areal: 1 ha.

Taxeringsvärden

Småhusmark lantbruk
162 000 kr
Småhusbyggnad lantbruk
244 000 kr
Småhusbyggnad lantbruk
430 000 kr
Betesmark
1 000 003 kr
Skogsmark
475 000 kr
Impediment
2 000 kr
Ekonomibyggnader
141 000 kr
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Fornlämning (3 st)
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Starkström, 1983-148.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 1983-418.1
Last: Ledningsrätt Tele, 1984-339.2
Gemensamhetsanläggningar
Samfällighet: Arboga Åkerbo Häradsallmänning S:1, Samfällighet: Kungsör Åkerbo Häradsallmänning S:2, Samfällighet: Köping Tibble S:1, Samfällighet: Köping Tibble S:2, Samfällighet: Köping Tibble S:3, Samfällighet: Köping Tibble S:4, Samfällighet: Köping Tibble S:5, Samfällighet: Köping Tibble S:6, Samfällighet: Köping Tibble S:7, Samfällighet: Köping Tibble S:8, Samfällighet: Köping Tibble S:9, Samfällighet: Köping Åkerbo Häradsallmänning S:3

Visning

Mån 17 Augusti
kl 12:00 - 13:00
Anmälan Krävs! Varmt välkomna till Tibble!
Typ
Fast.beteckning
Tibble 4:3
Adress
Tibble 3 och 4
Pris
10 000 000 kr
Pantbrev
Totalt 4 st pantbrev om 6 450 000 kr.
Bostadshus 1 och 2
Bostadshus 1
Bostadshus 1
Bostadshus 2
Bostadshus 2
Sadelkammare
Ridhus
Nybyggt stall
Nybyggt stall
Nybyggt stall
Utestall
Paddock
Solceller Stall/Loge (Längst hela sidan)
Gästhus
Garage m gjuten platta
Tomtkarta efter avstyckning

Intresseanmälan