ay Orren 50, Branäs, Branäs | Agentur

Modern familjevilla i populära Orrenområdet på Branäsberget! SKI-IN-SKI-OUT!

Dela denna bostad på Facebook
Varmt välkomna till denna fina och unika villa i det populära området Orren på Branäsberget. Stugan är en 1-1/2 plans villa som stod klart 2008 och håller en väldigt hög standard och har blivit renoverad under de senaste åren med exempelvis mycket påkostade badrum. Här ryms formellt 13 personer i 6 sovrum men man kan vid behov vara 15+2 personer här. Första plan består av två sovrum med dubbelsängar, 2 st WC varav ett med stor bastu samt dusch, tvättmaskin och torktumlare. Rymligt vardagsrum med dubbla soffor samt öppenspis att värma sig framför. Hela nedre plan har golvvärme. På övre plan finner ni 4 sovrum som möblerats smakfullt samt badrum med dusch. En ordentlig terrass med grill och svårslagen utsikt. Uppvärmt stort skidförråd precis utanför dörren. På tomten står ytterligare ett fristående garage med golvvärme. Stugan kommer att säljas delvis möblerad. En stuga för er som vill ha det lilla extra!

I N T Ä K T E R

Stugan säljs med förmedlingsavtal med SkiBranäs. Mer information hittar ni här: https://skibranas.se/stugor/berget-8-baddar/orren-50
Intäkterna ger möjligheten att finansiera sitt eget boende då intäkterna kan hamna upp emot 300.000 kr per år.

O M R Å D E

Branäs är en växande skidort och har blivit omnämnd som Sveriges bästa skidort för barnfamiljer (barnsemesterpriser) inte mindre än 12 gånger! I Branäs finns hela 22 liftar varav en gondollift, 30 nerfarter med olika svårighetsgrader samt längdspår.Det finns otroligt många backar, funrides, off-pister, barnbackar samt gondollift, sittlift, ankarlift och knappliftar. Ytterligare aktiviteter som längdskidåkning, hundspann, skotersafari etc. finns om man inte bara vill åka utför. I området hittar du även en mängd olika restauranger och det finns mat och dryck anpassade för barnen i alla dessa restauranger. För de som har med sig egen matsäck finns flera grillplatser och värmestugor ute i backarna. På sommaren kan man istället för att åka skidor utnyttja Branäs fina natur genom att fiska, bada, paddla kanot och kajak och det finns även rafting för den som vågar. Stugan ligger med gångavstånd till servicekontor som erbjuder både skiduthyrning samt egen skidskola. I området finns även skoterleder som är otroligt populära!

A V S T Å N D

Branäs - Sysslebäck ca 2 mil
Branäs - Torsby ca 6 mil
Branäs - Trysil ca 10 mil
Branäs - Sälen ca 12 mil
Branäs - Oslo ca 20 mil
Branäs - Göteborg ca 39 mil
Branäs - Stockholm ca 41 mil

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING!

Orren 50 Branäs, Torsby

Boarea

154 kvm

Antal rum

7 rum

Tomtarea

487 kvm

Pris

3 650 000 kr

Hall

Rymlig hall med golvvärme, klädhängare och stor byrå.

Allrum

Stort öppet allrum med dubbla 3-sits soffor, i direkt anslutning finns det stora matsalsbordet. I denna sociala mötesplats kan man kolla på TV, njuta av utsikten, spela brädspel eller varför inte sitta och relaxa framför "brasTVn" med ett glas portvin. I de stora sovrummen kan barnen spela eller se på TV då det finns totalt 4-5 skärmar i stugan. Golvvärme.

Kök

Kök med fullstort kylskåp, diskmaskin, mikro, kaffebryggare, vattenkokare mm. Frysbox finns i "skidförrådet". Stort matbord med plats för hela sällskapet. Golvvärme.

Härifrån tar man sig ut till den härliga och solrika altanen med grill och bålpanna (trevlig Norsk specialgrill). Här står en yacuzzi som inte ingår i priset men som kan köpas separat.

Badrum

Det finns 2 badrum (ett på varje våning) och ett separat WC. Ett av badrummen är försett med en stor bastu samt tvättmaskin och torktumlare. Badrummen har golvvärme.

Sovrum

Totalt sex sovrum varav 3 är möblerade med dubbelsängar (160cm) och 2 rum med våningssäng 75/120cm samt ett med 90/150cm. Det finns TV i 3 sovrum och ytterligare en skärm som inte har några kanaler. Dessutom bäddsoffa i allrummet på vån 1 med 70+70 cm bäddar.

Formellt summerar detta till 13+0 bäddar (en bädd är 75cm eller bredare enligt våra regler) men det är OK att vara upp till 15-17 pers i stugan även om det kanske blir trångt då.

Övrigt

I det separata och uppvärmda skidförrådet hänger man skidkläderna och förvarar pjäxor. Där är så varmt att hela utrymmet fungerar som torkrum. Här finns också en frysbox, i köket är det ett stort kylskåp utan frys. Det är i skidförrådet ni tar på och förvarar skidkläder och utrustning.

Garaget

Stugans garage blev klart 2013 och är i ett mycket gott skick med både golvvärme och klinkers. Vid större bjudningar har nuvarande ägare ställt upp långbord för upp till 24 personer, perfekt vid större evenemang med släkten!

Julia Nordin
Fastighetsmäklare/Delägare
0703814060
Skicka e-post
Malin Jakobsson
Fastighetsmäklare/delägare
0725050660
Skicka e-post

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2007
Fasad
Trä
Tak
Torvtak
Uppvärmning
Vattenburen värme via elpatron samt kaminer.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering
Nuvarande ägare tog över huset 2013 och har sedan dess renoverat stora delar av huset. Bland annat nya golv i vissa rum som bland annat i kök, allrum och i vissa sovrum, innerdörrar är bytta, badrummen har renoverats. Garaget (25kvm) byggdes 2015 med klinker och golvvärme.
Övriga byggnader
Det finns en grillplats med plats för upp till 15 personer samt 3 vedskjul.

Bilplats

Parkeringsplats samt garage.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
19 773 kr
Hushållsel
22 898 kr
Vatten/avlopp
11 740 kr
Väg/samfällighetsavgift
5 870 kr
Försäkring
8 000 kr
Vägavgift
6 200 kr
Summa
74 481 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Kostnad för vägsamfällighet avser kostnad för samfälligheten "Branäsvägarnas SMF och aver underhåll av väg och snöröjning från dalen till fjället. Kostnad för vägavg/snö avser samfälligheten Branäs SMF och avser underhåll av väg och snöröjning vid stugan samt sophämtning och belysning.

Energideklaration

Status
Ej utförd

Övriga byggnader

Det finns en grillplats med plats för upp till 15 personer samt 3 vedskjul.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 151 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
2007
Byggnadsvärde
1 827 000 kr
Markvärde
324 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Torsby Branäs GA:6, Gemensamhetsanläggning: Torsby Branäs GA:62, Gemensamhetsanläggning: Torsby Branäs GA:7

Visning

Kontakta mäklaren för visning.
Typ
Fritidshus
Byggnadstyp
1 ½ plan
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Branäs 4:175
Adress
Orren 50
Område
Branäs
Boarea
154 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
7 rum, varav 6 sovrum
Tomtarea
487 kvm
Byggår
2007
Pris
3 650 000 kr
Pantbrev
Totalt 2 st pantbrev om 2 600 000 kr.
vinter
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Intresseanmälan