Underbar, renoverad 1:a i mysiga Eriksbo!

Dela denna bostad på Facebook

Varmt välkommen till denna stilfulla 1:a om hela 43 kvm. Här bor du bekvämt en trappa upp och kommer samtidigt upp en bit ovan mark. Det vackra burspråket smyckar vardagsrummet och samtliga fönster vetter ut mot den mysiga gården. Här får ni plats med soffgrupp och tv-hörna. Vid burspråket finns en självklar plats för matbordet. Sovalkoven ger en avskild plats för en god natts sömn.

Bostaden renoverades under 2017 och fick då nya golv och ljust målade väggar, vilket ger en snygg bas att inreda efter. Även köket totalrenoverades 2017 med välvalda material. Föreningen kommer i samband med stambytet, som påbörjades under augusti 2018 och som fortsätter 2019, att renovera badrummen.

Här bor du i ett välskött, mysigt område med bilfria gårdar. Det finns förskola så nära som på Hjällbogärdet 29. Lekplatser finns dessutom nere på de fina gårdarna. Nya säkerhetsdörrar sattes in under 2017. Närhet till busshållplats där buss 71 och 78 på endast 3 minuter tar er till Hjällbo Centrum och där finns kommunikationer som tar er vidare in till centrala Göteborg på endast 12-14 minuter och till Angered C på 7 minuter. Buss 71 går även direkt från Eriksbo till Angered C på 12 minuter. Härliga naturområden längs Lärjeån finns dessutom runt hörnet.

Varmt välkomna på visning!

Hjällbogärdet 52  Eriksbo, Göteborg

Utgångspris

1 195 000 kr

Boarea

43 kvm

Avgift

2 980 kr/mån

Antal rum

1 rum och kök

Våning

1 av 3

Hall
Ljus och luftig hall med plats för att hänga av sig, samt plats för exempelvis skoskåp och sittmöbel. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger mörkt klinker. Det finns dessutom snygga spotlights i taket.

Vardagsrum
Stort vardagrum med vackert burspråk som ger ett mycket härligt ljusinsläpp. Tack vare rummets storlek får du plats med både soffgrupp och matplats. Väggarna är ljusa och på golvet ligger snyggt och praktiskt laminatgolv. 

Badrum
Föreningen påbörjade stambyte under augusti 2018 och i samband med stambytet, kommer badrummen renoveras. Ett helt nytt badrum är alltså att vänta under 2019, enligt nuvarande tidsplan kommer renoveringar i detta hus påbörjas i mars/april. I nuläget har badrummet ljusa, delvis kaklade väggar samt plastmatta på golvet och är utrustat med WC, handfat, spegel samt dusch och handdukstork.

Kök
Totalrenoverat kök (2017) med smakfulla materialval. Ljust, fasat kakel gör sig snyggt mot den mörka, välvalda bänkskivan. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys från Electrolux, varmluftsugn med induktionshäll, fläkt, inbyggd diskmaskin samt inbyggd micro. Väggarna är ljusa och på golvet ligger mörkt klinker. Fönster som vetter ut mot gården.

Sovalkov
Alkoven rymmer en dubbelsäng om så önskas, alternativt en mindre säng och skrivbordshörna. Möjlighet att skärma av sovalkoven med gardiner.

Ola Olsson Possfelt
Ola Olsson Possfelt
0709744950
ola.olsson-possfelt@agenturfast.se

Nästa visning

Söndag 26 maj
Boka visning

TV- och internetanslutning

Internet:
Kabel-TV, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via ComHem och fiber via Telia (valbart)

Bilplats/Övriga byggnader

Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, föreningslokal, källarförråd, tvättstuga i angränsande fastighet och tvättstuga med torkrum.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 358 (kopia) i Brf Lärjedalen, Göteborg.
  • Pris 1 195 000 kr utgångspris.
  • Månadsavgift 2 980 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten
  • Andel i föreningen är 0.4014%.
  • Andel av årsavgift är 0.4014%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 465 kr

Energideklaration

Energiprestanda
154 kWh/kvm år
Status
Energideklaration är utförd
Datum
2009-01-29
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 358 (kopia)
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fast.beteckning:
Hjällbo 23:1
Våningsplan:
1 trappa upp (av 3). Hiss finns ej.
Adress:
Hjällbogärdet 52
Område:
Eriksbo
Boarea:
43 kvm
Antal rum
1 rum och kök
Byggår:
1970
Pris:
1 195 000 kr utgångspris
Månadavgift:
2 980 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten.

Anmälan till visning

Anmälan krävs. Välkommen att boka!

Föreningen

Om föreningen

Brf Lärjedalen bildades 2008 och består av 162 lägenheter varav i dagsläget 22 st hyresrätter och resten bostadsrätter. Hyresrätterna kommer att ombildas till bostadsrätt så fort nuvarande hyresgäster flyttar ut. Lägenheterna är fördelade på fyra hus med adresserna Hjällbogärdet 34-56. Byggnaderna är uppförda 1970 och har värdeår 1984. Den totala bostadsytan är 11 608 kvm. Föreningen äger fastigheten Hjällbo 23:1.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen samt löpande fastighetsskötseln sköts på uppdrag av NordicLife.

Bostäderna är fördelade enligt följande:
1 rok - 9 st
2 rok - 25 st
3 rok - 117 st
4 rok - 3 st
5 rok - 8 st

Genomförda renoveringar samt underhållsarbeten:
Husen genomgick under 1980 till början av 1990 en större renovering.

2010 Parkeringshuset totalrenoverades både in- och utvändigt, vilket helt och hållet finansierades med föreningens egna kapital - inga lån togs.

2016 Renovering belysningsstolpar, fasad, styrelselägenhet och två hyresrätter.

2017 Nya säkerhetsdörrar och låskolvar, lekytor, mark- och fasadkompletteringar, invändigt i husen, golv, VA, el.

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan som löpande uppdateras. Se årsredovisning för kommande renoveringar, enligt underhållsplanen, de närmsta åren.
Stambyte påbörjades i augusti 2018 och fortsätter under 2019. I samband med detta kommer även tvättstugorna att renoveras. Man har även beslutat att renovera och fräscha upp alla trappuppgångar och entréer samt grönytor i samband med stamrenoveringen.

Ekonomi/avgift
Månadsavgiften inkluderar värme, vatten och grundutbudet på kabel-TV. Därtill står föreningen även för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen, dvs. som lägenhetsinnehavare behöver man endast teckna en vanlig hemförsäkring.
Avsättning till inre reparationsfonder görs inte. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgarna för ansvarsfördelning.
Avgiften höjdes 2016 med 1,5 %.  Från och med 2018-01-01 höjdes avgiften med 4 %. Från och med 2019-01-01 är avgiften planerad att höjas med 4 %. Anledningen till höjningarna är att buffra pengar inför kommande större långsiktiga renoveringar såsom stambyte. Föreningen har god ekonomi där man valt att spara pengar och betala för sina renoveringar hellre än att låna pengar för att få dessa utförda.

Tvättstuga
Föreningen har 3 tvättstugor, varav en är belägen i ett fristående hus på gården. Denna tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkrum. Här har man möjlighet att tvätta i 3-timmarspass, dygnet runt, alla dagar i veckan. I uppgång 43 och 44 finner ni de andra två tvättstugorna, vilka båda har samma utrustning som den på gården. Tvättiderna är mån-lör, kl 8-20, dels i 3-timmarspass och dels i 6-timmarspass. Vid nr 44 finns även möjlighet till att tvätta mattor samt tillgång till en stenmangel.

Förråd och övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd beläget i entréplan. Det finns barnvagnsförråd utanför i stort sett alla entréer. Cykelrum finns i nr 41, 42, 45 och 52. Nycklar kvitteras ut hos föreningen. Det finns även cykelställ under tak på gården. Föreningen har en föreningslokal som kan lånas gratis av medlemmarna. En deposition om 500 kr tas ut och fås tillbaka när nyckeln återlämnats och lokalen städats. För sopor finns kärl utplacerade på gården samt ett soprum för grovavfall beläget vid uppgång 48.

Parkering
Föreningen har ett parkeringshus beläget längst ner i området. Det finns 76 st parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad samt 76 st parkeringsplatser att hyra under tak för 300 kr/månad (ingen kö). Det finns också 11 st bredare parkeringsplatser under tak som kan hyras för 350 kr/månad (kö i nuläget). Det finns 66 st parkeringsplatser med el i gallerbur inomhus som kan hyras för 425 kr/månad (ingen kö). Det finns 12 MC-platser och det går att hyra plats för moped i ett rum bakom Hjällbogärdet 52. Det går bra att hyra fler parkeringar i mån av lediga platser. Utmed Hjällbogärdet finns även 30-minuters parkering och längst upp mot Gråbovägen finns avgiftsbelagda besöksparkeringar. Vad gäller parkeringsavtal så kommer avgiften höjas med 1,5 % för garaget från och med juli 2018. För den som har elbil betalar man själv för kostnaden för laddningarna.

Övrigt
Samägande med släkting accepteras men föreningen har som krav att den som skall bo i lägenheten innehar en ägarandel. Juridiska personer beviljas inte medlemskap. Föreningen har en mycket bra hemsida: http://brflarjedalen.se/

Uppgifter härrör från säljaren, senaste årsredovisning, föreningens hemsida samt kontakt med föreningens ordförande (2018-11-20).

Området

Eriksbo

Här ligger många bostadsområden bara några hundra meter från Lärjeån med böljande dalgångar, kossor och hästar som betar i hagarna och i Surtesjön tar du en tur med kanoten eller så vandrar du längs Bohusleden. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns de torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. Och i den nya fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. De böljande dalgångarna kring Lärjeån erbjuder en unik naturupplevelse alldeles inpå knuten i Hjällbo. Dalgångarna skapades av en stor havsfjord efter istiden och området har ett stort naturvärde med ett rikt växt- och fågelliv. I ån finns både öring och lax. I området finns även en naturstig som är 7,5 km lång och ett flertal promenadslingor och cykelleder.

Affärer och Restauranger
Hjällbo Centrum är ett stort handelscentra som erbjuder ett rikt sortiment av högkvalitativa varor. Här kan du handla allt till vardag och fest, framkalla och förstora dina bilder eller bara ta en trevlig fika i caféet. Hjällbo Centrum byggdes 1969. Under 2001 genomgick torget en stor och omfattande ombyggnation. Detta har gett centrat ett helt nytt utseende i form av en påbyggd huvudbyggnad i glaspartier, saluhall på torget, nya butiksytor, ombyggd hållplats för kollektivtrafiken och en ny, mer trafiksäker rondell. Bara minuter bort med antingen spårvagn, buss eller bil finns Angered centrum där bland annat Ica Maxi, Netto, LIDL, apotek, vårdcentral, systembolag, nybyggt närsjukhus och möjlighet till shopping i en mängd butiker. För den idrottsintresserade finns en stor ishall, simhall och sporthall samt gym och andra träningsaktiviteter. Här finns dessutom teater och bibliotek.

Kommunikationer
Närmsta busshållplats ligger precis ovanför området utmed Gråbovägen och heter Eriksbo Västergärde alternativt Handbollsvägen. Här tar buss 71, som trafikerar Stenared - Angered Centrum, er in till Angered centrum på ca 15 minuter. Buss 78 trafikerar Linnarhult - Gamlestadstorget. Närmsta spårvagnshållplats ligger i Hjällbo Centrum, dit tar du dig med buss 78 och 71 på 3 minuter. Härifrån tar vagn 4 mot Mölndal och 9 mot Kungssten er in till centrala Göteborg på ca 12 minuter. Dessa avgår med några minuters mellanrum dagtid och 4:an går även nattetid. Från Hjällbo går även buss BLÅ Express som tar dig till centrum på mindre än 15 minuter. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se för mer information.

Skolor
I närområdet finns flertalet förskolor som Hjällbogärdet 29 och Karusellens förskola och skolor som Bläseboskolan, Hjällboskolan, Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan. Gymnasium finns i Angered Centrum.

Ljust och luftigt vardagsrum
Gott om plats för vänner
Charmigt burspråk där du har en självklar plats för matbordet
Mysig sovalkov
Välvalt kakel
Flertalet eluttag underlättar i vardagen
Stilrent kök, totalrenoverat 2017
Rymlig, möblerbar hall med fina spotlights i taket
Badrummet kommer totalrenoveras under 2019
Föreningen har välskötta och bilfria gårdar
HitCounter