Stor terrass med soligt läge och utsikt

Dela denna bostad på Facebook

Välkommen till en trevlig lägenhet med härlig radhuskänsla. Från den stora terrassen finns en vidsträckt utsikt över bostadsområdet. Denna uteplats
erbjuder många soltimmar (med grillning) från kl. 12.00 till solnedgången på kvällen. Stort öppet vardagsrum samt ett trivsamt kök med matplats. Två sovrum rymlig klädkammare. Ljust och fräscht badrum erbjuds med ett jacuzzibadkar. Bostaden erbjuder ett stort förråd vid entreplan. Vid närområdet ges möjlighet till sköna promenader vid sjöar och naturskyddade naturområden. Med en liten promenad når man Angeredstorget med många affärer och en hel del kommunal service. Välkommen till Gunnareds terrass 74

Gunnaredsterrassen 74  Angered, Göteborg

Utgångspris

1 575 000 kr

Boarea

93 kvm

Avgift

6 523 kr/mån

Antal rum

4 rum och kök, varav 3 sovrum

Våning

0 av 0

Budgivningshistorik

Bud Alias Datum
1 450 000 kr 1 2019-04-05 15:42

Hall
Vid entreplanet möts vi av en möblerbar hall med flera garderober samt ett stort förråd.

Trapphus
En trappa leder oss upp till övervåningen

Hall:
Här möts vi av en hall som ligger i anslutning till samtliga rum.

Kök
Här finns gott om skåpsförvaring samt en vältilltagen matplats. Köket har nyinköpt hel kyl och frys. Spis med spisfläkt samt en diskmaskin.

Badrum
Från hallen når man det fräscha badrummet. Med kakel på väggar och klinkers på golvet. Vackert ljusflöde kommer in i badrummet från takfönstret.
Här finns Jacuzzibadkar tvättställ med skåp samt Wc.

Sovrum 1.
Vägg i vägg med badrummet finner vi ett mindre sovrum med fönster mot gångbanan

Sovrum 2.
Detta sovrum är större och har fönster mot terrassen. Här finns en fristående garderob med skjutdörrar med spegelglas.

Sovrum 3.
Detta sovrum används idag som kontor och har fönster mot gångbanan.

Klädkammare:
Intill sovrum 3 finns en stor klädkammare.

Vardagsrum.
Rymligt vardagsrum som nås både från hallen och även köket. Här finns utgång till terrassen med härlig utsikt.

Hans-Göran Helin
Hans-Göran Helin
0708-665255
hans-goran.helin@agenturfast.se

TV- och internetanslutning

Internet:
Bredband Ip telefoni, TVbasutbud via Comhem ingår i avgiften

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Garageplats. Går att hyra för 400 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Går att hyra för 300 kr/mån.Varje lägenhet har tillgång till en parkering
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, Gästlägenhet finns, källarförråd och tvättstuga med torkrum
Det finns ett vindsförråd ovanför köket via en taklucka med gott om förvarings möjligheter

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 87 i Riksbyggens Brf Gunnaredsterrassen, Göteborg.
  • Pris 1 575 000 kr högstbjudande.
  • Månadsavgift 6 523 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten. Bredband Ip telefoni TVbasutbud via Comhem
  • Andel i föreningen är 0.7061%.
  • Andel av årsavgift är 0.70581%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 87
Byggnadstyp:
1-plan
Våningsplan:
Bottenplan med egen entré samt övervåning
Adress:
Gunnaredsterrassen 74
Område:
Angered
Boarea:
93 kvm
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Byggår:
1981
Pris:
1 575 000 kr högstbjudande
Månadavgift:
6 523 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten, Bredband Ip telefoni TVbasutbud via Comhem.

Föreningen

Om föreningen

Riksbyggen Brf Gunnaredsterrassen äger fastigheten Angered 88:2 i Göteborgs kommun. Föreningens bostadsbyggnader utgörs av terrasshus med 90 lägenheter samt radhus med 48 lägenheter, sammanlagt 138 lägenheter, med adresserna Gunnaredsterrassen 3-123 i Angered. Husen byggdes 1981/82. Total bostadsarea är 12 945 kvm och total lokalarea är 75 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren, bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Den tekniska förvaltningen sköter föreningen själv och den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Bostäderna är fördelade enligt följande:
2 rok - 18 st
3 rok - 24 st
4 rok - 82 st
5 rok - 14 st

Genomförda renoveringar samt underhållsarbeten:
2014/2015 - översyn och byte av takpannor, målning av bärande stolpar vid terrassernas ingångar, justering av varmvattnet i radhusen och terrasshusen, utbyte av belysning i terrasshusens gångar, nytt låssystem till garaget, införande av trådlös öppning av garageportarna.
2015/2016 - Reparation av terrasshusens mellanväggar, byte av trasigt tegel, installation av nytt system för energibesparing och säkrare temperaturkontroll i varje lägenhet.
2016/2017 - Stora takkupor på en del terrasshus har fått ny takbeläggning, renovering av vissa asfaltsytor, justering/renovering av yttertrappor, renovering och målning av muren runt p-däcket, förbättrad utomhusbelysning vid infarten, förbättring av lekplatser och sandlådor, avloppsspolning i alla lägenheter.
2018/2019 Erlandssons Bygg beräknar att byte av tak och fönster m. m. ska pågå till hösten 2019. Arbetena börjar i vecka 22 på hus A (Gt 3-5) och hus R (Gt 65-70, 85, 88-90). En preliminär plan för fortsättningen har delats ut till alla, så man kan se ungefär vilken tidsperiod som gäller för huset man bor i. Tiderna kan komma att ändras något och varje medlem kommer att få exakt information om när arbetena börjar i den egna bostaden.

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:
Fortsatt justering av trappsteg i yttertrappor, flera planteringar ska göras om och restaureras, översyn av gjutjärnsrör avlopp. Inom 5-10 år räknar föreningen med att göra en stamrenovering, vilket kommer påverka ytskikt och tätskikt i alla bad- och duschrum.

Ekonomi/avgift
Samtliga fönster och tak kommer bytas ut med start 2018. På grund av detta har en avgiftshöjning om 2 % diskuterats, slutligt beslut om detta tas maj 2018.

Bredband och Kabel-TV
Vår förening har avtal med Comhem om bredband och TV. Alla lgh har programpaketet “Small”, bredband upp till 100 mB, samt abonnemang för fast telefoni, utan extra kostnad.
Information om TV-kanalplatser, bredbandsvillkor etc, finns på www.comhem.se.

Tvättstuga
Det finns sammanlagt fyra tvättstugor i området, varav tre för de boende i terrashusen och en för de boende i radhusen. De är utrustade med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel.

Förråd och övriga utrymmen
Förråd samt cykelförråd finns för de boende i terrasshusen. Som boende i föreningen har ni tillgång till bastu som ligger i Gunnaredsterrassen 114 (nyckel lånas mot en deposition om 300 kr), boulebana, lekplatser samt bordtennisrum. Det finns ett gästrum som kan hyras för 200 kr/dygn. Det går dessutom hyra diverse redskap. Det finns en återvinningsstation samt en container för grovsopor i området.

Parkering
Föreningen har 63 st garageplatser, 355 kr/mån och 80 st p-platser, utan el 300 kr/mån och med el 360 kr/mån. Separat kö.

Övrigt
Fastighetsskötarexpeditionen finns belägen på nr 87, expeditionstider är mån-fre 09:30-10:00 och under övrig tid kan ni ringa för att tala in ett meddelande på 031- 331 45 46. Läs gärna mer på föreningens egen hemsida www.terrassen.nu, där finns även tidigare årsredovisningar tillgängliga.

Området

Angered

natur och fritid:
Den omedelbara närheten till en fantastisk natur ger Angered extra stora kvaliteter. Här finns stora friluftsområden. Naturreservatet Vättlefjäll omfattar ca 130 kvadratkilometer och har stora sjösystem med fiskrika småsjöar. Här finns möjlighet till både bad, kanotpaddling, fiske, svampplockning och friluftsliv.

Gunnaredr är belägna strax ovanför Angered Centrum. Den gamla jordbruksmarken bildar med sina djupa raviner ett hänförande landskap. För den som tycker om att röra sig i skog och mark finns här enastående möjligheter! Vättlefjälls naturreservat i nordost erbjuder som tidigare nämnt ett riktigt vildmarksliv men naturen är fantastisk även direkt utanför husknuten. Här finns välanlagda gångstigar i det böljande landskapet. Vill man gå en längre tur kan man ta Lärjeleden, en 7,5 km lång naturstig som följer Lärjeåns slingrande lopp. Lärjeåns dalgång slingrar sig genom sex bostadsområden i Gunnared och Lärjedalen. Lärjeåns Trädgårdar är en träffpunkt för växt- och trädgårdsintresserade från när och fjärran. Där finns ett rikt djurliv och botaniska rariteter. Rannebergen mot Göta Älvdalen bjuder en hänförande utsikt mot Hisingen och havet.


Skolor och barnomsorg:
Grundskolor i området är Vättleskolan, Hammarkulleskolan och Gunnaredsskolan. I närheten av Angered Centrum finns Angereds gymnasium och förskolorna Lilla Fjäderharvsgatan och Salsavägens förskola.


Kommunikation:
Från Angered Centrum går flertalet spårvagns- och busslinjer. Spårvagn 9 mot Kungssten och 4 mot Mölndal tar er in till centralstationen på 18 minuter.


Affärer och restauranger:
Angereds Torg med all upptänklig service och gott om parkeringsmöjligheter är knutpunkten i Angered. Här finns allt från livsmedelsaffärer och klädbutiker till vårdcentral, bibliotek och en livlig torghandel. På torget ligger även Blå Stället, ett kulturellt centrum med teater, biograf och andra fritidsaktiviteter.
I Angered Arena finns allt från simhall, massage, ishall och gym. Läs gärna mer om alla aktiviteter på Göteborgs stads hemsida.


Övrigt:
I Angered Centrum ligger specialistsjukhuset Angereds Närsjukhus, ett sjukhus som vill ge medborgarna bättre vård på nära håll. Samtidigt driver sjukhuset hälsofrämjande projekt som syftar till att främja medborgarnas hälsa och få en friskare befolkning.

Härlig utsikt erbjuds från den stora terrassen
Rymligt vardagsrum
med plats för soffgruppen och matsalsmöbler
Trivsamt kök med gott om förvaring
Kökets matplats blir en naturlig central plats för familjens sällskap och gemenskap
Fräscht badrum med takfönster och Jacuzzi
Lungt och fridfullt helt fritt från insyn
Välkonade hall på nedre plan
Trappa som leder till övervåningen
Välkommen åter till
Gunnarredsterrassen
Planskiss övervåning
Planskiss nedrevåningen
HitCounter