Omsorgsfullt renoverad tvåa i populär HSB-förening med låg avgift

Dela denna bostad på Facebook

Varmt välkommen till Lillekärr Norra 62 och denna välplanerade tvåa på våning 2 av 2. Här erbjuds en omsorgsfullt renoverad bostad med fräscha ytskikt, nya innerdörrar, renoverat kök från 2010, balkong med härligt västerläge, rymligt vardagsrum som ger plats för både soffgrupp och matplats, sovrum med goda förvaringsutrymmen samt badrum med praktiskt vädringsfönster och kombimaskin. Fönster i två väderstreck ger ett härligt naturligt ljusflöde i denna tvåa. Här bor man i en välskött HSB-förening där även garageplats följer med lägenheten (kostnad är 235 kr/mån. I närområdet finns Kärra centrum med matbutik, bank, frisör, blomsterbutik, simhall och skolor. Goda kommunikationer med Rosa Express finns bara några minuter från bostaden. I närområdet finns också fina naturområden, perfekt för långpromenaden. Välkommen!

Lillekärr Norra 62  Hisings Kärra, Göteborg

Utgångspris

1 850 000 kr

Boarea

65.2 kvm

Avgift

3 490 kr/mån

Antal rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum

Våning

2 av 2

På våning två av två finns denna fina genomgångstvåa. Här välkomnas man av en rymlig och möblerbar HALL med avhängningsmöjligheter till vänster och till höger finns en inbyggd garderob. I hallen finns även utrymme för den som önskar ytterligare möblemang som exempelvis skrivbord eller byrå. På golvet ligger en valnötsparkett och på väggarna sitter en randig tapet. Från hallen så nås samtliga rum vilket ger en väldigt bra överblick.

Till höger så nås det renoverade KÖKET från 2010. Ljusa skåpsluckor varav en del är vitrinskåp, arbetsbänk med infälld diskho samt vitt kakel ovanför. Gott om förvaringsutrymmen finns i både över- och underskåp med smarta finesser och lösningar. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd (Electrolux), diskmaskin (Electrolux), fläkt (Franke) samt spis med keramikhäll (Electrolux). Vid fönsterpartiet finns ett naturligt utrymme för matplats till ca 4-6 personer. På golvet ligger ett stilrent laminatgolv i grå stenimitation samt ljusa väggar varav en diskret fondvägg. (De ljusa väggarna har en reperationstapet som gör det enkelt att måla direkt på eller tapetsera för den som önskar det).

I anslutning till köket så nås VARDAGSRUMMET, stort och luftigt med generösa ytor. Plats finns för soffgrupp, tv-möbel och matplats om det önskas. Förvaring finns i en garderob med belysning. Valnötsparkett samt ljusa väggar varav en diskret fondvägg.

Intill så nås den härliga BALKONGEN med västerläge, njut av eftermiddag- och kvällssolen. Utrymme för balkongmöbler och växter, trätrallen ger en varm och trivsam känsla.

SOVRUMMET är även det välplanerat, plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i en garderob samt i en skjutdörrsgarderob. Fönstret vetter ut mot den lugna innergården. Valnötsparkett samt ljusa väggar och en fondvägg som ger ett fint helhetsintryck.

BADRUMMET är utrustat med badkar med ny blandare, ny toalettstol, kombimaskin som både tvättar och torkar, badrumsskåp, badrumsskåp med spegeldörrar. På golvet ligger ett vitt/ljusblått klinker och på väggarna delvis vitt kakel och i övrigt ljusa väggar. Praktiskt vädringsfönster.

Varmt välkommen på visning på denna fräscha och omsorgsfullt renoverade tvåa med låg avgift i populära HSB Brf Hisings Kärra i Göteborg!

På samma våningsplan finns förrådet som hör till bostaden vilket är otroligt smidigt!

__________________________________

Under säljarnas boendetid så har även följande utförts:
Löpande under boendetiden: Nya ytskikt i sovrum, hall, kök och vardagsrum. Trätrall på balkong, samt garderob i vardagsrum. Nya innerdörrar.
2018: Ny toalettstol, blandare samt kombimaskin i badrum.
2010: Nytt kök från IKEA

Lisa Johansson
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se
Hans-Göran Helin
0708-665255
hans-goran.helin@agenturfast.se

TV- och internetanslutning

TV:
TV: kabel-tv via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet:
Föreningen är ansluten till fibernät och leverantören är A3/Alltele. Hastighet går att få upp till 1000 Mbit, detta är upp till medlemmen att kolla om utrustning klarar av det. Detta finns till en kostnad av 95kr/mån.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
255 garageplatser. Till denna bostad ingår en garageplats för 235 kr/mån. 166 parkeringsplatser.
Övriga byggnader:
I föreningen finns även en föreningslokal, tvättstuga, två grovtvättstugor, spolplatta, barnvagnsrum, cykelrum, extra förrådsutrymmen, friskoteket (gym på Lillekärr Norra 106), bastu (Lillekärr Norra 48) och snickeriverkstad (Lillekärr Norra 44).

Årsavgifter är följande:
Snickeriverkstaden 40 kr, friskotek 100 kr, bastu 180 kr och spolplatta 200 kr.

HSB Brf Hisings Kärra i Göteborg äger också ett hus på anläggningen Gullholmsbaden med fastighetsbeteckning Härmanö 2:109. Föreningen hyr ut huset till medlemmar under sommaren och under resterande del av året administrerar Gullholmsbaden uthyrningen.

Ekonomi

Hushållsel
250 kr
Sammanlagd driftkostnad
250 kr
Driftkostnad kommentar
Individuell mätning gällande hushållström, detta kommer på avin.
Detta är säljarens verkliga kostnad och kan variera.

Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring (enligt årsredovisningen 17/18).

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 306 i HSB Brf Hisings Kärra i Göteborg, Göteborg.
  • Pris 1 850 000 kr Utgångspris.
  • Månadsavgift 3 490 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten. förråd
  • Andel i föreningen är 0.20988%.
  • Andel av årsavgift är 0.20988%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 465 kr
  • Inre reparationsfond är 1 509 kr, kontrollerad 2019-03-05

Energideklaration

Energiprestanda
133 kWh/kvm år
Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 306
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fast.beteckning:
Kärra 61:1 och Kärra 87:1
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 2. Hiss finns ej.
Adress:
Lillekärr Norra 62
Område:
Hisings Kärra
Boarea:
65.2 kvm . Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Byggår:
1973
Pris:
1 850 000 kr Utgångspris
Månadavgift:
3 490 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten, förråd.

Föreningen

Om föreningen

HSB Brf Hisings Kärra i Göteborg äger fastigheterna Kärra 61:1och Kärra 87:1 i Göteborg, fastigheterna är upplåtna med tomträtt som är bundna 2024-12-31. Totalt består föreningen av 460 lägenheter med en yta av 31 320 kvm samt 11 st lokaler med en yta av 900 kvm. Adresserna i föreningen är Lillekärr Norra 2-128 och föreningens lägenheter är fördelade enligt följande: 74 st 1 rok, 125 st 2 rok, 225 st 3 rok samt 36 st 4 rok. I föreningen finns även 255 garageplatser samt 166 p-platser.

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Föreningen har också ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Föreningen har beställt en underhållsplan. Underhåll som föreningen tittar på är takrenovering/byte, utomhusprojekt, led-belysning i området, betonglagning, dränering (detta är redan gjort vid Lillekärr Norra 108-116), målning av trapphus samt värmeinjustering.

För att se gjorda renoveringar det senaste, se årsredovisning.

Föreningens räntor ligger på en bra nivå och belåningen är låg.

Just nu sker en ombyggnad av en lokal som ska bli en övernattningslägenhet till sex personer, planen är att det ska vara klart till sommaren.

I föreningen finns även en föreningslokal, tvättstuga, två grovtvättstugor, spolplatta, barnvagnsrum, cykelrum, extra förrådsutrymmen, friskoteket (gym på Lillekärr Norra 106), bastu (Lillekärr Norra 48) och snickeriverkstad (Lillekärr Norra 44).

Årsavgifter är följande:
Snickeriverkstaden 40 kr, friskotek 100 kr, bastu 180 kr och spolplatta 200 kr.

HSB Brf Hisings Kärra i Göteborg äger också ett hus på anläggningen Gullholmsbaden med fastighetsbeteckning Härmanö 2:109. Föreningen hyr ut huset till medlemmar under sommaren och under resterande del av året administrerar Gullholmsbaden uthyrningen.

I samband med försäljning av lägenhet görs en avflyttningskontroll. Denna kontroll betalas av föreningen, den är till för att säkerställa föreningens ansvar, enligt stadgarna. Protokoll tilldelas medlemmen som skall sälja samt föreningen.

Trivselregler. se längre ner på följande länk:
https://www.hisingskarra.se/?page_id=6

Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget (kontakt med föreningen 2019-03-06). Kan komma en höjning längre fram men inget som är beslutat.

I samband med köp så behöver man även blir medlem i “stora” HSB.

Området

Hisings Kärra

Perfekt boende med närhet till natur, kommunikationer och shopping. Området har ett flertal skolor och förskolor. Närhet finns till Kärra Centrum med bl.a mataffär, Apotek, bibliotek, sportanläggning med simhall, allmän ridanläggning, tandvård och vårdcentral. Här finns även goda kommunala kommunikationer så som buss 40, 402 och snabbuss Rosa Express som tar dig till Göteborgs centrum på ca 20 min. Med bil når du centrala Göteborg på ca 15 min. Via Norrleden tar det endast 10 min till Volvo.

Varmt välkommen till denna fina genomgångstvåa på Lillekärr Norra 62
Gott om förvaring i både över- och underskåp
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Stor balkong med västerläge vilket ger eftermiddags- och kvällssol
Trätrallen ger en varm och ombonad känsla
Välkommen till HSB Brf Hisings Kärra i Göteborg!
I föreningen finns flertalet lekplatser, fina planteringar och gröna ytor
Föreningarnas välskötta och trivsamma gårdar
Välkommen till poplära Kärra!
Kärra centrum med dess utbud
HitCounter