Fantastisk etagelägenhet med solig uteplats!

Dela denna bostad på Facebook

Varmt välkomna till denna etagelägenhet om hela 105 kvm fördelade på 5 rum och kök, varav 4 sovrum. Här har ni bekvämt nog ingång både i markplan och entréplan och dessutom ett eftertraktat gavelläge. Ni bor med radhuskänsla och kan njuta av uteplats med både altan och gräsmatta som har utmärkt solläge. Här finns plats för både lounge- och trädgårdsmöbler, perfekt för lata sommardagar och grillkvällar med familj och vänner. Det soliga läget är dessutom utmärkt för dig som är odlings- och/eller växtintresserad.

I samband med föreningens stambyte totalrenoverades de två badrummen (hösten 2018). Båda badrummen är helkaklade med välvalda, stilrena materialval. De har fått lyxig takdusch och handduksvärmare och badrummet på övre plan har dessutom inbyggda spotlights och tvättmaskin. På entréplan finns en välkomnande hall, två sovrum varav ett med utgång till uteplatsen samt badrum. En fin spiraltrappa tar er upp till övre plan där ni har ett stort vardagsrum, två sovrum, ett rymligt kök, hall samt badrum. I samtliga rum finns persienner som gör att ni kan få skugga och svalare atmosfär inne om ni önskar det när solen står som högst. Vackra fönsterbänkar i marmor är dessutom genomgående i hela bostaden.

Här bor ni i ett välskött, mysigt område med bilfria gårdar. Det finns förskola så nära som på Hjällbogärdet 29 och lekplatser finns dessutom nere på de fina gårdarna. Nya säkerhetsdörrar sattes in under 2017. Det är dessutom nära till busshållplats där buss 71 och 78 på endast 3 minuter tar er till Hjällbo Centrum och där finns kommunikationer som tar er vidare in till centrala Göteborg på endast 12-14 minuter och till Angered C på 7 minuter. Buss 71 går även direkt från Eriksbo till Angered C på 12 minuter. Härliga naturområden längs Lärjeån finns dessutom runt hörnet.

Varmt välkomna på visning!

Hjällbogärdet 37  Eriksbo, Göteborg

Boarea

105 kvm

Avgift

5 967 kr/mån

Antal rum

5 rum och kök, varav 4 sovrum

Våning

0 av 3

Budgivningshistorik

Bud Alias Datum
1 850 000 kr 1 2019-01-21 14:18

Entréplan

Hall
Rymlig, möblerbar hall med gott om plats för att hänga av sig ytterkläder till höger om entrén samt utrymme för förvaring i form av exempelvis skoskåp. På golvet ligger praktisk klinker.

Badrum
Totalrenoverat, stilrent badrum från 2018 inrett med ljusgrått klinkergolv som gör sig snyggt mot det ljusa kaklet på väggarna. Utrustningen består av handfat med kommod, spegelskåp med inbyggd lampa, WC, frostad duschvägg med takdusch samt handdukstork.

Sovrum alternativt vardagsrum
Mysigt sovrum med plats för säng och sängbord. På golvet ligger klinker och väggarna är tapetserade. Härifrån är det bara ett kliv ut till den härliga uteplatsen.

Uteplats
Uteplats med både altan med plats för större trädgårdsmöblemang samt gräsmatta. Gavelläget gör att ni har sol från både söder och öster.

Sovrum
Plats för dubbelsäng med sängbord samt förvaring. Fönster som vetter mot uteplatsen. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.


Övre plan

Hall
Ljus och luftig hall med plats för att hänga av sig, samt plats för förvaring i garderob. Det finns även utrymme för byrå om så önskas.

Badrum
Även detta badrum är helkaklat (2018) med stilsäkra val och är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med lampa, handdukstork samt takdusch och frostad duschvägg. Det finns plats för förvaring i skåp och badrummet är även utrustat med tvättmaskin. Det finns dessutom snygga spotlights i taket med dimmerfunktion?

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för större soffgrupp och TV-hörna. Ljusa väggar samt en fondvägg. På golvet ligger parkett.

Sovrum
I anslutning till vardagsrummet finner ni bostadens andra sovrum. Här finns plats för säng och nattduksbord samt skrivbordshörna. Det finns även möjlighet till förvaring i garderob. Ljusa väggar gör rummet lätt att inreda.

Sovrum
Bostadens tredje sovrum har plats för dubbelsäng samt gott om plats för förvaring i garderober. Rummet har dessutom en fransk balkong.

Kök
Rymligt kök med plats för matbord för 4-6 personer. Köket är utrustat med kyl, frys, spis, fläkt samt diskmaskin. Det finns goda förvaringsmöjligheter i den ljusa köksinredningen. Fönster som vetter ut mot gården. Väggarna är ljusa och på golvet ligger praktisk laminat.

Hans-Göran Helin
Hans-Göran Helin
0708-665255
hans-goran.helin@agenturfast.se

Nästa visning

Tisdag 19 februari
kl 18:00
Välkommen att boka tid för visning
Boka visning

TV- och internetanslutning

Internet:
Kabel-TV, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via ComHem och fiber via Telia (valbart)

Tomt/uteplats

Uteplats:

Uteplats/altan, läge söder. Uteplatsen ingår inte i upplåtelsen men så länge bostadsrättsinnehavaren sköter den så får den nyttjas. Skulle föreningen behöva göra något med uteplatsen är det bostadsrättsinnehavarens ansvar att ta ner t ex paviljong eller dylikt.

Bilplats/Övriga byggnader

Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, föreningslokal, källarförråd, tvättstuga i angränsande fastighet och tvättstuga med torkrum.

Ekonomi

Försäkring
275 kr
Hushållsel
450 kr
Sammanlagd driftkostnad
725 kr
Driftkostnad kommentar
I elkostnaden är även kostnad för elnät inkluderad.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 251 i Brf Lärjedalen, Göteborg.
  • Månadsavgift 5 967 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten. bostadsrättstillägg
  • Andel i föreningen är 0.8358%.
  • Andel av årsavgift är 0.8358%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr

Energideklaration

Energiprestanda
154 kWh/kvm år
Status
Energideklaration är utförd
Datum
2009-01-29
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 251
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fast.beteckning:
§
Våningsplan:
Etagelägenhet, vån 0 + 1 tr upp. Bottenvåning. Hiss finns ej.
Adress:
Hjällbogärdet 37
Område:
Eriksbo
Boarea:
105 kvm
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Uteplats:

Uteplats/altan, läge söder. Uteplatsen ingår inte i upplåtelsen men så länge bostadsrättsinnehavaren sköter den så får den nyttjas. Skulle föreningen behöva göra något med uteplatsen är det bostadsrättsinnehavarens ansvar att ta ner t ex paviljong eller dylikt.

Byggår:
1970
Månadavgift:
5 967 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten, bostadsrättstillägg.

Anmälan till visning

Anmälan krävs. Välkommen att boka!

Föreningen

Om föreningen

Brf Lärjedalen bildades 2008 och består av 162 lägenheter varav i dagsläget 22 st hyresrätter och resten bostadsrätter. Hyresrätterna kommer att ombildas till bostadsrätt så fort nuvarande hyresgäster flyttar ut. Lägenheterna är fördelade på fyra hus med adresserna Hjällbogärdet 34-56. Byggnaderna är uppförda 1970 och har värdeår 1984. Den totala bostadsytan är 11 608 kvm. Föreningen äger fastigheten Hjällbo 23:1.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen samt löpande fastighetsskötseln sköts på uppdrag av NordicLife.

Bostäderna är fördelade enligt följande:
1 rok - 9 st
2 rok - 25 st
3 rok - 117 st
4 rok - 3 st
5 rok - 8 st

Genomförda renoveringar samt underhållsarbeten:
Husen genomgick under 1980 till början av 1990 en större renovering.

2010 Parkeringshuset totalrenoverades både in- och utvändigt, vilket helt och hållet finansierades med föreningens egna kapital - inga lån togs.

2016 Renovering belysningsstolpar, fasad, styrelselägenhet och två hyresrätter.

2017 Nya säkerhetsdörrar och låskolvar, lekytor, mark- och fasadkompletteringar, invändigt i husen, golv, VA, el.

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan som löpande uppdateras. Se årsredovisning för kommande renoveringar, enligt underhållsplanen, de närmsta åren.
Stambyte påbörjades i augusti 2018 och fortsätter under 2019. I samband med detta kommer även tvättstugorna att renoveras. Man har även beslutat att renovera och fräscha upp alla trappuppgångar och entréer samt grönytor i samband med stamrenoveringen.

Ekonomi/avgift
Månadsavgiften inkluderar värme, vatten och grundutbudet på kabel-TV. Därtill står föreningen även för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen, dvs. som lägenhetsinnehavare behöver man endast teckna en vanlig hemförsäkring.
Avsättning till inre reparationsfonder görs inte. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgarna för ansvarsfördelning.
Avgiften höjdes 2016 med 1,5 %.  Från och med 2018-01-01 höjdes avgiften med 4 %. Från och med 2019-01-01 är avgiften planerad att höjas med 4 %. Anledningen till höjningarna är att buffra pengar inför kommande större långsiktiga renoveringar såsom stambyte. Föreningen har god ekonomi där man valt att spara pengar och betala för sina renoveringar hellre än att låna pengar för att få dessa utförda.

Tvättstuga
Föreningen har 3 tvättstugor, varav en är belägen i ett fristående hus på gården. Denna tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkrum. Här har man möjlighet att tvätta i 3-timmarspass, dygnet runt, alla dagar i veckan. I uppgång 43 och 44 finner ni de andra två tvättstugorna, vilka båda har samma utrustning som den på gården. Tvättiderna är mån-lör, kl 8-20, dels i 3-timmarspass och dels i 6-timmarspass. Vid nr 44 finns även möjlighet till att tvätta mattor samt tillgång till en stenmangel.

Förråd och övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd beläget i entréplan. Det finns barnvagnsförråd utanför i stort sett alla entréer. Cykelrum finns i nr 41, 42, 45 och 52. Nycklar kvitteras ut hos föreningen. Det finns även cykelställ under tak på gården. Föreningen har en föreningslokal som kan lånas gratis av medlemmarna. En deposition om 500 kr tas ut och fås tillbaka när nyckeln återlämnats och lokalen städats. För sopor finns kärl utplacerade på gården samt ett soprum för grovavfall beläget vid uppgång 48.

Parkering
Föreningen har ett parkeringshus beläget längst ner i området. Det finns 76 st parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad samt 76 st parkeringsplatser att hyra under tak för 300 kr/månad (ingen kö). Det finns också 11 st bredare parkeringsplatser under tak som kan hyras för 350 kr/månad (kö i nuläget). Det finns 66 st parkeringsplatser med el i gallerbur inomhus som kan hyras för 425 kr/månad (ingen kö). Det finns 12 MC-platser och det går att hyra plats för moped i ett rum bakom Hjällbogärdet 52. Det går bra att hyra fler parkeringar i mån av lediga platser. Utmed Hjällbogärdet finns även 30-minuters parkering och längst upp mot Gråbovägen finns avgiftsbelagda besöksparkeringar. Vad gäller parkeringsavtal så kommer avgiften höjas med 1,5 % för garaget från och med juli 2018. För den som har elbil betalar man själv för kostnaden för laddningarna.

Övrigt
Samägande med släkting accepteras men föreningen har som krav att den som skall bo i lägenheten innehar en ägarandel. Juridiska personer beviljas inte medlemskap. Föreningen har en mycket bra hemsida: http://brflarjedalen.se/

Uppgifter härrör från säljaren, senaste årsredovisning, föreningens hemsida samt kontakt med föreningens ordförande (2018-11-20).

Området

Eriksbo

Här ligger många bostadsområden bara några hundra meter från Lärjeån med böljande dalgångar, kossor och hästar som betar i hagarna och i Surtesjön tar du en tur med kanoten eller så vandrar du längs Bohusleden. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns de torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. Och i den nya fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. De böljande dalgångarna kring Lärjeån erbjuder en unik naturupplevelse alldeles inpå knuten i Hjällbo. Dalgångarna skapades av en stor havsfjord efter istiden och området har ett stort naturvärde med ett rikt växt- och fågelliv. I ån finns både öring och lax. I området finns även en naturstig som är 7,5 km lång och ett flertal promenadslingor och cykelleder.

Affärer och Restauranger
Hjällbo Centrum är ett stort handelscentra som erbjuder ett rikt sortiment av högkvalitativa varor. Här kan du handla allt till vardag och fest, framkalla och förstora dina bilder eller bara ta en trevlig fika i caféet. Hjällbo Centrum byggdes 1969. Under 2001 genomgick torget en stor och omfattande ombyggnation. Detta har gett centrat ett helt nytt utseende i form av en påbyggd huvudbyggnad i glaspartier, saluhall på torget, nya butiksytor, ombyggd hållplats för kollektivtrafiken och en ny, mer trafiksäker rondell. Bara minuter bort med antingen spårvagn, buss eller bil finns Angered centrum där bland annat Ica Maxi, Netto, LIDL, apotek, vårdcentral, systembolag, nybyggt närsjukhus och möjlighet till shopping i en mängd butiker. För den idrottsintresserade finns en stor ishall, simhall och sporthall samt gym och andra träningsaktiviteter. Här finns dessutom teater och bibliotek.

Kommunikationer
Närmsta busshållplats ligger precis ovanför området utmed Gråbovägen och heter Eriksbo Västergärde alternativt Handbollsvägen. Här tar buss 71, som trafikerar Stenared - Angered Centrum, er in till Angered centrum på ca 15 minuter. Buss 78 trafikerar Linnarhult - Gamlestadstorget. Närmsta spårvagnshållplats ligger i Hjällbo Centrum, dit tar du dig med buss 78 och 71 på 3 minuter. Härifrån tar vagn 4 mot Mölndal och 9 mot Kungssten er in till centrala Göteborg på ca 12 minuter. Dessa avgår med några minuters mellanrum dagtid och 4:an går även nattetid. Från Hjällbo går även buss BLÅ Express som tar dig till centrum på mindre än 15 minuter. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se för mer information.

Skolor
I närområdet finns flertalet förskolor som Hjällbogärdet 29 och Karusellens förskola och skolor som Bläseboskolan, Hjällboskolan, Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan. Gymnasium finns i Angered Centrum.

Från det mysiga vardagsrummet har ni utgång till den härliga uteplatsen
Rymligt vardagsrum på övre plan
Fin spiraltrappa tar er mellan våningsplanen
Stilrent, helkaklat badrum med lyxig takdusch på entréplan
Det första av bostadens tre sovrum är stort med plats för dubbelsäng och förvaring
Rummet är lätt att inreda tak vare välvalda kulörer
Plats för större utemöblemang på altan och gräsmatta
Säljarens egna bild sommarbild
Säljarens egna bild sommarbild
Säljarens egna bild sommarbild
Perfekt plats att varva ner på...
Snygg fondvägg och parkettgolv
Ljust och luftigt
Perfekt barn- eller gästrum. Eller kanske ditt nya kontor?
Snyggt, helkaklat badrum (2018) med takdusch, tvättmaskin och spotlights i taket
Bostadens tredje sovrum har plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter
Rummet är lätt att inreda tack vare de ljusa färgvalen
Stort kök med bra förvaringsmöjligheter
Den rymliga, möblerbara hallen på övre plan
Varmt välkomna på visning av Hjällbogärdet 37
HitCounter