Välplanerad dröm med låg avgift & attraktivt läge vid älven!

Dela denna bostad på Facebook

Välkommen till Östra Eriksbergsgatan 86, en välplanerad trea med attraktivt läge på Eriksbergskajen. Lägenheten erbjuder härlig utsikt över älven och city. Vattenutsikten och det ståtliga skeppet Ostindiefararen kan avnjutas från balkongen, vardagsrummet samt från matplatsen. Föreningen har en stabil & god ekonomi som är känd för sina låga avgifter och som dessutom inkluderar bredband. Här bor du i ett levande och växande område med närhet till mysiga promenadstråk, restauranger & caféer och båtliv. Med buss eller färja når du snabbt stadskärnan på ett enkelt sätt, hållplatserna ligger bara ett stenkast bort. Varmt välkommen på visning till denna pärla vid vattnet.

Östra Eriksbergsgatan 86  Eriksberg, Göteborg

Utgångspris

3 995 000 kr

Boarea

64.7 kvm

Avgift

2 402 kr/mån

Antal rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum

Våning

3 av 7

Välkommen till tredje våning och denna kvadratsmarta trea. Här välkomnas man av en HALL med plats för avhängning till höger. Vitmålade väggar samt ljust klinkergolv med dekorativa grå klinkerdetaljer. Vidare in i bostaden slås man av det härliga ljuset från fönsterpartierna och den underbara utsikten över älven och skeppet Ostindiefararen.

Vardagsrum och matplats ligger i öppen anslutning till varandra. VARDAGSRUMMET är ljust och rymligt, plats finns för soffgrupp, tv-möbel och andra möbler som önskas. Genomtänkt placering av fönstren som både underlättar möbleringen och ger ett fint naturligt ljus. Fönsterbrädor i vacker sten, parkettgolv samt vitmålade väggar ger ett fint helhetsintryck.

I anslutning till vardagsrummet nås den mysiga BALKONGEN som har utsikt över älven och city. Härligt sydvästläge ger sol under stora delar av dagen. Plats finns för balkongmöbler för att kunna njuta av sköna dagar. På golvet ligger en trätrall som ger en varm och ombonad känsla.

Vid fönsterpartiet mot balkongen finns det perfekta utrymmet för matplats. Njut av en god middag med utsikt över älven och båtlivet. Intill ligger KÖKET som är u-format vilket ger gott om förvaring i både över- och underskåp. Ljusa luckor med stilrena mässingshandtag, vitt kakel samt arbetsbänk med infälld diskho. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (2015), ugn (2015), fläkt (Futurum), diskmaskin (2017) samt kyl och frys i fullhöjd (Electrolux). Parkettgolv, vitmålade väggar samt en griffelvägg där man kan skriva små meddelande och “kom ihåg saker”.

De båda SOVRUMMEN ligger intill varandra och det första är också det som är något större, plats finns för dubbelsäng och förvaring finns i en garderobsvägg längs med ena sidan. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

Det andra sovrummet har plats för säng, byrå och skrivbord för den som önskar. Förvaringsmöjligheter finns i en garderob. Även detta rum är det enhetligt med vitmålade väggar och parkettgolv.

BADRUMMET är smart planerat med duschavdelning med raka infällbara glasdörrar, wc, handfatskommod och spegel med belysning. Här finns även en kombimaskin samt hyllplan till förvaring. Mörkgrått klinkergolv, delvis vitkaklade väggar och i övrigt vita väggar.

Lisa Johansson
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se
Jeanette Schöldsten
0707-728678
jeanette.scholdsten@agenturfast.se

TV- och internetanslutning

TV:
Föreningen har sedan 2013 ett avtal med Comhem AB gällande Bredband, KabelTV och telefoni. Kostnaden täcks dels av medlemmarnas årsavgifter, dels en debitering per lägenhet och månad. Alla lägenheter har fri tillgång till bredband via fiber. Utrustningen sitter oftast i hallen i er lägenhet. Det bredband som ingår har hastigheten 50/10 Mbit/sek. Om man vill ha högre hastighet än den som ingår kan detta beställas till ett rabatterat pris. Här finns det hastigheter upp till 1000/100 FiberLan (information från föreningens hemsida). Mer information finns på deras hemsida: http://www.brfalvstranden.se/brf-%C3%A4lvstranden/information-25302885

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
43 garageplatser. Går att hyra för 800 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 20 parkeringsplatser i närliggande parkeringshus. Går att hyra för 850 kr/mån, 900 kr/mån efter 1/1-2019 . Till parkeringsplatsen är det separat kö. Boendeparkering finns att hyra i området. Kontakta GUAB för mer information.
Övriga byggnader:
Det finns gästlägenhet (plats för 3 personer, kostnad 100:-/natt), cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, vindsförråd samt föreningslokal.

Ekonomi

Försäkring
226 kr
Hushållsel
350 kr
Sammanlagd driftkostnad
576 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 332 i - Brf Älvstranden -, Göteborg.
  • Pris 3 995 000 kr Utgångspris.
  • Månadsavgift 2 402 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten. bredband och förråd
  • Obligatorisk tillägg på 150 kr är inräknat i 2402 kr. Avgiften är 2228,51 kr + 173 kr = 2402 kr
  • Andel i föreningen är 1.02769%.
  • Andel av årsavgift är 1.03%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr

Energideklaration

Energiprestanda
137 kWh/kvm år
Energiprestanda 137 kWh/m² år.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 332
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fast.beteckning:
Sannegården 28:11
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 7. Hiss finns.
Adress:
Östra Eriksbergsgatan 86
Område:
Eriksberg
Boarea:
64.7 kvm . Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Byggår:
1997
Pris:
3 995 000 kr Utgångspris
Månadavgift:
2 402 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten, bredband och förråd.

Föreningen

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Sannegården 28:11 som består av 94 lägenheter. I huset finns även tre hyreslokaler Loka 193,6 m2. Tomtarea 2 823 kvm, boarea 6 296 kvm, lokalarea 1 368 kvm. Förvaltningen av föreningen sköts av Lundéns Fastighetsförvaltning AB.

Under 2016 har föreningen delvis målat om i trappuppgångarna, bättringsmålat alla entrédörrar i fastigheten och fönsterpartierna till hyreslokalerna på bottenvåningen. De ska renovera plåttak där färgen har börjat flagnar. Dessa kostnader täcks av föreningens likvida medel.

Fiber finns indraget till fastigheten. för mer info se Brf Älvstrandens hemsida www.alvstranden.se

Föreningens fastighet är fullvärdeförsäkrad hos Trygg Hansa.

Senaste avgiftsförändringen var en sänkning med 25 % fr.o.m.1 janurai 2016. Innan dess var det en sänkning på 7 % fr.o.m. 1 januari 2015.  Inga planer på avgiftsförändringar just nu. Men föreningen ska under hösten omförhandla avtalet med Com Hem, även se över andra operatörer. I dagsläget så vet de inte om kostnaden de har idag med 150 kr/lägenhet för Tv och bredbandet blir densamma. Detta är ett obligatoriskt tillägg.

Inga planer på större renoveringar, utan ett par mindre som föreningen betalar med de likvida medel som finns i kassan. Föreningens lån på ca 39 000 000 kr har en ränta på 1,27 % som är bunden fram till 2019-04-30.

Föreningen håller på att byta ut portlåssystemet.

Inga avgiftsförändringar för 2019 (kontakt med ordförande 2018-11-12)

För ytterligare information se föreningens årsredovisning och hemsida: www.alvstranden.se

.

Området

Eriksberg

Tidigare varvsarbete har bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Här finns härliga promenadstråk längs med vattnet liksom ett flertal restauranger och caféer samt diverse småbutiker. Här finns bl.a. frisörer, restauranger, blomsterbutik, godisbutiker, Hagabadets nya anläggning och hotell m.m. Bekväm shopping finns även på nära avstånd i form av Eriksbergs köpcentrum med butiker såsom Coop, Systembolaget, Lindex, Hemtex, Apoteket, Burger King, SATS etc.

Eriksberg har närhet till grönområdena Färjenäsparken, Sörhallsberget och Ramberget. Från alla platserna har man en vidsträckt utsikt över Göteborg. Det finns också ett flertal grillplatser.

Buss 45 och 99 går från hållplats Pölsebo . Där 99:an går mellan Frölunda Torg och Hjalmar Brantingsplasten samt 45:an går mellan Marklandsgatan och Bäckebol. Från Eriksberg kan man enkelt ta sig till centrum med buss från hållplatsen Sörhallstorget eller Eriksbergstorget. Därifrån går det tät trafik med stombuss 16 och 58 in till centrala Göteborg samt till Hjalmar Brantingsplatsen med buss 99 och 45. Buss 58 går från Bockkranen. Från Eriksberg kan man även ta båten “Älvsnabben” som har turer till Klippan, Slottsberget, Lindholmspiren, Stenpiren och Lilla Bommen i centrum. Lindholmspiren till Stenpiren är gratis och populär för dem som cyklar in till city.

Välkommen till denna pärla på Östra Eriksbergsgatan 86
Generösa öppna ytor med balkong i sydvästläge
Njut av en god middag med vacker älvutsikt
Vackra vyer under alla årstider
På våning tre finns denna välplanerade trea
Se båtarna glida förbi
Underbart läge intill vattnet
Bo intill den populära Eriksbergspromenaden
Eriksbergs köpcenter
Vy från Sörhallsberget
ICA Sannegården
Välkommen till vårt kontor på Mimergatan 5
HitCounter