Villa av exklusiv karaktär med närhet till sjökanten!

Dela denna bostad på Facebook
Budgivning pågår

Äntligen finns chansen att förvärva denna villa av exklusiv karaktär- belägen som nummer fyra från sjökanten. Livet på Sjöhaget erbjuder något sällsynt som måste upplevas för att förstås. Förutom den trivsamma atmosfären är villan byggd av högkvalitativ nordisk kärnfura uppförd av Eriksen AB som är specialiserad på högkvalitativa timmerhus. Byggnationen är utfört på ett genuint hantverksmässigt sätt med svenska råvaror. Villans terrasser är även stensatta med Lie-skiffer från Norge längst hela framsidan och under tak på ena gaveln.  Detta guldkorn erbjuder genomgående synliga timmerväggar och gediget materialval. Välplanerad planlösning varav flertalet sällskapsrum, 5 stycken sovrum samt två helkaklade badrum.

En chans du inte vill missa. Varmt välkommen på visning!

Sjöhagsvägen 14  Sjöhaget, Arvika

Utgångspris

3 700 000 kr

Boarea

101 kvm

Antal rum

7 rum och kök, varav 5 sovrum

ENTRÉPLAN
HALL: När du kliver in genom ytterdörren möter fötterna ett mycket behagligt golv med Skifferplattor och golvvärme. Här finns även plats för klädavhängning.

WC: Helkaklat badrum med dusch, vägghängd wc, kommod med handfat och spegelskåp.

KÖK/ALLRUM: Stort och luftigt allrum/kök i ett, med öppet till nock med synliga gedigna stockar i taket. Fantastiskt ljusinsläpp då fönster i tre väderstreck samt skjutbart fönsterparti ut till den stensatta terrassen. Maskinell utrustning i köket: hel kyl/frys, spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, stapel med ugn och mikro.

SOVRUM 1-3: På entré plan har vi tre utav bostadens sovrum. Golvvärme och laminat på golv. Rymliga och luftiga sovrum.

BADRUM: Stort helkaklat badrum med duschhörna med vikbara duschdörrar. Vägghängd wc, bidé samt kommod med handfat och spegelskåp.

LOFTET:
ALLRUM: Mysigt allrum med snedtak, synliga timmerstockar i taket och utgång till stor balkong med utsikt över sjön. Laminat på golv.

SORVUM 4-5: Trevliga sovrum med snedtak och laminat på golv.

ÖVRIGT:
Med ingång utifrån finner vi tvättstuga/pannrum. På golvet ligger skifferplattor med golvvärme och utrustningen som finns är: Tvättmaskin, torktumlare samt värmepumpen.

Från Arvika finns bra kommunikationsmöjligheter med både tåg och buss till Oslo, Stockholm och Göteborg. Detta område ligger även med närhet till både skidturer på vintern och promenader, bad eller golfbaner på sommaren.
Avstånd:
...Arvika ca 4 km
... Karlstad ca 76 km
...Charlottenberg ca 42 km
...Oslo ca 120 km

Malin Jakobsson
Fastighetsmäklare/delägare
0725050660
malin.jakobsson@agenturfast.se

Byggnadssätt

Grund:
Platta på mark
Stomme:
Timmer/trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Timmer
Takbeklädnad:
Torvtak
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Mekanisk frånluft badrum/kök. Övrigt självdrag.
Vatten:
Enskilt vatten
Avlopp:
Enskilt avlopp
Övrigt:
Gemensamhetsanläggning där vatten och avlopp ingår. Samt väg, gemensam marina och grillplats. Egen båtplats följer även med fastigheten. Villan kan köpas som ''inflyttningsklar'' med den interiör som finns i form av möbler. Vilket avtalas mellan köpare och säljare separat.
Uppvärmningssystem:
Vatten/Luftvärmepump

TV- och internetanslutning

Internet:
Fiber.

Tomt/uteplats

Uteplats:

Stensatta exklusiva terrasser med Lie-skiffer från Norge längs framsidan samt under tak på ena gaveln. Terrassen på ena gaveln erbjuder eldrivna täcksidor för att skärma av. På baksidan i en insynsfri och trevlig miljö finns plats för ett utekök samt förberett för bubbelbad om så önskas.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Timrad Carport som smälter samman med huset. Plats för en bil samt ett förråd längst bak. Finns även eluttag för en elbil.
Övriga byggnader:
Timrad Carport som smälter samman med huset.
Plats för en bil samt ett förråd längst bak.
Finns även eluttag för en elbil.

Servitut/ planbestämmelser

Gemensamhetsanläggning:
Gemensamhetsanläggning: Arvika Trotakan GA:2, Gemensamhetsanläggning: Arvika Trotakan GA:3, Gemensamhetsanläggning: Arvika Trotakan GA:4, Gemensamhetsanläggning: Arvika Trotakan GA:5
Planbestämmelser:
Detaljplan (2004-06-09)

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 507 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde
1 288 000 kr (värdeår 2007)
Markvärde
219 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Uppvärmning
13 000 kr
Försäkring
5 000 kr
Renhållning
1 500 kr
Hushållsel
4 000 kr
Samfällighet
4 000 kr
Sammanlagd driftkostnad
27 500 kr
Driftkostnad kommentar
Gemensamhetsanläggning ca 4000 kr/år beroende på vilka investeringar som behöver göras. Här ingår vatten/avlopp, väg samt marinan.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan med snedtak
Fast.beteckning:
Trotakan 1:29
Adress:
Sjöhagsvägen 14
Område:
Sjöhaget
Boarea:
101 kvm . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
7 rum och kök, varav 5 sovrum
Tomt:
1 380 kvm
Uteplats:

Stensatta exklusiva terrasser med Lie-skiffer från Norge längs framsidan samt under tak på ena gaveln. Terrassen på ena gaveln erbjuder eldrivna täcksidor för att skärma av. På baksidan i en insynsfri och trevlig miljö finns plats för ett utekök samt förberett för bubbelbad om så önskas.

Byggår:
2007
Pris:
3 700 000 kr

Området

Sjöhaget

Sjöhaget ligger beläget ca 4,5 km utanför Arvika centrum. Iordningställd grillplats för mysiga grillkvällar nere vid stranden där även den gemensamma bryggan finns. Området Sjöhaget är låst med vägbom och är inte öppet för allmänheten.

Sjöh
sjögah
HitCounter