Optimalt planerad gavelfyra med två badrum & stor balkong varav en del inglasad i populära Eriksberg

Dela denna bostad på Facebook

I omtyckta Eriksberg finns denna underbara gavelfyra med stor balkong varav den ena delen är inglasad och har bästa solläge då balkongen vetter åt sydväst och har dessutom ett skönt insynsskyddat läge. Denna bostad erbjuder generösa ytor, ett fantastiskt ljus och ett härligt läge. Tre stora sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning samt två badrum med duschmöjligheter varav ett är nyrenoverat 2018. Förvaring finns i flertalet garderober i lägenheten samt i ett rymligt förråd i bostaden. Här bor du i en välskött HSB förening strax intill älven och den populära Eriksbergskajen, med goda kommunikationer ett stenkast ifrån huset, fantastiska promenadstråk längs med älven och ett rikt restaurangliv. Välkommen att få dina förväntningar och förhoppningar uppfyllda!

Sagolandsvägen 2  Eriksberg, Göteborg

Utgångspris

4 975 000 kr

Boarea

97 kvm

Avgift

6 521 kr/mån

Antal rum

4 rum och kök, varav 3 sovrum

Våning

3 av 6

Välkommen till Sagolandsvägen 2 och denna välplanerade fyra med gavelläge. Från hallen möts man av en öppen planlösning där man får en bra överblick av bostaden och från de stora fönsterpartierna får man ett fint naturligt ljus in i bostaden. In till vänster finns plats för avhängning i en dubbelgarderob samt öppen avhängning intill och vid entrén finns även en klädkammare som löser förvaringsfrågan på ett bra sätt. Genomgående parkett samt ljust tapetserade väggar.

Vidare in nås vardagsrummet och de generösa fönsterpartierna ger ett fantastiskt ljus. Här finns plats för stor soffgrupp, fåtöljer, tv-bänk och bokhylla eller sidobord om så önskas. Mellan kök och vardagsrum finns ett perfekt utrymme för matplats för stora och små sällskap.

Kvalitativt kök med luckor i ek, kakel i grå/bruna nyanser och grå laminatbänk med infälld diskho. Materialvalen ger ett stilrent och påkostat helhetsintryck. Gott om förvaringsutrymmen i både över- och underskåp och goda arbetsytor ger lust till matlagning och bak. Den maskinella utrustningen har till stor del bytts ut och består av häll (Electrolux, 2014), inbyggd mikrovågsugn (Husqvarna Electrolux, 2016), kyl och frys i fullhöjd (Samsung, 2016), diskmaskin (Asko, 2016) samt fläkt (Franke, 2007) och ugn (Electrolux, 2007).

Från både kök och vardagsrum så nås den stora balkongen som är till hälften inglasad, perfekt då man kan njuta av detta yttre rum större delen av året. Här finns plats för balkongmöbler, växter och solsängar. Öppet och fritt läge mot sydväst vilket ger gott om sol från dag till sen kväll. Härifrån ser man även båtarnas mastar vilken påminner om den härliga marina miljön. Trätrallen ger en varm och ombonad känsla.

Det största sovrummet har en härlig hotellkänsla över sig med en dekorativ fondvägg i en mörk nyans och i övrigt ljusa väggar. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter finns i två garderober. Fönster i två väderstreck, varav ett med fransk balkong ger ljus in i rummet och som vetter ut mot en lugn återvändsgata och med utsikt både Sörhallsberget och Ramberget.

De andra två sovrummen ligger i fil med varandra. Sovrum 2 har en bra storlek som gör det lättmöblerat, plats för säng, skrivbord och ytterligare möbler som önskas. I detta sovrum finns stora fönsterpartier i vinkel. Förvaring finns i tre inbyggda garderober. Väggarna är tapetserade i en ljusblå nyans.

Sovrum 3 har också stora fönsterpartier i vinkel och även detta sovrum är lättmöblerat med plats för säng, skrivbord eller lekhörna om det önskas. Förvaring finns i en garderob. Väggarna är tapetserade i en ljusblå nyans.

In till samtliga sovrum finns överljus ovan dörr vilket skapar ett naturligt ljusflöde i lägenheten som har fönster i tre väderstreck.

Vid entrén finns de båda badrummen. Det största badrummet renoverades 2018, inrett med vitt liggande kakel på väggarna samt grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschavdelning med takdusch samt glasdörr. Praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare (båda frånCylinda, 2015) med ovanliggande arbetsbänk samt överskåp som ger bra förvaringsmöjligheter. Här finns även ett praktiskt vädringsfönster.

Det andra badrummet är utrustat med duschavdelning, vägghängd wc, handfat samt spegelskåp med belysning och handukshängare. Vita kaklade väggar samt grått klinkergolv.

I föreningen finns även en gemensam tvättsuga som enkelt och smidigt bokas via en app som heter Aptus och lägenheten har en egen inloggning.

Varmt välkommen på visning till Sagolandsvägen 2!

Jeanette Schöldsten
Jeanette Schöldsten
0707-728678
jeanette.scholdsten@agenturfast.se
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se

Nästa visning

Söndag 16 december
kl 14:00
Välkommen att boka tid för visning!
Boka visning

TV- och internetanslutning

TV:
Fastigheten är ansluten till fiber för tv, data och telefoni. Det innerbär att föreningen har ett grundpaket med digital-TV, internet 100/100 Mbit samt IP-telefoni som ingår i avgiften.

Tomt/uteplats

Uteplats:

Stor balkong varav en del är inglasad och en öppen, härligt sydvästläge med sol större delen av dagen.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
30 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Föreningen har 30 p-platser på andra sidan Östra Eriksbergsgatan som hyrs ut via HSB-kontoret. Dessa kostar 300 kr/mån. I nuläget finns 14 st lediga parkeringsplatser (kontakt med HSB 2018-11-01). Det kan också finnas möjlighet att hyra garageplats i området. Kontakta Camilla Bergh telefonnummer: 010-442 21 58 eller epost: camilla.bergh@hsb.se (Information från föreningens hemsida).
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, källarförråd, föreningslokal och tvättstuga.

Föreningslokalen, Kajutan, kan hyras dagspass kl 12-18 och kvälls/nattpass kl 18-12. Bokning får göras för max två dygn sammanhängande (dvs fyra perioder) och vid max ett tillfälle. Ny bokning är möjlig först när tidigare bokning är avverkad. Kostnaden för att hyra Kajutan är för närvarande 100 kr/dagspass och 200 kr/kvällspass. Kostnaden läggs automatisk på hyran (med visst administrativt eftersläp). Information från föreningens hemsida.

Ekonomi

Vatten/avlopp
528 kr
Hushållsel
260 kr
Sammanlagd driftkostnad
788 kr
Driftkostnad kommentar
Varm- och kallvatten samt hushållsel debiteras efter faktisk förbrukning. Som bostadsrättsinnehavare behöver man även skaffa hemförsäkring. Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften. Vattenkostnaden är fördelad enligt följande:varmvatten 308 kr/mån och kallvatten 220 kr/mån.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 5 i HSB BRF Lanternan i Göteborg, Göteborg.
  • Pris 4 975 000 kr Utgångspris.
  • Månadsavgift 6 521 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, . bredband och källarförråd
  • Månadsavgiften är fördelat enligt följande: avgift bostad 6 297 kr och internetuppkoppling 224 kr vilket blir 6 521 kr/mån.
  • Andel i föreningen är 3.84379%.
  • Andel av årsavgift är 3.69569%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr

Energideklaration

Energiprestanda
115 kWh/kvm år
Energiprestanda 115 kWh/m² år.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 5
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fast.beteckning:
Sannegården 51:2
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 6. Hiss finns.
Adress:
Sagolandsvägen 2
Område:
Eriksberg
Boarea:
97 kvm . Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Uteplats:

Stor balkong varav en del är inglasad och en öppen, härligt sydvästläge med sol större delen av dagen.

Byggår:
2007
Pris:
4 975 000 kr Utgångspris
Månadavgift:
6 521 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, , bredband och källarförråd.

Anmälan till visning

Anmälan krävs. Välkommen att boka!

Föreningen

Om föreningen

HSB Brf Lanternan är en bostadsrättsförening i Göteborg som ligger belägen på fastigheten Sannegården 51:2 i Göteborg med adresserna Sagolandsvägen 2, 4 samt 6. På den fastigheten finns sammanlagt 37 stycken lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal och 30 stycken p-platser. Lägenheterna är fördelade enligt följande 11 st 1 rok, 10 st 2 rok, 11 st 3 rok och 5 st rok. Den totala lägenhetsytan är 2 556 kvm och lokalytan är 61 kvm.  Huset på fastigheten byggdes 2006-2007.

Månadsavgiften höjdes med 1 % from 2018-01-01. Inga ytterligare höjningar är just nu planerade, beslut tas på möte i slutet av november. Föreningen följer upprättad underhållsplan vilken uppdateras löpande. Föreningens fastighet är fullvärdeförsäkrad via Folksam.

Följande renoveringar har utförts:
Fasaden har fått en genomgång med visst förstärkningsarbete. Trägolven på terrasslägenheterna har bytts ut. Rengöring av källartrappa och tak över entréer med högtryckstvätt. Föreningen har en pågående reparation av taket som betalas av HSB Göteborg (alltså inte föreningen). Utöver det så har föreningen inga större renoveringar planerade.

Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen.

Området

Eriksberg

Tidigare varvsarbete har bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Här finns härliga promenadstråk längs med vattnet liksom ett flertal restauranger och caféer samt diverse småbutiker. Här finns bl.a. frisörer, restauranger, blomsterbutik, godisbutiker, Hagabadets nya anläggning och hotell m.m. Bekväm shopping finns även på nära avstånd i form av Eriksbergs köpcentrum med butiker såsom Coop, Systembolaget, Lindex, Hemtex, Apoteket, Burger King, SATS etc.

Eriksberg har närhet till grönområdena Färjenäsparken, Sörhallsberget och Ramberget. Från alla platserna har man en vidsträckt utsikt över Göteborg. Det finns också ett flertal grillplatser.

Buss 45 och 99 går från hållplats Pölsebo . Där 99:an går mellan Frölunda Torg och Hjalmar Brantingsplasten samt 45:an går mellan Marklandsgatan och Bäckebol. Från Eriksberg kan man enkelt ta sig till centrum med buss från hållplatsen Sörhallstorget eller Eriksbergstorget. Därifrån går det tät trafik med stombuss 16 och 58 in till centrala Göteborg samt till Hjalmar Brantingsplatsen med buss 99 och 45. Buss 58 går från Bockkranen. Från Eriksberg kan man även ta båten “Älvsnabben” som har turer till Klippan, Slottsberget, Lindholmspiren, Stenpiren och Lilla Bommen i centrum. Lindholmspiren till Stenpiren är gratis och populär för dem som cyklar in till city.

De generösa fönsterpartierna ger ett underbart ljus in i bostaden
Välkommen till Sagolandsvägen 2
En rymlig fyra med härligt gavelläge
Plats för den stora soffgruppen samtidigt som man bibehåller lufiga ytor
Njut av sköna hemmakvällar med familjen
Stor och härlig balkong varav ena delen är öppen
Glaspartierna kan öppnas upp så att det blir en hel stor balkong. Balkongen nås från två ställen
Plats finns för balkongmöbler och växter, på golvet ligger trätrall som ger en varm & ombonad känsla
Njut av solen och det öppna & fria läget
Kvalitativt kök med luckor i ek, kakel i grå/bruna nyanser och grå laminatbänk
Gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen
Perfekt utrymme för matplats till stora och små sällskap
Generösa öppna ytor bjuder in till gemenskap
Det största sovrummet har en härlig hotellkänsla över sig
Överljus skapar en härlig känsla av rymd
Sovrum 2 har plats för det som önskas, säng, byrå och plats för lek & bus
Sovrum 3 har även det en bra storlek och härliga fönster i vinkel
Perfekt plats för skrivbord
I hallen finns plats för avhängning och förvaring i dubbelgarderob, här nås även de båda badrummen
Detta badrum renoverades 2018 och har tvättavdelning, takdusch, fönster och handdukstork
Smakfulla och stilrena materialval
Det andra badrummet har också dusch och vägghängd toalettstol
Direkt vid entrén får man en bra överblick av bostaden
Välkommen på visning på Sagolandsvägen 2!
Välkommen till Eriksberg!
Eriksbergs köpcentrum
ICA Kvantum Sannegårdshamnen
Älvsnabben med hållplatser både vid Sannegårdshamnen och Eriksbergstorget
Många populära restauranger och caféer i området
Från Sörhallsberget har man en härlig utsikt över älvinloppet och citykärnan
Välkommen in på vårt kontor på Mimergatan 5
HitCounter