Stor terrass med solläge och utsikt

Dela denna bostad på Facebook

Välkommen till en trevlig lägenhet med härlig radhuskänsla. Från den stora terrassen finns en vidsträckt utsikt över bostadsområdet. Denna uteplats erbjuder
många soltimmar (med grillning) från kl. 12.00 till solnedgången på kvällen. Stort öppet vardagsrum, trivsamt kök med matplats. Två stora sovrum samt ett mindre gästrum/arbetsrum. Rymligt badrum erbjuds och därtill en gästtoalett. Här finns en klädkammare alternativ ett bra förvaringsrum, vid källare planet ett ytterligare förråd. Denna bostad erbjuder sköna promenader vid sjöar och naturskyddade naturområden. Med en liten promenad når man Angeredstorget med många affärer och en hel del kommunal service. Välkommen till Gunnaredsterrassen 71.

Gunnaredsterrassen 71  Angered, Göteborg

Utgångspris

1 725 000 kr

Boarea

103.5 kvm

Avgift

6 689 kr/mån

Antal rum

4 rum och kök, varav 3 sovrum

Våning

0 av 0

Budgivningshistorik

Bud Alias Datum
1 625 000 kr 1 2019-02-11 13:33

Hall
Vi möts av en entré med klinkersgolv som över går till ett laminatgolv, som mynnar ut i övriga rum i bostaden. Förutom i vardagsrummet där det är parkettgolv. Vid denna hall i vinkel finns fyra garderober och därtill en mindre garderob. Här finns även hatthylla klädhängare, perfekt för ytterkläder. Vid anslutning till hallen finns ett bra förvaringsrum alternativ klädkammare.

Sovrum:
Från entrén/hallen direkt till höger finner vi ett sovrum/arbetsrum. Detta rum har ett fönster på gaveln av huslängan.
 
Gästtoalett:
Intill sovrummet finner vi denna gästtoalett. Här finns WC, handfat med badrumskåp ovan. Denna gästtoalett är i originalskick.

Vardagsrum:
Från hallen rakt fram finner vi det rymligav vardagsrummet med parkett på golvet. Här finns en utgång till en stor terrass. Här finns möjlighet tillstånd att grilla härliga sommarkvällar. Solen finns här nämligen från kl. 12.00 till solnedgången på kvällen.

Kök
Från vardagsrummet finns en ingång till köket. Här finns nya köksluckor, samt nya bänkskivor med kakel ovan. Hel kyl och frys, spis samt fläkt. Köket har en mysig matplats för ett mindre sällskap.

Sovrum
Bostaden har två yterliggare sovrum. Ett av sovrummen vetter mot terrassen och det andra sovrumet har fönster mot gångbanan utanför bostaden.

Badrum
Mellan dessa sovrum finner vi ett snyggt renoverat badrum. Helkaklat med klinkers på golvet. Här finns badkar, Wc, handfat med kommod.

Genomgående i bostaden finns laminerade vita innerdörrar med nya handtag.

Hans-Göran Helin
Hans-Göran Helin
0708-665255
hans-goran.helin@agenturfast.se

TV- och internetanslutning

Internet:
Com Hem Bredband&TV

Tomt/uteplats

Uteplats:

Terrass, läge väster.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Garageplats. Går att hyra för 400 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Går att hyra för 300 kr/mån.
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, Gästlägenhet finns, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer i Riksbyggens Brf Gunnaredsterrassen, Göteborg.
  • Pris 1 725 000 kr eller högstbjudande.
  • Månadsavgift 6 689 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten. Bredband
  • Andel i föreningen är 0.7557%.
  • Andel av årsavgift är 0.7557%.
  • Bostadsrätten är inte pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Våningsplan:
Bottenvåning. Bottenvåning.
Adress:
Gunnaredsterrassen 71
Område:
Angered
Boarea:
103.5 kvm
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Uteplats:

Terrass, läge väster.

Byggår:
1982
Pris:
1 725 000 kr eller högstbjudande
Månadavgift:
6 689 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten, Bredband.

Föreningen

Om föreningen

Riksbyggen Brf Gunnaredsterrassen äger fastigheten Angered 88:2 i Göteborgs kommun. Föreningens bostadsbyggnader utgörs av terrasshus med 90 lägenheter samt radhus med 48 lägenheter, sammanlagt 138 lägenheter, med adresserna Gunnaredsterrassen 3-123 i Angered. Husen byggdes 1981/82. Total bostadsarea är 12 945 kvm och total lokalarea är 75 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren, bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Den tekniska förvaltningen sköter föreningen själv och den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Bostäderna är fördelade enligt följande:
2 rok - 18 st
3 rok - 24 st
4 rok - 82 st
5 rok - 14 st

Genomförda renoveringar samt underhållsarbeten:
2014/2015 - översyn och byte av takpannor, målning av bärande stolpar vid terrassernas ingångar, justering av varmvattnet i radhusen och terrasshusen, utbyte av belysning i terrasshusens gångar, nytt låssystem till garaget, införande av trådlös öppning av garageportarna.
2015/2016 - Reparation av terrasshusens mellanväggar, byte av trasigt tegel, installation av nytt system för energibesparing och säkrare temperaturkontroll i varje lägenhet.
2016/2017 - Stora takkupor på en del terrasshus har fått ny takbeläggning, renovering av vissa asfaltsytor, justering/renovering av yttertrappor, renovering och målning av muren runt p-däcket, förbättrad utomhusbelysning vid infarten, förbättring av lekplatser och sandlådor, avloppsspolning i alla lägenheter.
2018/2019 Erlandssons Bygg beräknar att byte av tak och fönster m. m. ska pågå till hösten 2019. Arbetena börjar i vecka 22 på hus A (Gt 3-5) och hus R (Gt 65-70, 85, 88-90). En preliminär plan för fortsättningen har delats ut till alla, så man kan se ungefär vilken tidsperiod som gäller för huset man bor i. Tiderna kan komma att ändras något och varje medlem kommer att få exakt information om när arbetena börjar i den egna bostaden.

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:
Fortsatt justering av trappsteg i yttertrappor, flera planteringar ska göras om och restaureras, översyn av gjutjärnsrör avlopp. Inom 5-10 år räknar föreningen med att göra en stamrenovering, vilket kommer påverka ytskikt och tätskikt i alla bad- och duschrum.

Ekonomi/avgift
Samtliga fönster och tak kommer bytas ut med start 2018. På grund av detta har en avgiftshöjning om 2 % diskuterats, slutligt beslut om detta tas maj 2018.

Bredband och Kabel-TV
Vår förening har avtal med Comhem om bredband och TV. Alla lgh har programpaketet “Small”, bredband upp till 100 mB, samt abonnemang för fast telefoni, utan extra kostnad.
Information om TV-kanalplatser, bredbandsvillkor etc, finns på www.comhem.se.

Tvättstuga
Det finns sammanlagt fyra tvättstugor i området, varav tre för de boende i terrashusen och en för de boende i radhusen. De är utrustade med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel.

Förråd och övriga utrymmen
Förråd samt cykelförråd finns för de boende i terrasshusen. Som boende i föreningen har ni tillgång till bastu som ligger i Gunnaredsterrassen 114 (nyckel lånas mot en deposition om 300 kr), boulebana, lekplatser samt bordtennisrum. Det finns ett gästrum som kan hyras för 200 kr/dygn. Det går dessutom hyra diverse redskap. Det finns en återvinningsstation samt en container för grovsopor i området.

Parkering
Föreningen har 63 st garageplatser, 355 kr/mån och 80 st p-platser, utan el 300 kr/mån och med el 360 kr/mån. Separat kö.

Övrigt
Fastighetsskötarexpeditionen finns belägen på nr 87, expeditionstider är mån-fre 09:30-10:00 och under övrig tid kan ni ringa för att tala in ett meddelande på 031- 331 45 46. Läs gärna mer på föreningens egen hemsida www.terrassen.nu, där finns även tidigare årsredovisningar tillgängliga.

Området

Angered

natur och fritid:
Den omedelbara närheten till en fantastisk natur ger Angered extra stora kvaliteter. Här finns stora friluftsområden. Naturreservatet Vättlefjäll omfattar ca 130 kvadratkilometer och har stora sjösystem med fiskrika småsjöar. Här finns möjlighet till både bad, kanotpaddling, fiske, svampplockning och friluftsliv.

Gunnaredr är belägna strax ovanför Angered Centrum. Den gamla jordbruksmarken bildar med sina djupa raviner ett hänförande landskap. För den som tycker om att röra sig i skog och mark finns här enastående möjligheter! Vättlefjälls naturreservat i nordost erbjuder som tidigare nämnt ett riktigt vildmarksliv men naturen är fantastisk även direkt utanför husknuten. Här finns välanlagda gångstigar i det böljande landskapet. Vill man gå en längre tur kan man ta Lärjeleden, en 7,5 km lång naturstig som följer Lärjeåns slingrande lopp. Lärjeåns dalgång slingrar sig genom sex bostadsområden i Gunnared och Lärjedalen. Lärjeåns Trädgårdar är en träffpunkt för växt- och trädgårdsintresserade från när och fjärran. Där finns ett rikt djurliv och botaniska rariteter. Rannebergen mot Göta Älvdalen bjuder en hänförande utsikt mot Hisingen och havet.


Skolor och barnomsorg:
Grundskolor i området är Vättleskolan, Hammarkulleskolan och Gunnaredsskolan. I närheten av Angered Centrum finns Angereds gymnasium och förskolorna Lilla Fjäderharvsgatan och Salsavägens förskola.


Kommunikation:
Från Angered Centrum går flertalet spårvagns- och busslinjer. Spårvagn 9 mot Kungssten och 4 mot Mölndal tar er in till centralstationen på 18 minuter.


Affärer och restauranger:
Angereds Torg med all upptänklig service och gott om parkeringsmöjligheter är knutpunkten i Angered. Här finns allt från livsmedelsaffärer och klädbutiker till vårdcentral, bibliotek och en livlig torghandel. På torget ligger även Blå Stället, ett kulturellt centrum med teater, biograf och andra fritidsaktiviteter.
I Angered Arena finns allt från simhall, massage, ishall och gym. Läs gärna mer om alla aktiviteter på Göteborgs stads hemsida.


Övrigt:
I Angered Centrum ligger specialistsjukhuset Angereds Närsjukhus, ett sjukhus som vill ge medborgarna bättre vård på nära håll. Samtidigt driver sjukhuset hälsofrämjande projekt som syftar till att främja medborgarnas hälsa och få en friskare befolkning.

Välkommen till Gunnarredsterassen
Stor härlig terrass med västerläge
Helkaklat fräsch badrum erbjuds
Gästtoalett
Sovrum med fönster mot gångväg
Sovrum mot terrassen
Hall i vinkel med fyra garderober
Stort inbjudande kök
med en trrevlig matplats
Här finns hel kyl och frys
Sovrum tre passar utmärkt som gästrum/arbetsrum
Inbjudande hall med klinkers vid ingången
Stort och luftigt vardagsrum med parkettgolv
Bostaden har mycket ljus insläpp
Välkommen åter till
Gunnaredsterrassen
Planskiss
HitCounter