Mysig kolonistuga med stora odlingsmöjligheter!

Dela denna bostad på Facebook

Nu ges möjligheten att förvärva en kolonistuga för den odlingsintresserade!
Kolonistuga nr 25 ligger belägen i den vackra Lärjedalen 10 km öster om Göteborg. I trädgården finns bland annat plommon- och äppleträd, rabarber och vinbärsbuskar. Flera odlingslådor och gott om planteringsytor ger dig möjlighet att odla det du själv önskar. Intill stugan ligger också ett härligt trädäck där man kan njuta av solens värmande strålar. En härlig plats att spendera sin fritid på och komma bort från stadens brus. Hit tar du dig snabbt och smidigt med buss, bil eller cykel. På tomten finns en grusbelagd parkeringsplats. I närheten finns trevliga vandringsleder längs med Lärjeån. Välkommen till Lärjehed fritidsområde!

Lärjehed fritidsområde, stuga nr 25  Lärjehed fritidsområde, Göteborg

Utgångspris

575 000 kr

Boarea

40 kvm

Antal rum

2.5 rum och kök

En trappa upp nås entrén till stugan, som tar dig in i det tillbyggda rummet där gott om utrymme finns för både avhängning och matplats. Perfekt rum för umgänge när regnet smattrar mot fönstren. Väggarna är klädda i stående träpanel.

Vidare in i stugan nås vardagsrummet, där plats finns för soffgrupp och tv-möbler. Här finns även en kamin som är både praktisk och värmespridande samtidigt som det ger en hög mysfaktor. Golvet är klätt i laminat och väggarna i stående träpanel.

Från vardagsrummet tar du dig in i sovrummet, som är rymligt nog för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ljust målade väggar.

Intill nås köket som har nya köksskåp, spis och fläkt från 2013. Köket är även utrustat med kombinerad kyl och frys. Fönstret skänker ett fint naturligt ljus in i köket. Laminatgolv och ljusa väggar med bröstpanel.

Förbi köket nås badrummet. Här finns dusch, wc, handfat och spegelskåp.

Från baksidan av huset nås ingången till källaren som idag används till förvaring.

Tomten erbjuder både gräsmatta och stora odlingslådor som ger goda möjligheter att odla det som du önskar. Intill stugan finns också ett stort trädäck (byggt 2014) med skyddande väggar, ett underbart ställe att sitta på när vårsolen börjar värma och under sommarens varma dagar. Här kan ni också duka upp för grillkvällar med vänner och familj.

I köpet ingår all lös egendom.

Julia Schultzberg
Julia Schultzberg
0766-776843
julia.schultzberg@agenturfast.se

Nästa visning

Tisdag 21 augusti
kl 18:30 – 19:15
Varmt välkomna på visning! Boka via hemsidan eller ring 0766-77 68 43
Onsdag 22 augusti
kl 17:15 – 17:45
Varmt välkomna på visning! Boka via hemsidan eller ring 0766-77 68 43
Boka visning

Byggnadssätt

Grund:
Betong
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Plåt
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
2-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Murstock:
Skorsten av plåt
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp

Tomt/uteplats

Tomt:
Tomtarea 450 m² (arrenderätt). På tomten finns stenlagda gångar, grusbelagd parkeringsplats, bärbuskar, fruktträd och odlingsytor.
Uteplats:

Trädäck, läge söder.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Grusbelagd p-plats på tomten. Det finns även parkeringsplatser för föreningens medlemmar i anslutning till kolonin. Betalparkering finns för besökande.

Ekonomi

Taxeringsvärde
173 000 kr
Byggnadsvärde
173 000 kr (värdeår 1942)
Typkod
225, Småhusenhet, småhus på ofri grund
Tomträttsavgäld
7 340 kr (gäller t o m 2019-12-31)
Försäkring
2 180 kr
Hushållsel
3 500 kr
Övrigt
2 360 kr
Sammanlagd driftkostnad
8 040 kr
Driftkostnad kommentar
Elavläsning sker i början av augusti och husägaren ansvarar för att avläsningen är möjlig. Har husägaren inte gjort det möjligt för elavläsningen att ske tas en straffavgift ut.

Övrigt

När du köper en kolonistuga så blir du medlem i FGK, Föreningen Göteborgs koloniträdgårdar. Ett nyttjandekontrakt upprättas mellan köparen och FGK.
Överlåtelseavgift på 3000 kr, betalas av köparen. 

Byggnader på arrendestället får ej användas för permanent boende. Det är inte tillåtet att vara folkbokförd på arrendestället. Vatten sätts på i början av april till slutet av oktober.

Till medlem i FGK kan den antas som är myndig och folkbokförd inom följande kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Enligt FGK’s stadgar.

Då en kolonistuga står på arrenderad mark (hus på ofri grund) anses detta cilvilrättsligt som lös egendom. Därför gäller andra villkor vid banklån än vid köp av fastighet och bostadsrätt.

Två gemensamma städdagar om året äger rum i området. Dessa är obligatoriska och medlemmen debiteras en avgift vid utebliven närvaro.

Läs mer om Lärjehed fritidsområde på deras hemsida: http://stugby.dinstudio.se/news_1.html

Läs mer om FGK på deras hemsida: www.fgk.dinstudio.se

Typ:
Kolonistuga
Byggnadstyp:
1-plan med källare
Fast.beteckning:
Bergsjön 767:293
Adress:
Lärjehed fritidsområde, stuga nr 25
Område:
Lärjehed fritidsområde
Boarea:
40 kvm . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
2.5 rum och kök
Tomt:
Tomtarea 450 m² (arrenderätt). På tomten finns stenlagda gångar, grusbelagd parkeringsplats, bärbuskar, fruktträd och odlingsytor.
Uteplats:

Trädäck, läge söder.

Byggår:
1942
Pris:
575 000 kr Utgångspris

Anmälan till visning

Anmälan krävs. Välkommen att boka!

Området

Lärjehed fritidsområde

Redan 1942 byggdes de första stugorna i Lärjehed fritidsområde, beläget i Lärjedalen i Göteborg. Namnet kommer från Lärjeån, vilken börjar norr om Gråbo och mynnar ut i Göta Älv. Idag finns här 146 kolonistugor.

Hållplats Angereds Storåsväg samt Långavallsgatan ligger i närheten av stugan där buss 74 mot Partille går, från Angered Centrum. Efter ca 100 m, ta höger in på Långavallsgatan, där finns en karta över stugområdet. Mer information om restider finns på www.vasttrafik.se

Varmt välkomna till denna mysiga oas!
Planlösning
HitCounter