Lantlig idyll med utsikt över öppna landskap

Dela denna bostad på Facebook

På denna arrenderade tomt (kommunens) kan din dröm förverkligas. Stugan kan användas både som fritids och året runt bostad. Från altanen byggd med trätrall erbjuds en fantastisk utsikt över det öppna landskapet. På gångavstånd på en slingrig stig mellan ängar och gamla ekar finnar man flera badplatser vid havsviken. Här bor man naturnära och ostört i ett natur skyddat område, men ända ganska nära Göteborgs City bara ca 20 minuter med bil. Stugan med den stora altanen har genomgått en total renovering både exteriört och interiört under dom senaste åren. Huset om 38 kvm består av allrum med öppenspis kök, sovrum, och separat toalett på övervåning. Dusch med tvättmaskin och dessutom bastu finns i källarplanet. Egen djupborrad brunn med eget avlopp har nyligen installerats på arrendet. Välkommen på visning till Eskils Lycka 6.

Eskils Lycka 6  Säve-Kvillehed, Göteborg

Utgångspris

1 275 000 kr

Boarea

38 kvm

Antal rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum

HALL
Inbjudande entré veranda som leder upp till huset via en trappa. Där vi möts av hall med laminatgolv. Direkt till höger finns plats för ytterkläder och rakt fram finner vi toaletten.
Som består av wc tvättställ, varmvattensberedare och en ny installerad toalett .

Vardagsrum
Från hallen ett trappsteg nås vardagsrummet. Vid hörnfönstret finns den härliga utsikten över naturlandskapet. Den öppna spisen i vardagsrummet sprider skön värme i hela huset. På golvet i detta rum finns ett framtaget plankgolv.

Sovrum
Intill vardagsrummet finner vi sovrummet med vedspis. Även här finns ett hörnfönster med härlig utsikt.

Kök
Verkligen hemtrevligt och tilltalande kök som renoverades 2012. Tidlös skåpinredning
Med profilerade skåpsluckor. Som köksutrustning finns induktionshäll med ugn, mikro kyl&frys. De dubbla altandörrarna inbjuder till att öppnas mot den stora altanen.

Källarplanet
Här finns en dusch med nytt ytskikt med kakel golv enligt godkända byggnormer.
Här finns också en tvättmaskin. Vid anslutning till duschutrymmet finns en bastu.

Hans-Göran Helin
Hans-Göran Helin
0708-665255
hans-goran.helin@agenturfast.se

Byggnadssätt

Yttervägg:
Betong
Grund:
Källargrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Stående panel
Takbeklädnad:
Plåt med papp
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
2-3-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Enskilt vatten
Avlopp:
Minireningsverk
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el & luft+luft
Renoveringar:
Luftvärmepump CE9 Panasonic installation 2017 Nya eldragningar invändigt och utvändigt, nya vägguttag utomhus,godkänt proppskåp, säkerhetsbrytare överströmsrelä, utebelysning med skymningssensorer, ny armatur i dusch/bastu, uttag till tvättmaskin, Inkoppling av ny vattenpump och varmvattenberedare, värmepump 2017/2018, JL:s Elmontage AB Installation av 4evergreen BDT på burk-5 pe och 4evergreen I och lågbyggd sluten tank, 3500 liter, miljöcertifierad och är godkänt. Grävning och markberedning makadamisering Hiltiborrning ny fibersand dränering mekanisk rengöring av befintlig brunn, nytt brunnslock. Utförd makadamisering med förberedelser förråd och carport. LPE Lennart Petersson Entreprenad 2017/2018 Rörläggeri installation av toalett Ecoflush snålspolande, takduschset, toppmatad tvättmaskin, kran i bastu, utomhus vattenutkastare. Installation Renton vattenreningsanläggning -humus -bakterie avsyrningsfilter brunn, frostskyddstermostat med stickpropp nya rördragningar ventiler vattenpump/brunn, vattenstyrdtimer/ injektor 2018 Nytt ytskikt kakel golv/ väggar enligt godkända våtrumsnormer i duschutrymme utfört av snickare Jakob MöllerÅke Ekstrand AB, 2018 Öppnaspisen, vedspisen och bastun är fungerande men ej besiktigad av sotare. Fritidshuset är vinterbonat, fasadbyte och takomläggning 2014 Heidenborgs Byggservic

TV- och internetanslutning

TV:
TV-antenn.
Internet:
Tvantenn samt trådlöst internet

Ekonomi

Försäkring
2 000 kr
Hushållsel
3 500 kr
Sammanlagd driftkostnad
5 500 kr
Driftkostnad kommentar
Sedan tillkommer arrendeavgiften som är på 4536 kr per år. Arrendet löper på ett år i taget. Men det finns möjlighet att förlänga arrendetiden med kommunen till 5 år i taget. Men man får då räkna med en betydligt högre arrendeavgift.
Typ:
Fritidshus
Byggnadstyp:
1-plan med källare
Fast.beteckning:
Göteborg Askesby 2:4
Adress:
Eskils Lycka 6
Område:
Säve-Kvillehed
Boarea/biarea:
38 kvm/5 kvm . Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Tomt:
0 kvm
Pris:
1 275 000 kr

Området

Säve-Kvillehed

Området ligger i en lantlig idyll med kor, får och hästar alldeles runt hörnet men ändå nära storstadens puls.
Kvillehed är beläget nära Nordre älv med tillgång till både badplats, fiskevatten och skogar att plocka bär och svamp i.
Hösten 2010 invigdes Sveriges längsta anlagda ridled genom Säve, av Göteborgs kommun. Den går från Askesby i väster till Klareberg i öster. Ridleden är tänkt att tillsammans med befintliga vägar och skogsstigar förbinda samtliga större stallar på Hisingen.
Göteborgs längsta väg, Kongahällavägen, går igenom Säve, och har varit “landsvägen” genom alla tider. Vägen går mellan Torslanda, via Låssby och

Välkommen till Eskils Lycka 6
Fantastisk utsikt erbjuds från alla rum
Stilrent kök med dubbla altandörrar
Trivsam matplats för två
Köket är utmärkt planerat
Sovrum med
vedspis intill
Genomgående finns fina golv
och ytskickt med hög finish
Utmärkt tvhörna med öppenspis
samt ett vackert framtaget plankgolv
Dusch finns i källaren separat toalett på övervåning
Njut av Landskapet
Välkommen åter
till Eskils Lycka 6
HitCounter