Exklusiv taklägenhet med terrass

Dela denna bostad på Facebook

Högst upp i huset finns nu en exklusiv taklägenhet till salu med härlig utsikt över taknockar, Göta Älv, city och Eriksbergskranen. Bostaden som är på hela 147 kvm har spännande vinklar och takhöjden varierar upp till ca 3,6 meter. Lägenheten är fördelad på ett stort och härligt vardagsrum med plats för både matsalsmöbler och större soffgrupp framför höga fönster som ger en ljus och sakral upplevelse. Kök och matplats ligger i öppen planlösning med vardagsrum och man når här den generösa takterrassen med sydvästläge. Här finns möjlighet till sol från lunch fram till solnedgång och många långa grillkvällar kan njutas här då gasolgrill är tillåtet. Terrassen har också stor terassmarkis som skyddar om solstrålarna blir för heta. I dagsläget finns fyra välplanerade sovrum och om man önskar ett femte så finns det möjlighet att dela av vardagrummet. Lägenheten har två stora badrum, ett med badkar, ett med dusch och ett praktiskt klädvårdsrum i anslutning till kök. Förvaringsmöjligheterna är många i lägenheten och det finns också ett rymligt källarförråd att tillgå.
Brf Eriksbergterrassen har tilldelats pris för “Bästa byggnad” i Göteborg 2010. Föreningen erbjuder även gästlägenhet, relaxavdelning med bastu samt ett gym. Här erbjuds en lägenhet utöver det vanliga. Välkommen att få dina förväntningar och förhoppningar uppfyllda!

Maj på Malös gata 36  Eriksberg - Västra, Göteborg

Utgångspris

7 500 000 kr

Boarea

147 kvm

Avgift

7 635 kr/mån

Antal rum

5 rum och kök, varav 4 sovrum

Våning

3 av 3

På Maj på Malös gata 36 stiger vi in i en elegant femrumslägenhet högst upp i huset.
Redan i hallen förstår man att lägenheten är något extra och man slås av en fantastisk takhöjd och härlig utsikt över vatten, city och kajliv. Föreningens hus har 3 våningar och dess placering på platån ger ett högt och fritt läge i nivå med takvåningarna på Monsungatan.

I HALLEN finns gott om plats för avhängning av ytterkläder i den platsbyggda garderobslösningen med stång och skåp. Här finns ytterligare förvaringsmöjligheter en bit in i hallen i rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörr.
Hallen har ekparkett och vita målade väggar.
Från hallen nås två av lägenhetens sovrum och ett av badrummen.

SOVRUM 1 har ekparkett, vita målade väggar och dubbelgarderob.
SOVRUM 2 har ekparkettgolv, vita målade väggar och randig fondtapet.

BADRUM 1 har rymlig dusch med glasdörrar, vit handfatskommod, WC, spegelskåp med belysning och handukstork(el).
Vita liggande kakelplattor på vägg med grå fond i dusch och grått klinker på golv med härlig golvvärme(el).

Från hallen stiger man in i lägenhetens hjärta, det stora VARDAGSRUMMET. Här häpnas man över rummets unika vinklar och takhöjden som varierar upp till ca 3,6 meter. Här finns generösa ytor för ett stort matsalsbord och soffhörna som rymmer många. De magnifika fönstren som når nästan upp i tak gör att rummet badar i ljus och man upplever en sakral rymd. Utsikten över taknockarna på Eriksbergskajen, vattnet, båtarna, bockkranen och city skapar den vackraste tavla både dag som natt. De generösa ytorna gör detta rum perfekt för sociala sammanhang för både stora och små sällskap. Familjen har haft stora sällskap på upp emot 40 personer utan problem.
Ekparkettgolv, grå fondvägg och i övrigt vita målade väggar

Om så önskas så går det att dela av rummet så att man får ett extra sovrum.

I delvis öppen planlösning med vardagsrummet finns även det stilfulla KÖKET med moderna detaljer. Köksinredningen går i högglans vitt med en arbetsbänk i ek Grått kakel med ljus fog klär vägg vilket kompletterar stilen och ger det en härlig bistrokänsla. Här finns goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd micro och varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt en kyl och frys i fullhöjd. Alla vitvaror från Siemens. Vita målade väggar och ekparkettgolv.

Från köket når man ut till den härliga TAKTERASSEN med plats för både matplats, grill och loungemöbel. Det är tillåtet med gasolgrill och här tillagas många av familjens måltider. Solen har man från lunch till solnedgången som man njuter över taknockarna. Terrassen känns privat och nästan helt utan insyn. Om solstrålarna blir för starka kan man fälla ut den stora terassmarkisen som skydd.

Från köket når man den rymliga KLÄDVÅRDS avdelningen med bra förvaring i både garderobsvägg och väggskåp ovan arbetsbänk. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Grått klinker på golv och vitt liggande kakel på vägg.

Vidare in i lägenheten når man lägenhetens mer privata del med TVÅ SOVRUM badrum och inre hall. För den som önskar kan man lätt göra detta till en egen sovrumssvit med klädkammare, badrum och sovrum bakom fina pardörrar.

Det största sovrummet har plats för en kingsize säng med tillhörande sängbord och annat som önskas. Här finns en garderobsvägg med skjutdörrar vilket skapar god förvaring. Idag ligger en skön textilmatta på golvet i sober grå nyans som matchas perfekt med grå målade väggar.

Det andra sovrummet används idag som gästrum och arbetsrum. Här finns förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober. Fin barntapet som fondvägg ljust gröna väggar och ekparkettgolv.

BADRUMMET är inrett med härligt stort badkar med duschmöjlighet bakom glasvägg, handfatskommod, spegelskåp med belysning, WC, handukstork(el), vitt liggande kakel på vägg med fond ovan badkar och grått klinker på golv med skön golvvärme

Jeanette Schöldsten
Jeanette Schöldsten
0707-728678
jeanette.scholdsten@agenturfast.se
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se

Nästa visning

Söndag 21 oktober
kl 15:30
Välkommen att boka tid för visning
Tisdag 23 oktober
kl 17:00
Välkommen att boka tid för visning!
Boka visning

TV- och internetanslutning

TV:
Kabel TV via Canal Digital. Se https://kabel.canaldigital.se/. Basutbud ingår i avgiften.
Internet:
Föreningen har avtal med Itux för öppet bredband. För tjänsteleverantörer se www.goteborg.itux.se.

Tomt/uteplats

Uteplats:

Terrassbalkong, läge sydväst.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Föreningen disponerar över 50 st garageplatser för personbil varav två platser är avsedda för handikappanpassade personbilar. 8 platser för moped eller motorcykel. Föreningen har närvarande kö till garagetplatserna. Det går ej att anvisa hur lång kötiden är. Vid medlemskap i föreningen går det att sätta upp sig i kön. Föreningen disponerar även för 13 st parkeringsplatser för personbil utomhus. Dessa parkeringsplatser administreras och hyrs ut av GUAB, tel. 031- 51 52 40. GUAB upprättar hyresavtal, utfärdar parkeringstillstånd och aviserar hyran.
Övriga byggnader:
I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gemensamhetslokal, relaxavdelning med bastu (kostnadsfri), gym (500kr/år) samt en gästlägenhet (250 kr/dygn). Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Ekonomi

Vatten/avlopp
380 kr
Hushållsel
492 kr
Sammanlagd driftkostnad
872 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 315 i Riksbyggens Brf Eriksbergsterrassen, Göteborg.
  • Pris 7 500 000 kr Utgångspris.
  • Månadsavgift 7 635 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, . kallvatten, bostadsrättstillägg och källarförråd
  • Andel i föreningen är 2.29045%.
  • Andel av årsavgift är 2.29064%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr

Energideklaration

Energiprestanda
95 kWh/kvm år
Energiprestanda 95 kWh/m² år.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 315
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Våningsplan:
Takvåning. Våningsplan 3 av 3. Hiss finns.
Adress:
Maj på Malös gata 36
Område:
Eriksberg - Västra
Boarea:
147 kvm
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Uteplats:

Terrassbalkong, läge sydväst.

Byggår:
2008
Pris:
7 500 000 kr Utgångspris
Månadavgift:
7 635 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, , kallvatten, bostadsrättstillägg och källarförråd.

Anmälan till visning

Anmälan krävs. Välkommen att boka!

Föreningen

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Sannegården 73:1 i Göteborgs kommun där de uppfört ett flerbostadshus med 63 lägenheter. Fastigheten är uppförd 2008 genom totalentreprenad av Riksbyggen. Fastighetens adress är Maj på Malös gata 32-40.

Brf Eriksbergterrassen har tilldelats pris för bästa byggnad i Göteborg 2010. Priset kommer från Per och Alma Olssons fond.

Som köpare bör man teckna en egen hemförsäkring. Föreningen har tecknat en gemensam tilläggsförsäkring för bostadsrätt för alla lägenheter. Den träder in om det skulle inträffa skador på fastigheten som kan hänföras till lägenheten och som påverkar t.ex. ytskikten i lägenheten (som är lägenhetsinnehavarens ansvar). Det är därför inte nödvändigt att varje lägenhet har ett s.k. bostadsrättstillägg i sin egen hemförsäkring. Föreningens underhållsplan visar inte på några större underhållsarbeten de närmsta åren. Föreningen har en hemsida: www.eriksbergsterrassen.se

Området

Eriksberg - Västra

Tidigare varvsarbete har bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Här finns härliga promenadstråk längs med vattnet liksom ett flertal restauranger och caféer samt diverse småbutiker. Här finns bl.a. frisörer, restauranger, blomsterbutik, godisbutiker, Hagabadets nya anläggning och hotell m.m. Bekväm shopping finns även på nära avstånd i form av Eriksbergs köpcentrum med butiker såsom Coop, Systembolaget, Lindex, Hemtex, Apoteket, Burger King, SATS etc.

Eriksberg har närhet till grönområdena Färjenäsparken, Sörhallsberget och Ramberget. Från alla platserna har man en vidsträckt utsikt över Göteborg. Det finns också ett flertal grillplatser.

Buss 45 och 99 går från hållplats Pölsebo . Där 99:an går mellan Frölunda Torg och Hjalmar Brantingsplasten samt 45:an går mellan Marklandsgatan och Bäckebol. Från Eriksberg kan man enkelt ta sig till centrum med buss från hållplatsen Sörhallstorget eller Eriksbergstorget. Därifrån går det tät trafik med stombuss 16 in till centrala Göteborg samt till Hjalmar Brantingsplatsen med buss 99, 45 och 58. Buss 58 går från Bockkranen. Från Eriksberg kan man även ta båten “Älvsnabben” som har turer till Klippan, Slottsberget, Lindholmspiren, Stenpiren och Lilla Bommen i centrum. Lindholmspiren till Stenpiren är gratis och populär för dem som cyklar in till city.

Välkommen till Maj på Malös Gata 36
En takvåning med dett lilla extra
Höga fönsterpartier skapar ljus och rymd
Underbar utsikt över taknockar och city
Högt och fritt läge
Spännande vinklar och en takhöjd på ca 3,6 m
Idag står en mobil köksö men ett köksbord passar lika bra
Från köket når du den härliga takterassen
Underbart sydvästläge
Modernt kök
Ett kök som inbjuder till matlagning och bak
Klädvårdsrum nås från köket
Det största sovrummet med utgång till takterass
Altandörr ut till takterrass
Du når takterassen från sovrummet
Badrum med badkar
Sovrum med fin barntapet
Utsikt från sovrum
Man kan skapa en sovrumssvit med badrum och rum för klädförvaring
Redan i hallen möts man av den slående takhöjden
Sovrum 3
Sovrum 4
Utsikt från sovrum
Badrum med dusch nås från hall
Föreningens prisbelönta innergård från takterassen
Högt och fritt läge
Fastighetskarta
Härliga Eriksbergskajen
Stenkast från Älv- och båtliv
Härliga grönområden
Taubeskolan
Kolhamnstorget
Kommunikation till city med båt och buss
Färjenäsparken uppskattas av många
Härliga kajliv, rikt på restauranger och cafeér
Planskiss
Öppen planlösning mot kök och matplats
HitCounter