Trivsamt renoverat hus på 184 kvm boyta med garage på skyddad hörntomt

Dela denna bostad på Facebook

I trivsamt och lugnt område i Landvetter finns detta fina hus. Huset har löpande renoverats och 1990 fick huset sin stora tillbyggnad vilket ger huset spännande vinklar och ett modernt uttryck. Huset har idag 184 kvm boyta och har 7 rum som lätt kan göras om till 8 rum varav 3-5 sovrum. Huset som är i 2-plan har entrévåning med härliga sociala ytor fördelade på vardagsrum, matrum och kök i öppen planlösning, hall, klädvårdsrum/groventré, wc och kontor. Husets övre plan har idag 3 sovrum, allrum och två badrum. Huset är smakfullt och påkostat inrett med en genomgående tanke på det praktiska för den stora familjen. Huset med tillhörande garage och isolerad förrådsbyggnad är beläget på lugn återvändsgata med bra parkeringsmöjligheter, har stor trädgårdstomt med stensatt uteplats i sydvästerläge, stensatta gångar,murar och planteringar och intill tomten finns en allmänning med porlande bäck som slingrar sig förbi området.
Här bor du nära kommunikationer, skolor och social service och samtidigt nära vacker natur. Ja, fördelarna är många, Välkommen att få dina förväntningar och förhoppningar uppfyllda du också!

Timmervägen 13  Landvetter, Härryda

Utgångspris

5 750 000 kr

Boarea

184 kvm

Antal rum

7 rum och kök, varav 3 sovrum

På lugn återvändsgata finner du detta fina kedjehus från 1980. Från garageuppfart med fin stensättning når du husets skyddade entré.

Redan i HALLEN förstår man att denna villa är påkostad, funktionell och smakfullt inredd. Löpande renoverad och tillbyggd 1990.

ENTREPLAN:
HALLEN är öppen och ljus med trappa till övre plan åt vänster och klädvårdsrum/groventré till höger. På golvet ligger ett praktiskt mörkt klinkergolv som sedan övergår i ett vitoljat furugolv som går vidare genom matrum, vardagsrum och delar av kök. Väggarna är målade i en sober grå ton och avhängning kan man göra efter trappan åt vänster och i garderob åt höger, Skoförvaring finns i två platsbyggda skåp. .Hela entréplan förrutom tvättstuga har vattenburen golvvärme.

KLÄDVÅRDSRUM/ GROVENTRÈ är inredd med tvättmaskin från Miele och torkskåp från Cylinda. Här finns plats för tork av tvätt och praktisk förvaring. Huset värmepump från Mitsubishi 2013 finns också här. Ljustgrå plastmatta på golv och ljusa målade väggar.

I hallen återfinns ett gäst-WC inrett med blått klinkergolv och vita kaklade väggar. Fina fönsterbänkar och hyllplan av blå marmor, WC och handfat.

Husets hjärta det rymliga VARDAGSRUMMET/ MATRUMMET/ KÖKET är ljust och luftigt med stora fönster/ Hajom skjutpartier i tre väderstreck. Husets fria läge mot skogsparti ger en lugn känsla och skapar en vacker tavla dag som kväll och man har utgång till den stensatta altanen i sydvästläge både från kök och vardagsrum. Vardagsrum och matsal har vitt oljat furugolv och sobert grå målade väggar. Köksdelen har praktiskt klinkergolv i antracitgrått.
Köket renoverat 2007 är smakfullt och påkostat inrett med köksstommar och vita luckor från Ballingslöv, Den stora köksön i Mahogny har en extra bred induktionshäll och frihängande rostfri fläkt (med motor på taket). Ön skapar med sina barstolar en härlig plats för middagar, läxläsning och trevlig social samvara.
Ytterligare maskinell utrustning består av inbyggt Kyl/Frys, inbyggd diskmaskin, ugn och ångugn allt från Miele.
Diskbänk i svart från Blanco harmoniserar fint med vitt arbetsbänk och mörkt grått kakel på vägg.

Vardagsrummet med plats för flygel har även plats för rymligt soffhörn och mysigt tv-häng.  Skönt att sommartid kunna öppna upp det stora skjutdörrspartiet mot den stensatta altanen.

Matrummet rymmer stor matsalsmöbel, perfekt för den stora familjen eller om man har vänner över på trivsamma middagar. Matrummet ligger vinklat mot köket , perfekt om man har disk och stök i köket.

Innanför matrummet finns ett mindre KONTOR med plats för skrivbord och hyllor. Parkettgolv och ljusa målade väggar.


De vitmålade trappan tar dig vidare upp till husets ÖVRE PLAN:

Övre hallen har öppen planlösning mot ett ALLRUM som idag har skrivbord och plats för pyssel och fritidsintressen. Detta rum är inrett med parkettgolv och målade väggar och kan om önskas ge ytterligare sovrum.

Det stora SOVRUMMET 1 har utgång till balkong i sydvästläge och har tidigare varit två sovrum. Idag används det till mysigt Tv rum/ läsrum och har mörka lugnande väggar i antracitgrått och parkett på golv. Rummet har gott om förvaring i garderobsvägg med 3 dubbelgarderober och en singelgarderob.

SOVRUM 2 har plats för dubbelsäng och är inrett med aprikosa väggar och laminatgolv.

SOVRUM 3 med mysigt snedtak har plats för dubbelsäng och även det utgång till balkongen. Här är det inrett med blå målade väggar, blålaserat tak och grönt linoleumgolv. Goda förvaringsutrymmen i skjutdörrsgarderob och platsbyggd byrå Här är det vattenburen golvvärme.

På övre plan finns två stora badrum:
BADRUM 1 har vita kaklade väggar och naturfärgat klinker på golv med   elektrisk golvvärme. Dusch bakom glasväggar, handfatskommod, högskåp och spegelskåp, Handukstork med både elektrisk och vattenburen värme.

BADRUM 2 är inrett med både hörnbadkar och dusch bakom glasväggar. Grått kakel på vägg och grått klinker på golv med vattenburen golvvärme. Grå handfatskommod med spegelskåp, högskåp och handdukstork (el).

Jeanette Schöldsten
Jeanette Schöldsten
0707-728678
jeanette.scholdsten@agenturfast.se
{handlaggare_2_namn}
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se

Byggnadssätt

Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Stående träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
luft/vattenvärmepump
Panna:
2013
Renoveringar:
1990-1991 Tillbyggnad hus, 2003 Renovering badrum 1övre plan och WC nedre plan, 2006 Renovering Badrum 2 övre plan, 2007 Renovering bottenvåning, nytt kök, delvis nya fönster, balkongdörrar 2009 Nya murar,altan och översyn trädgård. Renovering balkong, 2011 Nya takpannor, målning fasad, 2012 Installation fiber, 2013 Ny värmepump, renovering tvättstuga.

TV- och internetanslutning

Internet:
Fiber

Tomt/uteplats

Tomt:
Tomtarea 438 m² (friköpt). Tomten: Trivsam iordninggjord hörntomt med gräsmattor, stentsatta gångar, stentsatt altan med belysning, murar och grönskande häckar Tomten angränsar till allmänning och bäck med vattenfall som slingrar sig genom området
Uteplats:

Altan, läge sydväst.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Bilplats 1: Garage om ca 19 m². Bilplats 2: P-plats.
Övriga byggnader:
Isolerat förråd på ca 19 kvm.

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter-last:
Avtalsservitut Belysningsstolpe Mm; Avtalsservitut Kraftledning
Inskrivning servitut/övriga gravitationer:
Avtalsservitut Kraftledning Mm, Nyttjanderätt Område Mm, Avtalsservitut Kraftledning, Avtalsservitut Belysningsstolpe Mm
Planbestämmelser:
Stadsplan (1981-03-12)

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 712 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde
2 361 000 kr (värdeår 1983)
Markvärde
1 351 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Uppvärmning
17 500 kr
Försäkring
4 430 kr
Vatten/avlopp
4 739 kr
Renhållning
1 525 kr
Sammanlagd driftkostnad
28 194 kr

Energideklaration

Energiprestanda
77 kWh/kvm år
Energiklass E, energiprestanda 77 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-12-20

Övrigt

Det finns 8 uttagna pantbrev på sammanlagt 891 000 kr

Typ:
Villa
Byggnadstyp:
2- plans hus
Fast.beteckning:
Salmered 1:321
Adress:
Timmervägen 13
Område:
Landvetter
Boarea:
184 kvm . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
7 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomt:
Tomtarea 438 m² (friköpt). Tomten: Trivsam iordninggjord hörntomt med gräsmattor, stentsatta gångar, stentsatt altan med belysning, murar och grönskande häckar Tomten angränsar till allmänning och bäck med vattenfall som slingrar sig genom området
Uteplats:

Altan, läge sydväst.

Byggår:
1980
Pris:
5 750 000 kr Utgångspris

Området

Landvetter

Härryda kommun är stark och expansiv kommun strax öster om Göteborg. Det bor ca 35 500 invånare i Mölnlycker, Landvetter, Hindås, Härryda, Rävlanda och Hällingsjö. Det attraktiva läget - femton minuter från Göteborg och med Göteborg-Landvetter Airport mitt i kommunen - gör att många vill bo här.
Söder om motorvägen mot Landvettersjön till ligger den äldsta delen av orten Landvetter och sedan motorvägen byggdes på 1970-talet har orten endast expanderat på norra sidan, där centrum idag ligger.
För att möta framtidens behov planeras även en utökad bebyggelse i Landvetter södra som en naturlig och viktig del av utvecklingen av Härryda kommun.
Det är lätt att hitta idrotter som man vill änga sig åt. Orten har fotbollsklubb, konståkningsklubb, skidåkningsklubb, tennisklubb och golfklubb. I skogarna kring Landvetter finns utmärkta möjligheter till promenader och motion och vid vintertid även skidåkning. Strax norr om Landvetter invid sjön Agntjärn ligger naturreservatet Gallhålan, som är ett ekskogsreservat med rikt växt- och djurliv. Vid Landvettersjöns östra ände ligger en fin badplats. I Landvettersjön går det också bra att fiska. 
Affärer och restauranger:
I Landvetter centrum finns uttagsautomat, gym, livsmedelsaffär, blomsteraffär, sushi samt ett stenugnsbageri.
Skolor och barnomsorg:
I Landvetter finns totalt nio förskolor och ett antal familjedaghem. För de barn och föräldrar som är hemma på dagarna finns en öppen förskola.  Lunnaskolan har förskoleklass till år tre, Landvetterskolan har förskoleklass till år nio, Önnerödskolan har år 4-9 och den nya Backaskolan som inledningsvis består av elever i förskoleklass och årskurs 1, men kommer så småningom att bli en skola med klasserna F-3.
Kommunikation:
Busshållplats ligger 300 m från huset.
Från Landvetter Centrum till Göteborg -  tar det ca 20 minuter med bil och med buss Röd Express tar det ca 30 minuter.
Social service:
Landvetter vårdcentral ligger i centrumhuset. Här finns allmän läkarmottagning, barn- och mödravård, distriktssköterskor och tandläkarmottagning. I samma byggnad ligger apotek och bibliotek.

Huset har många spännande vinklar och en modern frontsiluett
Huset har öppna sociala ytor
Hörntomt med stensatta gångar och murar med belysning
Påkostat och tillbyggt på populär adress
Skyddad entré
Välkommen in...
Påkostat och smakfullt kök
Den stora köksön inbjuder till trevlig samvaro med familj och vänner
Kollage
Matplats i vinkel mot kök
Vardagsrum med plats för flygel
Underbara fönsterpartier och Hajom skjutparti mot stensatt altan
Tomten är lagom stor och angränsar till allmänning.
Kontor på entréplan
Kollage
WC nedre plan
Välkommen en trappa upp till det som idag används som kontot/pysselrum
Stort rum som tidigare var två sovrum med utgång till balkong
Sovrum med utgång till balkong
Bra förvaring
Sovrum
Badrum med hörnbadkar
Badrum med dusch
Tvättstuga på nedre plan med egen ingång
Garage och isolerat förråd på ca19 kvm vardera
Fastighetskarta
Planskiss Nedre plan
Planskiss Övre plan
HitCounter