Dela denna bostad på Facebook

Välkomna till denna stilfullt renoverade genomgångslägenhet om 3 rum och kök som under 2016 fick både nya golv och ljust målade väggar, vilket ger en snygg bas att inreda efter. Rymligt kök som totalrenoverades under 2016 med välvalda material och tanke bakom varje detalj. I samband med renoveringarna sattes dessutom spotlights med dimmerfunktion in i både hall, kök och vardagsrum.  Och ja, de vackra fönsterbänkarna i marmor finns bevarade…

Bostaden är belägen tre trappor upp med en stor balkong i söderläge och utsikt över både den fina gården och bort mot Lärjedalens gröna skogar. Gavelläget gör dessutom att ni har ett både högt och fritt läge, och ingen annan balkong varken ovan eller bredvid er egen.  Här bor ni helt enkelt med ett av områdets absolut bästa lägen. Ni har två rymliga sovrum, varav det ena har plats för dubbelsäng. Föreningen kommer i samband med stambytet, som kommer ske under de kommande åren och som är planerat att påbörjas under 2018, att renovera badrummen. Bostadsrättsinnehavaren får alltså ett helt nytt, helkaklat badrum bekostat framöver. Hur bra låter inte det?

Här bor ni i ett välskött, mysigt område med bilfria gårdar. Det finns dessutom en förskola på Hjällbogärdet 29. Närhet till Hjällbo Centrum och kommunikationer som tar er in till Angered Centrum eller centrala Göteborg på endast 15 minuter. Härliga naturområden längs Lärjeån finns dessutom runt hörnet. Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information samt framtida visningstider.

Hjällbogärdet 42  Eriksbo, Göteborg

Boarea

70 kvm

Avgift

4 366 kr/mån

Antal rum

3 rum och kök

Våning

3 av 3
Sofia Andersson
Sofia Andersson
Fastighetsmäklare
0705-154520
sofia.andersson@agenturfast.se

Tomt/uteplats

Uteplats:

Balkong, läge söder.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 290 i Brf Lärjedalen, Göteborg.
  • Månadsavgift 4 366 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten
  • Andel i föreningen är 0.6114%.
  • Andel av årsavgift är 0.6114%.
  • Bostadsrätten är inte pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 290
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Hjällbogärdet 42
Område:
Eriksbo
Boarea:
70 kvm
Antal rum
3 rum och kök
Uteplats:

Balkong, läge söder.

Månadavgift:
4 366 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten.

Föreningen

Om föreningen

Brf Lärjedalen bildades 2008 och består av 162 lägenheter varav i dagsläget 22 st hyresrätter och resten bostadsrätter. Hyresrätterna kommer att ombildas till bostadsrätt så fort nuvarande hyresgäster flyttar ut. Lägenheterna är fördelade på fyra hus med adresserna Hjällbogärdet 34-56. Byggnaderna är uppförda 1970 och har värdeår 1984. Den totala bostadsytan är 11 608 kvm. Föreningen äger fastigheten Hjällbo 23:1.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen samt löpande fastighetsskötseln sköts på uppdrag av NordicLife.

Bostäderna är fördelade enligt följande:
1 rok - 9 st
2 rok - 25 st
3 rok - 117 st
4 rok - 3 st
5 rok - 8 st

Genomförda renoveringar samt underhållsarbeten:
Husen genomgick under 1980 till början av 1990 en större renovering.

2010 Parkeringshuset totalrenoverades både in- och utvändigt, vilket helt och hållet finansierades med föreningens egna kapital - inga lån togs.

2016 Renovering belysningsstolpar, fasad, styrelselägenhet och två hyresrätter.

2017 Nya säkerhetsdörrar och låskolvar, lekytor, mark- och fasadkompletteringar, invändigt i husen, golv, VA, el.

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan som löpande uppdateras. Se årsredovisning för kommande renoveringar, enligt underhållsplanen, de närmsta åren.
Föreningen har tagit beslut om att ett stambyte skall göras och detta kommer troligtvis påbörjas under 2018. I samband med detta kommer även tvättstugorna att renoveras. Man har även beslutat att renovera och fräscha upp alla trappuppgångar och entréer i samband med stamrenoveringen samt grönytor.

Ekonomi/avgift
Månadsavgiften inkluderar värme, vatten och grundutbudet på kabel-TV. Därtill står föreningen även för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen, dvs. som lägenhetsinnehavare behöver man endast teckna en vanlig hemförsäkring.
Avsättning till inre reparationsfonder görs inte. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgarna för ansvarsfördelning.
Avgiften höjdes 2016 med 1,5 %.  Från och med 2018-01-01 höjdes avgiften med 4 %. Från och med 2019-01-01 är avgiften planerad att höjas med 4 %. Anledningen till höjningarna är att buffra pengar inför kommande större långsiktiga renoveringar såsom stambyte. Föreningen har god ekonomi där man valt att spara pengar och betala för sina renoveringar hellre än att låna pengar för att få dessa utförda.

Tvättstuga
Föreningen har 3 tvättstugor, varav en är belägen i ett fristående hus på gården. Denna tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkrum. Här har man möjlighet att tvätta i 3-timmarspass, dygnet runt, alla dagar i veckan. I uppgång 43 och 44 finner ni de andra två tvättstugorna, vilka båda har samma utrustning som den på gården. Tvättiderna är mån-lör, kl 8-20, dels i 3-timmarspass och dels i 6-timmarspass. Vid nr 44 finns även möjlighet till att tvätta mattor samt tillgång till en stenmangel.

Förråd och övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd beläget i entréplan. Det finns barnvagnsförråd utanför i stort sett alla entréer. Cykelrum finns i nr 41, 42, 45 och 52. Nycklar kvitteras ut hos föreningen. Det finns även cykelställ under tak på gården. Föreningen har en föreningslokal som kan lånas gratis av medlemmarna. En deposition om 500 kr tas ut och fås tillbaka när nyckeln återlämnats och lokalen städats. För sopor finns kärl utplacerade på gården samt ett soprum för grovavfall beläget vid uppgång 48.

Parkering
Föreningen har ett parkeringshus beläget längst ner i området. Det finns 76 st parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad samt 76 st parkeringsplatser att hyra under tak för 300 kr/månad (ingen kö). Det finns också 11 st bredare parkeringsplatser under tak som kan hyras för 350 kr/månad (kö i nuläget). Det finns 66 st parkeringsplatser med el i gallerbur inomhus som kan hyras för 425 kr/månad (ingen kö). Det finns 12 MC-platser och det går att hyra plats för moped i ett rum bakom Hjällbogärdet 52. Det går bra att hyra fler parkeringar i mån av lediga platser. Utmed Hjällbogärdet finns även 30-minuters parkering och längst upp mot Gråbovägen finns avgiftsbelagda besöksparkeringar. Vad gäller parkeringsavtal så kommer avgiften höjas med 1,5 % för garaget från och med juli 2018. För den som har elbil betalar man själv för kostnaden för laddningarna.

Övrigt
Samägande med släkting accepteras men föreningen har som krav att den som skall bo i lägenheten innehar en ägarandel. Juridiska personer beviljas inte medlemskap. Föreningen har en mycket bra hemsida: http://brflarjedalen.se/

Uppgifter härrör från säljaren, senaste årsredovisning, föreningens hemsida samt kontakt med föreningens ordförande.

Området

Eriksbo

Här växer framtidens Göteborg fram med gott om ledig mark för byggande, vacker natur och frisk luft men också flera levande torg och centrum. I Nordost finns människor, kunskaper och kultur från hela världen vilket gör det här till ett oerhört levande område med den uppskattade årliga Hammarkullekarnevalen som en gemensam och färgsprakande angelägenhet för hela Göteborg. Här ligger många bostadsområden bara några hundra meter från Lärjeån med böljande dalgångar, kossor och hästar som betar i hagarna och i Surtesjön tar du en tur med kanoten eller så vandrar du längs Bohusleden. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns de torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. Och i den nya fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. De böljande dalgångarna kring Lärjeån erbjuder en unik naturupplevelse alldeles inpå knuten i Hjällbo. Dalgångarna skapades av en stor havsfjord efter istiden och området har ett stort naturvärde med ett rikt växt- och fågelliv. I ån finns både öring och lax. I området finns även en naturstig som är 7,5 km lång och ett flertal promenadslingor och cykelleder.

Affärer och Restauranger
Hjällbo Centrum är ett stort handelscentra som erbjuder ett rikt sortiment av högkvalitativa varor. Här kan du handla allt till vardag och fest, framkalla och förstora dina bilder eller bara ta en trevlig fika i caféet. Hjällbo Centrum byggdes 1969. Under 2001 genomgick torget en stor och omfattande ombyggnation. Detta har gett centrat ett helt nytt utseende i form av en påbyggd huvudbyggnad i glaspartier, saluhall på torget, nya butiksytor, ombyggd hållplats för kollektivtrafiken och en ny, mer trafiksäker rondell. Bara minuter bort med antingen spårvagn, buss eller bil finns Angered centrum där bland annat Ica Maxi, Netto, LIDL, apotek, vårdcentral, systembolag, nybyggt närsjukhus och möjlighet till shopping i en mängd butiker. För den idrottsintresserade finns en stor ishall, simhall och sporthall samt gym och andra träningsaktiviteter. Här finns dessutom teater och bibliotek.

Kommunikationer
Närmsta busshållplats ligger precis ovanför området utmed Gråbovägen och heter Eriksbo Västergärde alternativt Handbollsvägen. Här tar buss 71, som trafikerar Stenared - Angered Centrum, er in till Angered centrum på ca 15 minuter. Buss 78 trafikerar Linnarhult - Gamlestadstorget. Närmsta spårvagnshållplats ligger i Hjällbo Centrum, dit tar du dig med buss 78 och 71 på 3 minuter. Härifrån tar vagn 4 mot Mölndal och 9 mot Kungssten er in till centrala Göteborg på ca 12 minuter. Dessa avgår med några minuters mellanrum dagtid och 4:an går även nattetid. Från Hjällbo går även buss BLÅ Express som tar dig till centrum på mindre än 15 minuter. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se för mer information.

Skolor
I närområdet finns flertalet förskolor som Hjällbogärdet 29 och Karusellens förskola och skolor som Bläseboskolan, Hjällboskolan, Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan. Gymnasium finns i Angered Centrum.

Som boende i Eriksbo har ni nära till vackra naturområdet Lärjehed
Lärjeån slingrar sig fram i grönskande landskap
Hjällbogärdet i vinterskrud
Ni har perfekt översikt när barnen är nere på lekplatsen
Mysigt under höstmånaderna också
Planlösning
HitCounter