Smakfullt renoverat bostadsrättsradhus

Dela denna bostad på Facebook

Varmt välkommen till Lillekärr Norra 65 och detta smakfulla bostadsrättsradhus som är något utöver det vanliga med inredd vind om ca 21 kvm. Ett underbart gavelläge med sol hela dagen. Denna bostad har under årens lopp genomgått en omsorgsfull renovering, bland annat så har vinden inretts, köket gjorts om i omgångar där det bland annat finns en uppmurad vägg vid spishällen, en riktigt stilren detalj. Den inredda vinden fungerar perfekt som ett extrautrymme och vardagsrumsdelen ger plats för både soffgrupp, matplats och arbetshörna på ett smart och stilrent sätt. Utomhus finns fina planteringar, stenläggningar, murar, markiser och ett härligt trädäck! Ett fantastiskt boende med massa smarta och stilrena detaljer som gör denna bostad till en riktig pärla. Till bostaden hör ett garage samt ett förråd i separat byggnad. Välkommen till detta trivsamma och barnvänliga område i populära Kärra.

Lillekärr Norra 65  Hisings Kärra, Göteborg

Boarea

77.8 kvm

Avgift

5 040 kr/mån

Antal rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum

Våning

0 av 0

I hjärtat av området nås detta fina bostadsrättsradhus. Här välkomnas du av en välskött trädgård med en stenlagd gång fram till entrén. I HALLEN finns plats för avhängning till höger, väggavskiljare med öppen del med belysning som är en av alla fina detaljer som denna bostad genomsyras av. Väggarna är målade i grått och vitt och på golvet ligger klinker som fortsätter vidare in i köket.

Till höger nås det smakfulla KÖKET. Detta är ett riktigt drömkök med fantastiska detaljer och finesser, bland annat den uppmurade tegelväggen bakom spishällen. Hallen har breddats och öppnats upp mot köket vilket gör det ljust och luftigt. Ljusa köksluckor, mörk arbetsbänk med infälld diskho och ovanför sitter stilren ljus mosaik. Infällda spotlights finns ovanför överskåpen. I ett av skåpen finns också en finsk finess, vilket möjliggör att man kan ställa in blöt disk på torkning. Den maskinella utrustningen består av en integrerad diskmaskin (Bosch), inbyggd mikrovågsugn (Whirlpool), ugn (Bosch), häll (Schott Ceran), fläkt (Bosch) och kyl i fullhöjd (Bosch). En naturlig plats finns för köksbord framför fönstret.

Intill finns GROVKÖKET med tvättavdelning som har samma stilrena luckor som köket vilket skapar ett fint helhetsintryck. In hit finns en dörr med frostat glas. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt nedfällbara tvättställ för torkning av kläder. Arbetsbänk och förvaring i överskåp underlättar vardagslivet. Längre in finns ytterligare ett utrymme med frys i fullhöjd, detta för att frigöra mer utrymme i köket.  Här finns även mer plats förvaring. Vitt klinkergolv och platsmatta samt vita målade väggar.

Från hallen finns VARDAGSRUMMET, här möts man av ett härligt ljus från fönsterpartierna. Sober färgskala med vita målade väggar samt en dekorativ ljus fondvägg vid fönsterväggen samt parkettgolv. Generösa ytor ger plats för soffgrupp, tv-hörna och matplats för goda middagar med nära och kära. Här har en smart ombyggnad gjorts vilket skapat en liten läshörna och ett separat sovrum. Vill man inte använda detta till läshörna så fungerar det utmärkt som arbetshörna. SOVRUMMET ger plats för dubbelsäng och här inne finns också en walk in closet med spegel och belysning vilket ger en härlig lyxig känsla. Förvaring finns i två dubbelgarderober. Återigen kommer de smarta detaljerna fram, i sovrumsdelen har en vägg gjorts med glasblock vilket ger ett naturligt ljus in i rummet och en fin detalj sett från vardagsrummet.

Från vardagsrummet nås UTEPLATSEN på baksidan. Härligt österläge med sol fram till tidig eftermiddag. Stort trädäck med ena delen under tak som ger plats för utemöblerna. I den andra delen finns den perfekta solplatsen, uteplatsen ligger med ett skyddat läge. Vacker trädgård med stenläggning, grusade gångar, stenmurar och här finns även två odlingslådor som ger möjlighet att odla egna kryddor och grönsaker. Häckar och staket skiljer av trädgården på ett fint sätt. Gavelläget gör att du når bostadens framsida direkt från trädgården. Uppvuxna häckar ramar in trädgården. Plats finns även på framsidan för att kunna njuta av solen. Vid fönstren finns svarta markiser som passar perfekt vid varma sommardagar. I trädgården finns fina planteringar med ett hav av lavendel och dekorativ utomhusbelysning.

Vidare in i bostaden, mittemot köket finns ett till SOVRUM som idag används som barnrum. Plats finns för skrivbord och övrigt möblemang som önskas. Två grå väggar och två vita väggar samt parkettgolv.

Intill finns bostadens BADRUM. Här har tvättställ, badrumsskåp, wc och blandare bytts ut i år. I badrummet finns också badkar med duschvägg, infällda spotlights i taket, ljus våtrumsmatta och vita kaklade väggar. Ett rymligt badrum med gott om yta.

Med den snyggt designade trappan nås OVANVÅNINGEN och den inredda vinden (ej medräknad i boarean). Ett perfekt extrarum och goda förvaringsmöjligheter i både garderober och i kattvindarna. Takfönster ger rummet ljus. Här ligger en oljad 2-stavig ekparkett och vita målade väggar.

En bostad som genomsyras av fina detaljer och fräscha ytskikt, detta är en pärla som måste upplevas på plats.

Till bostaden hör ett garage samt ett förråd i en separat byggnad.

Lisa Johansson
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se
Julia Schultzberg
0766-776843
julia.schultzberg@agenturfast.se
Renoveringar:
Nuvarande säljare har utfört följande sedan 2016: Nya markiser vid fönstrena, staket vid ingång på baksidan, odlingslåda med spaljé mot grannen och även byggt grind på framsidan (vilket gör det avskillt, perfekt om man har barn). Trappräcke till trappan, badkar i badrum samt frostad glasvägg. Satt in torktumlare i grovköket och även byggt hyllor för mer och bättre förvaring i förrådet Information från föregående säljare på vad som utförts: Invändig renovering: Samtliga ytskikt utbytt mellan 2006-2016 Målade ytskikt 2015 i största delen av radhuset 2016: Samtliga porslin, blandare och skåp utbytta i badrummet 2014: Frånluftsfläkt (Fresh intellivent) 2013: Grovkök: Ytskikt, bänk, blandare, inredning bytt 2012: Frånluftsfläkt kompletterad VVS kök & grovkök kompletterat med snabbstängningsventiler 2011: Köks renovering ca 5 år sedan (delvis tidigare) 2002: Justerad planlösning Samtliga eluttag & strömbrytare utbytta i samband med renovering Utvändig renovering: 2015: Spaljé framsida. Stenmur, plattsättning och odlingslådor baksidan. Terrasstak, skärmvägg och utvändig el baksida 2012: Platt- och stensättning framsida, gavelrabatt och markel 2003: Nivåjustering av tomt med stenmur och planterad häck Vindsbygge 2002: Velux takfönstret insatt september 2002 av Pika bygg AB Mindre ingrepp i tre befintliga takstolar och avbäring ersatt/kompletterad genom limträbalk mellan befintligt bärande delar. I trappvägg är konstruktionen även förstärkt genom 100x50mm järnbalk. Till kvarvarande kallvindsutrymme finns inspektionsluckor. Isolering finns kvar i ursprungligt tak dvs. nuvarande golv i vindsutrymmet vilket ger en ljudisolerande effekt mellan våningsplan. Yttertak: Utförande enligt BV:s normer och omfattar luftspalt, isolering (Djup 170 mm) Väggskikt: Gips, diffusionsspärr, isolering (145mm) och vindpapp på läkt. Väggar är utförda enligt "blindvägg" Luftning samt frånluft/ventilation från toalett via ordinarie takhuv. Mellanvägg/brandvägg utförd enligt standard (se. Markplan)

TV- och internetanslutning

TV:
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet:
Via Com Hem eller Telia. Fiber finns indraget. Via Com Hem ingår i månadsavgiften 100/100 Mbit/s Via Telia, separat avtal From. 1/4 ingår TV, Digital-tv BAS , Bredband 100/10 (1/6 kan man uppgradera till 205/50) samt telefoni (exklusive samtalsavgift) från Com Hem

Tomt/uteplats

Uteplats:

Uteplatserna ligger på föreningens mark och disponeras endast av lgh-innehavaren. Uteplatsen tillhör alltså inte medlemen i juridisk mening. Alla större förändringar av uteplatsens utseende, måste skriftligen godkännas av styrelsen och av berörda grannar. (Information från föreningens hemsida, https://www.hsb.se/goteborg/brf/clareberg/styrelsen-informerar/fragor-och-svar/)

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
95 garageplatser. Till varje lägenhet ingår en garageplats. 23 parkeringsplatser. Separat kö. Kontakta Lena Haraldsson på telefon 010-442 21 62 för att se om plats finns ledig.
Övriga byggnader:
Separata förrådsbyggnader finns på gården, vardera bostadsrätt har ett som ingår i månadsavgiften.

Mitt i området ligger föreningens kvartersgård. Denna kan man hyra till kalas och annat, dock inte till sena fester, då det skall vara tyst kl. 22:00 för att inte störa de närboende.

Man hyr per dygn, 12.00 till 11.00 dagen efter.

Priser & villkor
300 kr för boende i föreningen, som arrangerar privat tillställning.
500 kronor för upplåtelse till föreningsarrangemang.
750 kronor för kommersiella ändamål.

Deponering 500 Kronor.

Barnkalas (för medlemmars barn) t.o.m. 12 år - gratis.

Gästövernattning gratis, då boende i föreningen tecknar kontrakt och ansvarar för sin gäst. Men, särskilt tillstånd krävs vid varje övernattningstillfälle och skall inhämtas i förskott.

Kvartersgården sköts av:
Annelie Lind , Lillekärr Norra 9 .
e-post : annelie.lind@saabgroup.com
Tel 0734 - 37 87 35 eller 031 - 57 37 95

Ekonomi

Försäkring
150 kr
Hushållsel
417 kr
Sammanlagd driftkostnad
567 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 32 - i HSB Brf Clareberg i Göteborg, Göteborg.
  • Månadsavgift 5 040 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten. garage, internet och förråd i separat byggnad
  • Andel i föreningen är 0.8752%.
  • Andel av årsavgift är 0.8752%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 445 kr

Energideklaration

Energiprestanda
154 kWh/kvm år
Energiprestanda 154 kWh/m² år.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 32 -
Byggnadstyp:
1½ plan bostadsrättsradhus
Fast.beteckning:
Kärra 60:2
Våningsplan:
Bostadsrättsradhus, 1 ½ plan. Bottenvåning.
Adress:
Lillekärr Norra 65
Område:
Hisings Kärra
Boarea/biarea:
77.8 kvm/21 kvm . Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Uteplats:

Uteplatserna ligger på föreningens mark och disponeras endast av lgh-innehavaren. Uteplatsen tillhör alltså inte medlemen i juridisk mening. Alla större förändringar av uteplatsens utseende, måste skriftligen godkännas av styrelsen och av berörda grannar. (Information från föreningens hemsida, https://www.hsb.se/goteborg/brf/clareberg/styrelsen-informerar/fragor-och-svar/)

Byggår:
1979-1980
Månadavgift:
5 040 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten, garage, internet och förråd i separat byggnad.

Föreningen

Om föreningen

HSB Brf Clareberg äger fastigheten Kärra 60:2 i Göteborg. Marken innehas med tomträtt som löper på till 2019. På denna fastighet finns olika typer av hus om sammanlagt 94 st lägenheter, en kvartersgård, 95 st garage och 23 st parkeringsplatser. Adresserna är Lillekärr Norra 3-191 och den totala lägenhetsytan är 9 139 kvm.

Föreningens 94 lägenheter fördelas enligt följande: 10 st 2 rok om 69,1 kvm, 16 st 3 rok om 77,8 kvm, 22 st 3 rok om 86,4 kvm, 36 st 4 rok om 112,2 kvm och 10 st 5 rok om 126,3 kvm.

Den senaste höjningen gjordes 2016-07-01 med 3 %, detta är enligt index.
Ingen höjning av avgiften 2017 (inforamtion från föreningen).

Kommande renoveringar:
Fönsterbyte har påbörjats under hösten 2015 (börjat i södra delen av området). De håller på med upphandling utav fortsatt fönsterbyten.
Fasader ska tvättas, de brädor som behöver bytas kommer göra detta i samband med tvättningen.

Övrigt underhåll ses just nu över och då även tak kommer gås över inom en 2 års plan. Armaturer kommer sättas upp där det är mörkt i området.
Vid parkeringarna och garagen ska strålkastare med rörelsevakt sättas upp.

Takarbeten, fasader samt byte av fönster planeras och kommer att renoveras. Föreningen har för avsikt att dela upp området i olika grupper. Man arbetar sig framåt grupp för grupp och renoverar hela “skalet” på husen. Arbetet förväntas börja 2018-19 och beräknas pågå i 6 år.
En översyn för kommande individuell mätning av värme och vatten undersöks och kommer att vara en punkt på nästa årsstämma.
Underhållsplanen ses löpande över.

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Den som köper en bostadsrätt i en HSB-föreningen behöver också bli medlem i HSB.

From. 1/4 2017 ingår TV, Digital-tv BAS , Bredband 100/10 (1/6 kan man uppgradera till 205/50)samt telefoni (exklusive samtalsavgift) från Com Hem

Området

Hisings Kärra

Perfekt boende med närhet till natur, kommunikationer och shopping. Området har ett flertal skolor och förskolor. Närhet finns till Kärra Centrum med bl.a. bank, mataffär, Apotek, bibliotek, sportanläggning med simhall, allmän ridanläggning, tandvård och vårdcentral. Närhet finns även till kommunala kommunikationer så som buss 40, 402 och snabbuss Rosa Express som tar en till Göteborgs centrum på ca 20 min. Och med bil når du centrala Göteborg på ca 15 min. Via Norrleden tar det endast 10 min till Volvo.

Ett omsorgsfullt renoverat bostadsrättsradhus med toppenläge
Välkommen till Lillekärr Norra 65
Välplanerat kök med generösa utrymmen
Ljust vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Den inredda vinden har plats för soffgrupp, tv-möbel och har generösa förvaringsutrymmen
På baksidan finns ytterligare en uteplats, denna med österläge
Välkommen till HSB Brf Clareberg
Bo i ett lugnt område nära Kärra Centrum
Goda bussförbindelser finns i området
HitCounter