Underbar genomgångslägenhet med balkong i soligt söderläge!

Dela denna bostad på Facebook

ÖPPNA VISNINGAR, VARMT VÄLKOMNA! Välkomna till denna härliga genomgångslägenhet om 3 rum och kök. Här bor ni två trappor upp med en stor balkong i söderläge och två rymliga sovrum. Föreningen kommer i samband med stambytet, som kommer ske under de kommande åren och som är planerat att påbörjas under 2018, att renovera badrummen. Bostadsrättsinnehavaren får alltså ett helt nytt, helkaklat badrum bekostat framöver. Hur bra låter inte det?

Här bor ni i ett välskött, mysigt område med bilfria gårdar. Det finns dessutom en förskola på Hjällbogärdet 29. Närhet till Hjällbo Centrum och kommunikationer som tar er in till Angered Centrum eller centrala Göteborg på endast 15 minuter. Härliga naturområden utmed Lärjeån finns dessutom runt hörnet, där ni har möjlighet att vandra längs otroligt vackra promenadstigar med den gamla skogen som bakgrund.

Hjällbogärdet 42  Eriksbo, Göteborg

Utgångspris

1 495 000 kr

Boarea

70 kvm

Avgift

4 406 kr/mån

Antal rum

3 rum och kök

Våning

2 av 3

Hall
Möblerbar hall med plats för ytterkläder till höger om entrén samt utrymme för förvaring i form av exempelvis garderober. Det finns även plats för skoskåp som också ger praktisk avställningsyta om så önskas och ytterligare förvaring i inbyggd garderob. Tapetserade väggar och linoleummatta på golvet, vilket är genomgående i alla rum utom i vardagsrummet vilket har parkettgolv.

Vardagsrum
Stort vardagrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord om så önskas. På golvet ligger ett fint parkettgolv och rummet har dessutom en fransk balkong.

Sovrum
I anslutning till vardagsrummet finner ni bostadens första sovrum. Här finns plats för säng och nattduksbord samt skrivbordshörna. Det finns förvaringsutrymme i praktisk inbyggd garderob.

Sovrum
Bostadens andra sovrum är rymligt med plats för dubbelsäng och har utgång till den stora balkongen i söderläge. Rummet har gott om förvaringsmöjligheter tack vare 5 garderober.

Balkong
Stor balkong med plats för balkongmöblemang. Tack vare det härliga söderläget har ni sol från förmiddag till sen eftermiddag under sommaren. Här kan ni njuta av både värmen och gott sällskap. Balkongen har dessutom perfekt läge för den odlings- och/eller växtintresserade. Det finns också förvaringsutrymme för exempelvis dynor eller krukor.

Badrum
Föreningen har planerat att påbörja stambyte under 2018 och inväntar just nu startdatum. I samband med stambytet, kommer badrummen renoveras. Exakt datum är ännu inte bestämt men det går att läsa mer på föreningens hemsida om hur planeringen ser ut och i vilka etapper renoveringen kommer ske. I nuläget har badrummet ljusa, delvis kaklade väggar med blå detaljer samt plastmatta i blått på golvet och är utrustat med WC, handfat, spegel med lampa ovan samt badkar med dusch. Det finns även ett inbyggt skåp/garderob.

Kök
Välplanerat kök med goda förvaringsmöjligheter i den ljusa köksinredningen. Utrustningen består av separat kyl samt frys från Electrolux, ugn samt fläkt. Ny kökskran från 2017. Det är dessutom förberett för diskmaskin för den som önskar installera det. Köket har plats för matbord för 4 personer. Fönster i två väderstreck ger ett fint ljusinsläpp och utsikt som vetter ut mot gården.

Sofia Andersson
Sofia Andersson
Fastighetsmäklare
0705-154520
sofia.andersson@agenturfast.se

Nästa visning

Tisdag 20 mars
kl 17:30
ÖPPEN VISNING, men boka gärna. Varmt välkomna!
Boka visning

TV- och internetanslutning

Internet:
Kabel-TV, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via ComHem och fiber via Telia (valbart)

Tomt/uteplats

Uteplats:

Balkong, läge söder.

Bilplats/Övriga byggnader

Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, föreningslokal, källarförråd, tvättstuga i angränsande fastighet och tvättstuga med torkrum.

Ekonomi

Försäkring
107 kr
Hushållsel
160 kr
Sammanlagd driftkostnad
267 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 288 i Brf Lärjedalen, Göteborg.
  • Pris 1 495 000 kr.
  • Månadsavgift 4 406 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten
  • Andel i föreningen är 0.6171%.
  • Andel av årsavgift är 0.6171%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr

Energideklaration

Energiprestanda
154 kWh/kvm år
Energiprestanda 154 kWh/m² år.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 288
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Hjällbogärdet 42
Område:
Eriksbo
Boarea:
70 kvm . Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum
3 rum och kök
Uteplats:

Balkong, läge söder.

Byggår:
1970
Pris:
1 495 000 kr
Månadavgift:
4 406 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten.

Anmälan till visning

Anmälan krävs. Välkommen att boka!

Föreningen

Om föreningen

Brf Lärjedalen bildades 2008 och består av 162 lägenheter varav i dagsläget 22 st hyresrätter och resten bostadsrätter. Hyresrätterna kommer att ombildas till bostadsrätt så fort nuvarande hyresgäster flyttar ut. Lägenheterna är fördelade på fyra hus med adresserna Hjällbogärdet 34-56. Byggnaderna är uppförda 1970 och har värdeår 1984. Den totala bostadsytan är 11 608 kvm. Föreningen äger fastigheten Hjällbo 23:1.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen samt löpande fastighetsskötseln sköts på uppdrag av NordicLife.

Bostäderna är fördelade enligt följande:
1 rok - 9 st
2 rok - 25 st
3 rok - 117 st
4 rok - 3 st
5 rok - 8 st

Genomförda renoveringar samt underhållsarbeten:
Husen genomgick under 1980 till början av 1990 en större renovering.

2010 Parkeringshuset totalrenoverades både in- och utvändigt, vilket helt och hållet finansierades med föreningens egna kapital - inga lån togs.

2016 Renovering belysningsstolpar, fasad, styrelselägenhet och två hyresrätter.

2017 Nya säkerhetsdörrar och låskolvar, lekytor, mark- och fasadkompletteringar, invändigt i husen, golv, VA, el.

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan som löpande uppdateras. Se årsredovisning för kommande renoveringar, enligt underhållsplanen, de närmsta åren.
Föreningen har tagit beslut om att ett stambyte skall göras och detta kommer troligtvis påbörjas under 2018. I samband med detta kommer även tvättstugorna att renoveras. Man har även beslutat att renovera och fräscha upp alla trappuppgångar och entréer i samband med stamrenoveringen samt grönytor.

Ekonomi/avgift
Månadsavgiften inkluderar värme, vatten och grundutbudet på kabel-TV. Därtill står föreningen även för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen, dvs. som lägenhetsinnehavare behöver man endast teckna en vanlig hemförsäkring.
Avsättning till inre reparationsfonder görs inte. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgarna för ansvarsfördelning.
Avgiften höjdes 2016 med 1,5 %.  Från och med 2018-01-01 höjdes avgiften med 4 %. Från och med 2019-01-01 är avgiften planerad att höjas med 4 %. Anledningen till höjningarna är att buffra pengar inför kommande större långsiktiga renoveringar såsom stambyte. Föreningen har god ekonomi där man valt att spara pengar och betala för sina renoveringar hellre än att låna pengar för att få dessa utförda.

Tvättstuga
Föreningen har 3 tvättstugor, varav en är belägen i ett fristående hus på gården. Denna tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkrum. Här har man möjlighet att tvätta i 3-timmarspass, dygnet runt, alla dagar i veckan. I uppgång 43 och 44 finner ni de andra två tvättstugorna, vilka båda har samma utrustning som den på gården. Tvättiderna är mån-lör, kl 8-20, dels i 3-timmarspass och dels i 6-timmarspass. Vid nr 44 finns även möjlighet till att tvätta mattor samt tillgång till en stenmangel.

Förråd och övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd beläget i entréplan. Det finns barnvagnsförråd utanför i stort sett alla entréer. Cykelrum finns i nr 41, 42, 45 och 52. Nycklar kvitteras ut hos föreningen. Det finns även cykelställ under tak på gården. Föreningen har en föreningslokal som kan lånas gratis av medlemmarna. En deposition om 500 kr tas ut och fås tillbaka när nyckeln återlämnats och lokalen städats. För sopor finns kärl utplacerade på gården samt ett soprum för grovavfall beläget vid uppgång 48.

Parkering
Föreningen har ett parkeringshus beläget längst ner i området. Det finns 76 st parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad samt 76 st parkeringsplatser att hyra under tak för 300 kr/månad (ingen kö). Det finns också 11 st bredare parkeringsplatser under tak som kan hyras för 350 kr/månad (kö i nuläget). Det finns 66 st parkeringsplatser med el i gallerbur inomhus som kan hyras för 425 kr/månad (ingen kö). Det finns 12 MC-platser och det går att hyra plats för moped i ett rum bakom Hjällbogärdet 52. Det går bra att hyra fler parkeringar i mån av lediga platser. Utmed Hjällbogärdet finns även 30-minuters parkering och längst upp mot Gråbovägen finns avgiftsbelagda besöksparkeringar. Vad gäller parkeringsavtal så kommer avgiften höjas med 1,5 % för garaget från och med juli 2018. För den som har elbil betalar man själv för kostnaden för laddningarna.

Övrigt
Samägande med släkting accepteras men föreningen har som krav att den som skall bo i lägenheten innehar en ägarandel. Juridiska personer beviljas inte medlemskap. Föreningen har en mycket bra hemsida: http://brflarjedalen.se/

Uppgifter härrör från säljaren, senaste årsredovisning, föreningens hemsida samt kontakt med föreningens ordförande (2018-03-08).

Området

Eriksbo

Här växer framtidens Göteborg fram med gott om ledig mark för byggande, vacker natur och frisk luft men också flera levande torg och centrum. I Nordost finns människor, kunskaper och kultur från hela världen vilket gör det här till ett oerhört levande område med den uppskattade årliga Hammarkullekarnevalen som en gemensam och färgsprakande angelägenhet för hela Göteborg. Här ligger många bostadsområden bara några hundra meter från Lärjeån med böljande dalgångar, kossor och hästar som betar i hagarna och i Surtesjön tar du en tur med kanoten eller så vandrar du längs Bohusleden. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns de torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. Och i den nya fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. De böljande dalgångarna kring Lärjeån erbjuder en unik naturupplevelse alldeles inpå knuten i Hjällbo. Dalgångarna skapades av en stor havsfjord efter istiden och området har ett stort naturvärde med ett rikt växt- och fågelliv. I ån finns både öring och lax. I området finns även en naturstig som är 7,5 km lång och ett flertal promenadslingor och cykelleder.

Affärer och Restauranger
Hjällbo Centrum är ett stort handelscentra som erbjuder ett rikt sortiment av högkvalitativa varor. Här kan du handla allt till vardag och fest, framkalla och förstora dina bilder eller bara ta en trevlig fika i caféet. Hjällbo Centrum byggdes 1969. Under 2001 genomgick torget en stor och omfattande ombyggnation. Detta har gett centrat ett helt nytt utseende i form av en påbyggd huvudbyggnad i glaspartier, saluhall på torget, nya butiksytor, ombyggd hållplats för kollektivtrafiken och en ny, mer trafiksäker rondell. Bara minuter bort med antingen spårvagn, buss eller bil finns Angered centrum där bland annat Ica Maxi, Netto, LIDL, apotek, vårdcentral, systembolag, nybyggt närsjukhus och möjlighet till shopping i en mängd butiker. För den idrottsintresserade finns en stor ishall, simhall och sporthall samt gym och andra träningsaktiviteter. Här finns dessutom teater och bibliotek.

Kommunikationer
Närmsta busshållplats ligger precis ovanför området utmed Gråbovägen och heter Eriksbo Västergärde alternativt Handbollsvägen. Här tar buss 71, som trafikerar Stenared - Angered Centrum, er in till Angered centrum på ca 15 minuter. Buss 78 trafikerar Linnarhult - Gamlestadstorget. Närmsta spårvagnshållplats ligger i Hjällbo Centrum, dit tar du dig med buss 78 och 71 på 3 minuter. Härifrån tar vagn 4 mot Mölndal och 9 mot Kungssten er in till centrala Göteborg på ca 12 minuter. Dessa avgår med några minuters mellanrum dagtid och 4:an går även nattetid. Från Hjällbo går även buss BLÅ Express som tar dig till centrum på mindre än 15 minuter. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se för mer information.

Skolor
I närområdet finns flertalet förskolor som Hjällbogärdet 29 och Karusellens förskola och skolor som Bläseboskolan, Hjällboskolan, Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan. Gymnasium finns i Angered Centrum.

Bevarade detaljer så som vackra fönsterbänkar i marmor är genomgående i bostadens alla rum
Charmig och ljus matplats
Fönster åt två väderstreck!
Här får ni med enkelhet plats med matbord för 4 personer
Gott om plats för förvaring och dessutom förberett för diskmaskin
Ny kökskran från 2017
Rymligt vardagsrum med parkettgolv och härlig fransk balkong
Sovrum med plats för säng och nattduksbord
Det finns även plats för en skrivbordshörna
Plats för både soffgrupp och matsalsbord...
...samt en läshörna om så önskas
Sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkongen
Stor balkong i soligt söderläge!
Gott om förvaringsmöjligheter i hela 5 garderober
Dörrar finns i källarförrådet för den som vill sätta upp dessa
Välkomnande entré
Här blir det ett helt nytt, helkaklat badrum framöver!
Hall med bra ytor och plats för flera garderober
Utmärkt läge med närhet till stan samt kommunikationer, området har dessutom bilfria gårdar
Varmt välkomna till mysiga Hjällbogärdet!
HitCounter