Fantastiskt fin 1:a, nyrenoverad under 2017!

Dela denna bostad på Facebook

Välkommen till denna fräscha, nyrenoverade 1:a om hela 43 kvm. Under 2017 har bostaden fått en stor uppfräschning med nya golv, nymålade väggar samt ett helt nytt kök. Föreningen kommer i samband med stambytet, som kommer ske under de två kommande åren och som påbörjas under första kvartalet 2018, att renovera badrummen. Bostadsrättsinnehavaren får inte bara ett helt nytt badrum bekostat, utan även möjligheten att själv välja kakel och tillval. Hur bra låter inte det? Här bor du bekvämt en trappa upp och kommer samtidigt upp en bit ovan mark. Närhet till Hjällbo Centrum och kommunikationer som tar dig in till Angered Centrum eller centrala Göteborg på endast 15 minuter. Härliga naturområden finns dessutom runt hörnet.

Hjällbogärdet 52  Eriksbo, Göteborg

Utgångspris

1 295 000 kr

Boarea

43 kvm

Avgift

2 755 kr/mån

Antal rum

1 rum och kök

Våning

1 av 3

Hall
Ljus, möblerbar hall med plats för exempelvis klädhängare, skoskåp med avställningsyta eller pall. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger mörkt klinker.

Vardagsrum
Stort vardagrum med vackert burspråk som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Tack vare rummets storlek kan du med lätthet dela av med exempelvis bokhyllor eller en vägg för att skapa en mer avskild plats för sängen. Plats för både soffgrupp och säng med sängbord. På golvet ligger snyggt och praktiskt laminat och väggarna är ljusa.

Badrum
Föreningen kommer att påbörja stambyte under första kvartalet 2018 och i samband med stambytet, som sker under de kommande två åren, kommer badrummen renoveras. Bostadsrättsinnehavaren får själv välja kakel och får även möjlighet att välja andra tillval när det är dags för renovering, exakt datum är ännu inte bestämt. I nuläget har badrummet ljusa, delvis kaklade väggar samt plastmatta på golvet och är utrustat med WC, handfat, spegel samt dusch och handdukstork.

Kök
Nyrenoverat kök (2017) med smakfulla materialval. Ljust, fasat kakel gör sig snyggt mot den mörka välvalda bänkskivan. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys från Electrolux, varmluftsugn med induktionshäll, fläkt, inbyggd diskmaskin samt inbyggd micro. Köket har plats för matplats för 4 personer och det finns gott om plats för förvaring i den ljusa inredningen samt i det rymliga spegelskåpet med skjutdörrar bakom matplatsen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger mörkt klinker. Fönster som vetter ut mot gården.

Sofia Andersson
Sofia Andersson
Fastighetsmäklare
0705-154520
sofia.andersson@agenturfast.se

Nästa visning

Torsdag 23 november
kl 18:00
Varmt välkomna att boka tid!
Söndag 26 november
kl 13:00
Varmt välkomna att boka tid!
Boka visning

TV- och internetanslutning

Internet:
Kabel-TV, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via ComHem och fiber via Telia (valbart)

Bilplats/Övriga byggnader

Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, föreningslokal, källarförråd, tvättstuga i angränsande fastighet och tvättstuga med torkrum.

Ekonomi

Försäkring
83 kr
Hushållsel
150 kr
Sammanlagd driftkostnad
233 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 358 i Brf Lärjedalen, Göteborg.
  • Pris 1 295 000 kr.
  • Månadsavgift 2 755 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten
  • Andel i föreningen är 0.4014%.
  • Andel av årsavgift är 0.4014%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Energideklaration

Energiprestanda
154 kWh/kvm år
Status
Energideklaration är utförd
Datum
2009-01-29
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 358
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fast.beteckning:
Hjällbo 23:1
Våningsplan:
1 trappa upp Hiss finns ej.
Adress:
Hjällbogärdet 52
Område:
Eriksbo
Boarea:
43 kvm
Antal rum
1 rum och kök
Byggår:
1970
Pris:
1 295 000 kr
Månadavgift:
2 755 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten.

Anmälan till visning

Anmälan krävs. Välkommen att boka!

Föreningen

Om föreningen

Brf Lärjedalen bildades 2008 och består av 162 lägenheter varav i dagsläget 22 st hyresrätter och resten bostadsrätter. Hyresrätterna kommer att ombildas till bostadsrätt så fort nuvarande hyresgäster flyttar ut. Lägenheterna är fördelade på fyra hus med adresserna Hjällbogärdet 34-56. Den totala bostadsytan är 11 608 kvm. Föreningen äger fastigheten Hjällbo 23:1.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen samt löpande fastighetsskötseln sköts på uppdrag av NordicLife.

Bostäderna är fördelade enligt följande:
1 rok - 9 st
2 rok - 25 st
3 rok - 117 st
4 rok - 3 st
5 rok - 8 st

Genomförda renoveringar samt underhållsarbeten:
Husen genomgick under 1980 till början av 1990 en större renovering.

2010 Parkeringshuset totalrenoverades både in- och utvändigt, vilket helt och hållet finansierades med föreningens egna kapital - inga lån togs.

2016 Renovering belysningsstolpar, fasad, styrelselägenhet och två hyresrätter.

2017 Nya säkerhetsdörrar, lekytor, mark- och fasadkompletteringar, invändigt i husen, golv, VA, el.

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan som löpande uppdateras. Se årsredovisning för kommande renoveringar, enligt underhållsplanen, de närmsta åren.

Föreningen har tagit beslut om att ett stambyte skall göras och i samband med detta även renovera samtliga badrum. Detta kommer påbörjas under första kvartalet 2018 och som det ser ut nu sträcka sig över de kommande två åren. I samband med detta kommer även tvättstugorna att renoveras. Man har även beslutat att renovera och fräscha upp alla trappuppgångar i samband med stamrenoveringen.

Ekonomi/avgift
Månadsavgiften inkluderar värme, vatten och grundutbudet på kabel-TV. Därtill står föreningen även för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen, dvs. som lägenhetsinnehavare behöver man endast teckna en vanlig hemförsäkring.
Avsättning till inre reparationsfonder görs inte. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgarna för ansvarsfördelning.
Avgiften höjdes 2016 med 1,5 % och 2017 med 4 %.  Från och med 2018-01-01 kommer avgiften höjas med 4 %. Anledningen till höjningar är de kommande större långsiktiga renoveringar, såsom stundande stambyte. Föreningen har god ekonomi där man valt att spara pengar och betala för sina renoveringar hellre än att låna pengar för att få dessa utförda.

Tvättstuga
Föreningen har 3 tvättstugor, varav en är belägen i ett fristående hus på gården. Denna tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkrum. Här har man möjlighet att tvätta i 3-timmarspass, dygnet runt, alla dagar i veckan. I uppgång 43 och 44 finner ni de andra två tvättstugorna, vilka båda har samma utrustning som den på gården. Tvättiderna är mån-lör, kl 8-20, dels i 3-timmarspass och dels i 6-timmarspass. Vid nr 44 finns även möjlighet till att tvätta mattor samt tillgång till en stenmangel.

Förråd och övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd beläget i entréplan. Det finns barnvagnsförråd utanför i stort sett alla entréer. Cykelrum finns i nr 41, 42, 45 och 52. Nycklar kvitteras ut hos föreningen. Det finns även cykelställ under tak på gården. Föreningen har en föreningslokal som kan lånas gratis av medlemmarna. En deposition om 500 kr tas ut och fås tillbaka när nyckeln återlämnats och lokalen städats. För sopor finns kärl utplacerade på gården samt ett soprum för grovavfall beläget vid uppgång 48.

Parkering
Föreningen har ett parkeringshus beläget längst ner i området. Det finns 76 st parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad samt 76 st parkeringsplatser att hyra under tak för 300 kr/månad. Det finns också 11 st bredare parkeringsplatser under tak som kan hyras för 350 kr/månad. Separat kö till dessa. Det finns 66 st parkeringsplatser med el i gallerbur inomhus som kan hyras för 425 kr/månad. Det finns 12 MC-platser och det går att hyra plats för moped i ett rum bakom Hjällbogärdet 52. Det går bra att hyra fler parkeringar i mån av lediga platser. Utmed Hjällbogärdet finns även 30-minuters parkering och längst upp mot Gråbovägen finns avgiftsbelagda besöksparkeringar.

Övrigt
Samägande med släkting accepteras men föreningen har som krav att den som skall bo i lägenheten innehar en ägarandel. Juridiska personer beviljas inte medlemskap. Föreningen har en mycket bra hemsida: http://brflarjedalen.se/

Uppgifter härrör från säljaren, senaste årsredovisning samt kontakt med föreningens ordförande (2017-11-16).

Området

Eriksbo

Här växer framtidens Göteborg fram med gott om ledig mark för byggande, vacker natur och frisk luft men också flera levande torg och centrum. I Nordost finns människor, kunskaper och kultur från hela världen vilket gör det här till ett oerhört levande område med den uppskattade årliga Hammarkullekarnevalen som en gemensam och färgsprakande angelägenhet för hela Göteborg. Här ligger många bostadsområden bara några hundra meter från Lärjeån med böljande dalgångar, kossor och hästar som betar i hagarna och i Surtesjön tar du en tur med kanoten eller så vandrar du längs Bohusleden. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns de torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. Och i den nya fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. De böljande dalgångarna kring Lärjeån erbjuder en unik naturupplevelse alldeles inpå knuten i Hjällbo. Dalgångarna skapades av en stor havsfjord efter istiden och området har ett stort naturvärde med ett rikt växt- och fågelliv. I ån finns både öring och lax. I området finns även en naturstig som är 7,5 km lång och ett flertal promenadslingor och cykelleder.

Affärer och Restauranger
Hjällbo Centrum är ett stort handelscentra som erbjuder ett rikt sortiment av högkvalitativa varor. Här kan du handla allt till vardag och fest, framkalla och förstora dina bilder eller bara ta en trevlig fika i caféet. Hjällbo Centrum byggdes 1969. Under 2001 genomgick torget en stor och omfattande ombyggnation. Detta har gett centrat ett helt nytt utseende i form av en påbyggd huvudbyggnad i glaspartier, saluhall på torget, nya butiksytor, ombyggd hållplats för kollektivtrafiken och en ny, mer trafiksäker rondell. Bara minuter bort med antingen spårvagn, buss eller bil finns Angered centrum där bland annat Ica Maxi, Netto, LIDL, apotek, vårdcentral, systembolag, nybyggt närsjukhus och möjlighet till shopping i en mängd butiker. För den idrottsintresserade finns en stor ishall, simhall och sporthall samt gym och andra träningsaktiviteter. Här finns dessutom teater och bibliotek.

Kommunikationer
Närmsta busshållplats ligger precis ovanför området utmed Gråbovägen och heter Eriksbo Västergärde alternativt Handbollsvägen. Här tar buss 71, som trafikerar Stenared - Angered Centrum, er in till Angered centrum på ca 15 minuter. Buss 78 trafikerar Linnarhult - Gamlestadstorget. Närmsta spårvagnshållplats ligger i Hjällbo Centrum, dit tar du dig med buss 78 och 71 på 3 minuter. Härifrån tar vagn 4 mot Mölndal och 9 mot Kungssten er in till centrala Göteborg på ca 12 minuter. Dessa avgår med några minuters mellanrum dagtid och 4:an går även nattetid. Från Hjällbo går även buss BLÅ Express som tar dig till centrum på mindre än 15 minuter. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se för mer information.

Skolor
I närområdet finns flertalet förskolor och skolor som Bläseboskolan, Hjällboskolan, Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan som är något längre bort. Gymnasium finns i Angered Centrum.

HitCounter