Nyrenoverad pärla med smakfulla materialval

Dela denna bostad på Facebook

Välkommen till Vetekornsgatan 33 och denna välplanerade pärla. Hela bostaden har renoverats under 2017, genomgående smakfulla och stilrena materialval som ger ett fint helhetsintryck. Stilfullt kök från Kvik med vitvaror från Bosch, helkaklat badrum samt allrum med stora fönsterpartier längs med hela kortsidan. Plats finns för soffgrupp, tv-möbel, byrå och säng. I hallen finns en generös skjutdörrsgarederob med tillhörande inredning, delen vid entrén ligger ett praktiskt grått klinkergolv. Bostadens förråd ligger alldeless utanför bostaden. Här bor du nära grönområden, kommunikationer och matbutiker. Varmt välkommen till denna genomtänkta etta!

Vetekornsgatan 33  Mölndal - Bifrost, Mölndal

Utgångspris

1 750 000 kr

Boarea

41 kvm

Avgift

2 943 kr/mån

Antal rum

1 rum och kök

Våning

0 av 3

Välkommen in till denna trivsamma etta med smakfulla och stilrena materialval. Här möts du av en ljus hall med goda förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob med tillhörande inredning, två av skjutdörrarna är i spegelglas vilket gör att bostaden upplevs större. Praktiskt och stilrent klinkergolv i en ljusgrå nyans som sedan övergår i ekparkett som är genomgående i hela bostaden (ej badrum) samt ljust målade väggar.

Direkt in till höger nås det renoverade KÖKET. Tilltalande materialval som ger ett modernt och sobert intryck. Köksinredningen är från Kvik, överskåpen har vita luckor medan underskåpen har drivvedsinspirerade luckor vilket ger ett mer livfullt intryck. Ljus laminatbänk med infälld diskho ovanför sitter ett vitt liggande kakel, både över och under överskåpen sitter spotlights. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, häll, fläkt i rostfritt utförande, ugn i rostfritt utförande samt kombinerad kyl och frys i rostfritt utförande, samtliga maskiner är från Bosch. I köket finns även utrymme för matplats och fönstret vetter ut mot den lugna innergården. Ljust målade väggar.

Vidare in i lägenheten nås ALLRUMMET som fungerar som både sovrum och vardagsrum. De stora fönsterpartierna ger ett fint naturligt ljus in i bostaden. Rummet är bra planerat så plats finns för soffa, tv-möbel, säng och andra möbler som önskas, som exempelvis skrivbord eller byrå. En fondvägg är målad i en smakfull grå nyans som bryter av fint mot de i övrigt ljusa väggarna.

Det helkaklade BADRUMMET ligger mellan allrummet och köket, yteffektivt utan att stjäla för många kvadratmetrar. Badrummet är utrustat med wc, handfatskommod, badrumsskåp med spegeldörrar, duschavdelning med takdusch samt rundade infällbara glasdörrar, så när duschen inte används så går dessa enkelt att fälla in för att frigöra mer yta. Avlopp är förberett för tvättmaskin. Inrett i sober färgskala med ljusgrått klinkergolv samt vitt liggande kakel på väggarna. Praktiskt vädringsfönster som ger ett mer luftigt intryck och som även bidrar med ljus in till badrummet.

Välplanerad etta som renoverats under 2017 med smakfulla materialval. En smart och praktisk detalj är att förrådet som hör till bostadsrätten ligger i dörren intill bostaden.

________________________________________

Säljaren har utfört följande:
Satt in skjutdörrsgarderoben i hallen samt kakel i köket.

I samband med fasadrenoveringen diskuteras det om att göra uteplats till lägenheten. Inget som är beslutat i dagsläget.

Lisa Johansson
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se
Jeanette Schöldsten
0707-728678
jeanette.scholdsten@agenturfast.se

TV- och internetanslutning

TV:
Sedan januari 2016 har alla boende tillgång till både analogt och digitalt grundutbud från Com Hem. Ingår i månadsavgiften. Alla boende har möjlighet att ansluta sig till bredband från Bredbandsbolaget eller Com Hem. Separat avtal.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Till föreningen hör en parkering samt platser i garage för moped och MC. Separat kö. Det finns i dagsläget lediga parkeringsplatser både på parkeringen och i garaget. Kostnad för parkering är 260 kr/månad utan el och 360 kr/månad med el. Kostnad för mopedplats är 160 kr/månad och för mc 240 kr/månad. (Information enligt föreningens hemsida)
Övriga byggnader:
Cykelrum, barnvagnsrum, lägenhetsförråd, föreningslokal, tvättstuga samt 2 miljöhus.

Ekonomi

Försäkring
150 kr
Hushållsel
200 kr
Sammanlagd driftkostnad
350 kr
Driftkostnad kommentar
Detta är baserat på säljarens verkliga förbrukning och kan därför variera.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 20 i Brf Täckdiket nr 4, Mölndal.
  • Pris 1 750 000 kr Utgångspris.
  • Månadsavgift 2 943 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten. förråd
  • Bredvid lägenhetsdörren finns förrådet som tillhör denna bostadsrätt.
  • Andel i föreningen är 0.39641%.
  • Andel area: 0,35578 %
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr

Energideklaration

Energiprestanda
127 kWh/kvm år
Energiprestanda 127 kWh/m² år.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 20
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fast.beteckning:
Täckdiket 4
Våningsplan:
Bottenvåning. Bottenvåning. Hiss finns ej.
Adress:
Vetekornsgatan 33
Område:
Mölndal - Bifrost
Boarea:
41 kvm . Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum
1 rum och kök
Byggår:
1968
Pris:
1 750 000 kr Utgångspris
Månadavgift:
2 943 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten, förråd.

Föreningen

Om föreningen

Brf Täckdiket nr 4 förvärvade fastigheten Täckdiket 4 år 2007. Byggnaderna uppfördes 1968. Föreningens byggnad utgörs av ett trevåningshus, innehållande 143 lägenheter. Föreningen upplåter 109 lägenheter med bostadsrätt, 33 hyreslägenheter, 2 lokaler samt 12 förråd. Den totala boytan enligt taxering uppgår till 11 917 kvm. Lägenheterna är fördelat enligt följande: 11 st 1 rok, 39 st 2 rok, 64 st 3 rok, 9 st 4 rok och 20 st 5 rok. Föreningens adresser är Vetekornsgatan 3-37. För fastigheten finns en underhållsplan upprättad som uppdateras av styrelsen. HSB Mölndal sköter föreningens fastighetsskötsel och ekonomiska förvaltning.

Väsentliga händelser under räkenskapsåret:
Under 2016 slutfördes det markarbete som påbörjades under 2015. Dagvattenledningar, brunnar, avloppsledningar under jord, samt dränering byttes ut även på området ut mot Vetekornsgatan och arbetet inne på gården avslutades. Under året har några tilläggs- och garantiarbeten utförts såsom utplaning av kulle och omasfaltering i hörnet vid uppgång 23. Viss omasfaltering är kvar. Några av de hyresrätter som blivit tomma har renoverats och ombildats till bostadsrätter och sålts vilket gett mer intäkter till föreningen. Under detta år har två lägenheter ombildats. En hyresgäst har köpt in sig och därmed blivit medlem.

Under året som har ett omfattande planeringsarbete påbörjats gällande underhållsprojekteet med fasadåtgärder samt energieffektivisering av fastigheten. Ansökan om bygglov har skickats in till Mölndals stad. Läs mer i årsredovisningen. Renoveringen av fasaderna har påbörjats nu under 2018. Föreningen har valt ett samarbete med Assemblin för det inre arbete med värme, vatten, ventilation samt avlopp. Information om hur arbetet påverkar de boende kommer så snart som möjligt, men det kommer innebära att hantverkare behöver tillträde till alla lägenheter. Men förhoppningen är en så liten invekan som möjligt. (Information från föreningens hemsida: http://brf-td.hemsida24.se/se)

Genomförda kontroller:
2015 slutfördes en OVK-besiktning.
2015 genomfördes en godkänd brandöversyn.
2015-2016 genomfördes en radonmätning, där alla värden låg långt under satta gränsvärden.

Planerade renoveringar
Föreningen planerar för en fasadrenovering, som troligtvis kan påbörjas under senare delen av 2017. För tillfället pågår grundläggande planering, och inga detaljer är än så länge beslutade. Ett stort mål med detta projekt är att minska drift- och underhållskostnader, samtidigt som vi höjer kvliteten på boendemiljön. Vår strävan är att arbetet ska inverka så lite på de boende som möjligt. Troligt är att det i samband med detta arbete utförs en relining, samt fönsterbyte, men det kan hända att delar av detta sker separat. I dagsläget ligger en relining i underhållsplanen för de närmaste åren.

Senaste höjningen av avgiften gjordes i början av 2018, då med 4 % och en liknande höjning gjordes 2017. Föreningens fastighet är i behov av underhåll, och för att klara både det och ökningen av de taxebundna kostnaderna anser föreningen att en indexstyrd ökning är lämplig. Underhåll av gården har finansierats av lägenhetsförsäljningarna. Räntekostnaderna har minskat och föreningen har god kontakt med SBAB.

Byggnaden är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Information hämtad från årsredovisning från 2016 samt hemsidan: http://brf-td.hemsida24.se/se

Området

Mölndal - Bifrost

Bifrost är ett område i Mölndal. Det består av villor, bostadsrätter samt hyresrätter. Flerfamiljshusen började uppföras 1967 av Lennart Wallenstam Byggnads AB. År 1968 började Mölndalsbostäder och HSB bygga. Då detta område tidigare bestått av lantbruk så har gatorna namngetts därefter, såsom Lantbruksgatan, Pinnharvsgatan, Rullharvsgatan, Släpharvsgatan, Utsädesgatan, Havrekornsgatan och Vetekornsgatan och villorna vid Axgatan och Rågkornsgatan.

I detta område i Mölndal så bor du nära Änggårdsbergens natur och strövområden, perfekt för den som vill ha fina motionsspår och natur, samtidigt som både Mölndals och Göteborgs centrum är nära för den som vill ha mer butiker och restauranger. Närheten och kommunikationerna till Sahlgrenska och Chalmers passar unga och studenter samtidigt som barnfamiljerna uppskattar bilfri närhet till flera olika skolor i området. I närområdet finns mataffär och hållplats som trafikeras av flera linjer, vilket gör vardagen som boende i området enkel.

Safjällets naturreservat med löpslingor är populärt. Inom naturreservatet finns flera promenadstigar, fornminnen såsom lämningar av en gammal fornborg samt tre dammar: Bergskanalen, Indiandammen och Änderdammen. Här finns även Krokslättsvallen för sportaktiviteter. Änggårdsbergens naturreservat ligger inom gångavstånd med Trindemossen.

I närheten finns även Åby simhall med ett Äventyrsbad, ishall, tennishall, badmintonhall, gym, friidrottsarena och fotbollsplaner omkring samt ett löpspår på 2,5 km för den som vill ta sig en löptur. Ett stenkast från Stallbacken ligger Aktiviteten, som är Mölndals största friskvårdsanläggning.  Även Åby travbana finns i området.

Från Vetekornsgatan går buss 186 som åker mellan Frölunda Torg - Korsvägen - Heden samt buss 753 som åker mellan Heden - Mölndal - Chalmers - Heden.

Mölndals centrum ligger ca 1 km från bostadsområdet och nås på ca 10 min. Med cykel så kan man enkel ta sig runt. Närmsta hållplats är Vetekornsgatan och Bifrost. På bara 6 minuter nås Mölndals centrum med buss, därifrån finns både pendeltåg, spårvagn och bussar.

Välkommen till Mölndal!

Välkommen till Vetekornsgatan 33
Smakfullt kök som renoverades 2017
Stilrena materialval som ger ett fint helhetsintryck
Hall med goda förvaringsutrymmen i en stor skjutdörrsgarderob
Vidare in nås allrummet som ger plats för säng, soffgrupp och andra möbler som önskas
Generösa fönsterpartier ger ett fint ljusflöde
Välplanerat rum som är lättmöblerat
Praktisk inredning med klädstång, lådor samt hyllplan
Helkaklat badrum med smakfullt matt kakel och grått klinkergolv
Duschdörrarna kan enkelt fällas in för att frigöra mer yta
Stilrent och praktiskt klinkergolv i hall, välkommen in
Varmt välkommen till Brf Täckdiket 4
Intill bostadsrområdet finns Hemköp
HitCounter