Skapa ert eget drömhem!

Dela denna bostad på Facebook

Varmt välkomna till detta charmiga, arkitektritade atriumhus med stor potential. Här bor ni ett mysigt område i ett hus ritat av Erik och Tore Ahlsén. I nuläget har huset tre rum, varav två sovrum och ett vardagsrum. För den som behöver ett extra rum går det enkelt att sätta upp en vägg för att dela av det större sovrummet till två rum. Här får ni chansen att skapa ert eget drömboende från start. Tillträde är flexibelt men gärna så snart som möjligt. Välkomna att kontakta mäklaren för mer information och framtida visningstider.

Aprilgatan 8C  Kortedala, Göteborg

Boarea

78 kvm

Antal rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum
Sofia Andersson
Sofia Andersson
Fastighetsmäklare
0705-154520
sofia.andersson@agenturfast.se

Byggnadssätt

Grund:
Krypgrund
Fasad:
Stående träpanel
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp

TV- och internetanslutning

TV:
Äggskedens samfällighet har avtal med ComHem för ett grund TV-utbud. Önskas ytterligare TV-kanaler, bredbandsanslutning eller telefoni tecknar varje fastighetsägare avtal direkt med ComHem.
Internet:
För bredband tecknas avtal separat av fastighetsägaren via ComHem. Fiber Föreningen för samtal med olika leverantörer för att dra in fiber i området.

Tomt/uteplats

Tomt:
Tomtarea 194 m² (friköpt). Tomten: Atriumgård. Ni har en mysig, privat atriumgård med härligt västerläge. Här finns möjlighet att skapa en egen oas. På sommaren blommar vackra Rohdodendron och prunkande rosor.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Bilplats 1: Garage med plats för 26 bilar. Bilplats 2: P-plats med plats för 13 bilar. Alla garage och parkeringsplatser ägs av samfälligheten och hyrs ut i turordning, enligt kontrakt upprättat mellan den boende och Äggskedens samfällighet. Andrahandsuthyrning är ej tillåtet. De parkeringsplatser som inte är uthyrda kan användas som gästparkering. Information om vilka dessa är anslås regelbundet i tvättstugan.
Övriga byggnader:
Förråd med el och element samt en mindre redskapsbod med plats för gräsklippare och andra verktyg finns på tomten.

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter-förmån:
Officialservitut Tillträde
Rättigheter-last:
Avtalsservitut Värme-Och Vattenledning Mm; Officialservitut Tillträde
Inskrivning servitut/övriga gravitationer:
Avtalsservitut Värme- och Vattenledning Mm
Gemensamhetsanläggning:
Göteborg Kortedala GA:1, Göteborg Kortedala S:2
Planbestämmelser:
Stadsplan (1955-05-10) , Fastighetsplan (1989-04-18)

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 058 000 kr (fastställt avseende år 2015)
Byggnadsvärde
490 000 kr (värdeår 1957)
Markvärde
568 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Försäkring
3 399 kr
Hushållsel
2 500 kr
Samfällighet
32 000 kr
Sammanlagd driftkostnad
37 899 kr
Driftkostnad kommentar
I samfällighetsavgiften ingår vatten/avlopp, uppvärmning, renhållning, vägavgift/snöröjning av gemensamma ytor samt skötsel av gemensamma gräsytor och rabatter. Det finns även en gemensam tvättstuga där de boende kan boka tvättid. Tvättstugan kan användas alla dagar mellan 07:00-22:00.

Energideklaration

Energiprestanda
117 kWh/kvm år
Status
Energideklaration är utförd
Datum
2018-01-15
Typ:
Atriumhus
Byggnadstyp:
1-planshus
Fast.beteckning:
Kortedala 107:34
Adress:
Aprilgatan 8C
Område:
Kortedala
Boarea:
78 kvm . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Tomt:
Tomtarea 194 m² (friköpt). Tomten: Atriumgård. Ni har en mysig, privat atriumgård med härligt västerläge. Här finns möjlighet att skapa en egen oas. På sommaren blommar vackra Rohdodendron och prunkande rosor.
Byggår:
1957

Området

Kortedala

Under 1950-talet byggdes Göteborgs första förort Kortedala upp. Stadsdelen, som är belägen ca 7 km nordost om centrala Göteborg, ingår i stadsdelsnämndsområdet Östra Göteborg. Innan området byggdes upp under 50-talet bestod bebyggelsen främst av torp och bondgårdar. Kortedala har idag blandad bebyggelse, dock mest flerbostadshus där 2-3 rum och kök dominerar men också en del villor. Då det pågår ett generationsskifte så är även befolkningen blandad och här bor både yngre, äldre och barnfamiljer.

På Adventsvägen 1 ligger Kortedala Museum där den nyfikne för en stund kan ta ett steg in i vardagslivet så som det kunde se ut under 50- och 60-talet. Museet är en lägenhet om 2 rum och kök som bevarats i ett så nära ursprungligt skick som möjligt och är inredd med tidstypiska föremål anpassade för en arbetar- och tjänstemannafamilj.

I Kortedala finns flertalet torg, däribland Kortedala torg, Citytorget och Årstidstorget. Årstidstorget ligger i den norra delen av Kortedala och här finns bland annat tillgång till vårdcentral, pizzeria och konditori. Även Citytorget ligger i den norra delen och här hittar du mataffär, frisör, gatukök, tandvård, pub med restaurang med mera. Kortedala Torg ligger i hjärtat av stadsdelen och här finns bland annat mataffär, gym, apotek och bibliotek. Även flertalet förskolor, skolor, fritidshem samt ishall finns i närområdet.

I Kortedala bor du med naturen som granne kombinerat med närhet in till stan. För den som är intresserad av natur- och friluftsliv finns här utmärkta promenadstigar och ett fantastiskt växt- och djurliv, bland annat i naturreservatet Lärjedalen där Lärjeån slingrar sig fram. Är du intresserad av fiske ger Säveån möjlighet till detta och mycket mer. Det underbara koloniområdet Klaras Ängar samt Lärjeheds fritidsområde finns i närheten och dessutom finns här flertalet odlingsområden.

Täta spårvagnsavgångar tar dig in till Brunnsparken på ca 15-20 minuter beroende på varifrån du åker. Från hållplats Allhelgonakyrkan som ligger precis vid Citytorget tar spårvagn 7 eller 11 dig in till Brunnsparken på ca 18 minuter. Vagnarna avgår med täta mellanrum, på förmiddag och eftermiddag ca var 4-5:e minut. Läs gärna mer om avgångar och hållplatser på www.vasttrafik.se.

Alternativ planlösning
Fastighetskarta
Kortedala Torg ligger i hjärtat av Kortedala
Här finns bland annat gym..
..mataffär och bibliotek.
Citytorget erbjuder bekvämligheter så som restauranger, mataffär och frisör.
Alternativ planlösning
HitCounter