Smakfull & modern tvåa i 55+ boende i hjärtat av Eriksberg

Dela denna bostad på Facebook

Här erbjuds en smakfull och modern tvåa i hjärtat av Eriksberg. Bostaden är belägen på våning 4 och har en genomgående bra planlösning. Kök och vardagsrum ligger öppet mellan varandra med bardisk som binder samman de båda rummen. Köket har stilrena och påkostade materialval, stor inglasad balkong med söderläge och härlig vy över älven. Sovrum med generösa förvaringsutrymmen i en stor skjutdörrsgarderob samt helkaklat badrum som är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Här bor du nytt & fräscht i ett expansivt och populärt område. Trivsamt 55+ boende, endast ett stenkast från bostaden finns den träskodda kajpromenaden längs med älven, trevliga restauranger och caféer, grönområden samt goda kommunikationer via buss och båt. Välkommen att trivas på Östra Eriksbergsgatan 102!

Östra Eriksbergsgatan 102  Eriksberg, Göteborg

Utgångspris

2 975 000 kr

Boarea

52 kvm

Avgift

3 251 kr/mån

Antal rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum

Våning

4 av 6

På våning fyra finns denna välplanerade tvåa. Här välkomnas man av en yteffektiv HALL med avhängningsmöjligheter till vänster och förvaring finns i form av en garderob samt städskåp. I hela bostaden är det genomgående ekparkett samt vita målade väggar (ej badrum).

Vidare in i bostaden nås kök och vardagsrum i öppen planlösning. Smakfullt KÖK från Marbodal med ljusa köksluckor varav en del är ett smalt vitrinskåp med belysning. Generösa förvaringsutrymmen i både över- och underskåp samt två stora hörnskåp med smart inredning som gör det lätt att organisera. Grå laminatbänk med infälld diskho samt grått stående kakel vilket ger ett stilrent helhetsintryck. Smart bardisk binder samman de båda rummen och skapar goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, ugn och mikrovågsugn i högskåp, induktionshäll, utdragbar fläkt samt kombinerad kyl och frys, samtliga maskiner Siemens.

Den öppna planlösningen bjuder in till social samvaro med nära och kära. VARDAGSRUMMET ger plats för soffgrupp, matplats och tv-möbel. Vy ut över takåsarna och älven.

Härifrån nås den härliga inglasade BALKONGEN. Underbart söderläge som vetter ut mot älven, för varma dagar finns persienner som enkelt kan dras ned. Glaspartierna kan enkelt öppnas upp och skjutas åt sidan. Plats finns för balkongmöbler och växter för den som önskar. Balkongen är ca 7 kvm stor.

SOVRUMMET ligger intill vardagsrummet och har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring finns i en rymlig skjutdörrsgarderob med smart och påkostad elfa-inredning. Fönstret vetter ut mot innergården.

Det helkaklade BADRUMMET är inrett med stilrena och tidlösa materialval, vitt matt liggande kakel på väggarna samt ljusgrått klinker på golvet. Badrummet är utrustat med duschavdelning med takdusch som skiljs av med glasvägg, toalettstol som är något högre än standard, vägghängd torkställning som enkelt kan fällas ut, handfatskommod och badrumsskåp med spegeldörrar. För extra komfort så finns även tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens, smart smalt skåp intill som passar perfekt för exempelvis tvättmedel. Ovanför finns en vit laminatbänk samt två stora överskåp som löser förvaringsfrågan.

Välkommen att trivas i denna välplanerade tvåa som är modern och smakfullt inredd med härlig inglasad balkong med söderläge. Till lägenheten finns även ett källarförråd.

________________________________________

Tillval som gjorts av säljaren:
Inglasning av balkong samt persienner
Vitrinskåp i kök
Extra elfa-inredning i skjutdörrsgarderob
Takdusch

Lisa Johansson
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se
Julia Schultzberg
0766-776843
julia.schultzberg@agenturfast.se
Renoveringar:
2-årsbesiktning utfördes under 2017.

TV- och internetanslutning

TV:
I avgiften ingår Telia Triple Play. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon (ej samtalskostnad) och internetanslutning (50/8-100/10 Mbit/s).

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Föreningen disponerar över 36 parkeringsplatser varav 18 i eget garage, samt 3 MC-platser i eget garage. Övriga garageplatser hyrs av Deckshuset. Garageplats i föreningen kostar 1 050 kr/mån. Separat kö.
Övriga byggnader:
Det finns källarförråd, gästlägenhet, styrelserum, cykelförråd i garaget samt soprum.

På källarplan finns ett sopsug-system där komposterbart, brännbart samt tidningar går att sortera. Övrigt avfall såsom glas, pappersförpackningar, metallförpackningar och plastförpackningar lämnas i en miljöstation på Valskvarnsgatans parkeringplats vid Eriksbergstorget.

Ekonomi

Försäkring
181 kr
Vatten/avlopp
50 kr
Hushållsel
233 kr
Sammanlagd driftkostnad
464 kr
Driftkostnad kommentar
Det är individuell mätning av varmvatten och elförbrukning. Kallvatten ingår i avgiften. Detta är säljarens verkliga förbrukning och detta kan variera beroende på användning.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 21302 i Brf Sjöportsterassen, Göteborg.
  • Pris 2 975 000 kr Utgångspris.
  • Månadsavgift 3 251 kr/mån. I avgiften ingår värme, . kallvatten, källarförråd och Telia triple play.
  • Månadsavgiften är uppdelad enligt följande, avgift 3 014 kr/mån, obligatoriska tillägg bredband 220 kr/mån samt mätning och administrationsavgift för varmvatten 17 kr/mån, vilket tillsammans blir 3 251 kr/mån.
  • Andel i föreningen är 1.4385%.
  • Andel av årsavgift är 1.43852%.
  • Andel av kapital: 1,43850 %
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 455 kr

Energideklaration

Ej tillgänglig. Detta brukar utföras ca 2 år efter nybyggnation.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 21302
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fast.beteckning:
Sannegården 28:4
Våningsplan:
Våningsplan 4 av 6. Hiss finns.
Adress:
Östra Eriksbergsgatan 102
Område:
Eriksberg
Boarea:
52 kvm . Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Byggår:
2015
Pris:
2 975 000 kr Utgångspris
Månadavgift:
3 251 kr/mån. I avgiften ingår värme, , kallvatten, källarförråd och Telia triple play..

Föreningen

Om föreningen

Brf Sjöportsterassen med org.nr 769626-5672 har den 27 augusti 2014 förvärvat fastigheten Sannegården 28:4 i Göteborgs kommun. På föreningens fastighet har det uppförts ett flerbostadshus i sex våningar med totalt 52 bostadsrättslägenheter, total boarea på ca 4 206 kvm. Föreningen har följande adresser Östra Eriksbergsgatan 100, 102 och 104. Föreningen disponerar över 38 parkeringsplatser varav 18 i garage, samt 3 MC-platser i garage. Övriga garageplatser hyrs av Deckshuset. Enligt årsredovisningen för 2017 är ny försäkringsgivare Länsförsäkringar. Fastigheten var tidigare fullvärdesförsäkrad hos Folksam, i försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg.

Då detta är ett 55+ boende så får fysisk person som fyllt 55 år antagas som medlem. Om äkta makar förvärvar bostadsrätt är det tillräckligt att en av makarna uppnått denna ålder. Med äkta makar jämställs de som sammanbor under äktenskapsliknande förhållanden.

I huset finns även styrelserum för styrelsens arbete och övenattningslägenhet som medlemmarna kan hyra. Andra utrymmen som rullstolsförråd samt cykelparkering i garage och utrymme för källsortering av sopor.

Föreningen är delaktig i fem gemensamhetsanläggningar (GA:2, GA:3, GA:6, GA:7 och GA:10), se årsredovisning vad de olika gemensamhetsanläggningarna gäller.

Byggnaden färdigställdes 2015 och under 2017 utfördes 2-års besiktning av byggnaden och dess lägenheter. Föreningen lägger undan medel till underhållsfonden. Ekonomisk förvaltning sköt via SBC (tidigare JM AB). Teknisk förvaltning sköt via GUAB (tidigare JM AB).

Väsentliga händelser under 2017:
Omläggning av 13-miljonerslån hos SHB.
Förhandling och byte av försäkringsgivare, nu Länsförsäkringar.
Förnyelse av energiavtal med Göteborgs energi.
Byte till digitalt låssystem med låsbrickor på samtliga portar och garagedörr.
Förhandling och byte av teknisk förvaltare, från juni 2017 GUAB.
Förhandling och byte av ekonomisk förvaltare, efter åsskiftet 17/18, SBC.
Avslut av avtal med Securitas, fr.o.m oktober 2017.
Avslut av avtal med Torslanda Entreprenad fr.o.m juni 2017
Spillvattenledning inklusive pumpstation som betjänar föreningens fastighet har övergått från Barchmans plats till Brf Sjöportsterrassen.


(Information från årsredovisning samt hemsidan).

Området

Eriksberg

Tidigare varvsarbete har bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Här finns härliga promenadstråk längs med vattnet liksom ett flertal restauranger och caféer samt diverse småbutiker. Här finns bl.a. frisörer, restauranger, blomsterbutik, godisbutiker, Hagabadets nya anläggning och hotell m.m. Bekväm shopping finns även på nära avstånd i form av Eriksbergs köpcentrum med butiker såsom Coop, Systembolaget, Lindex, Hemtex, Apoteket, Burger King, SATS etc.

Eriksberg har närhet till grönområdena Färjenäsparken, Sörhallsberget och Ramberget. Från alla platserna har man en vidsträckt utsikt över Göteborg. Det finns också ett flertal grillplatser.

Från Eriksberg kan man enkelt ta sig till centrum med buss från hållplatsen Sörhallstorget eller Eriksbergstorget. Därifrån går det tät trafik med stombuss 16 och 48 in till centrala Göteborg samt till Hjalmar Brantingsplatsen med buss 99 och 45. Buss 48 går från Bockkranen. Från Eriksberg kan man även ta båten “Älvsnabben” som har turer till Klippan, Slottsberget, Lindholmspiren, Stenpiren och Lilla Bommen i centrum.

Härlig vy över älvinloppet, här har man en skyddat och insynsfritt läge
Välkommen in!
De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp
Plats finns för soffgrupp, tv-möbel och matplats
Stor inglasad balkong med härligt söderläge
Utsikt över takåsarna och älven
Öppet och luftigt
Stilfulla och tidlösa materialval
Välkommen till Östra Eriksbergsgatan 102
En genomtänkt och välplanerad tvåa
Den smarta bardisken delar av kök och vardagsrum samtidigt som den ger goda arbetsytor
Induktionshäll
Från vardagsrummet nås sovrummet
Goda förvaringsutrymmen i en stor skjutdörrsgarderob med smart elfa-inredning
Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord
Sovrumsfönstret vetter ut mot innergården och älven
Tidlösa och vackra fönsterbänkar
Hallen är yteffektiv och har plats för avhängning och i hallen finns en garderob och ett städskåp
Modernt och stilrent badrum med tvättavdelning och goda förvaringsutrymmen
Direkt när man kommer in i denna bostad så möts man av det härliga ljuset, välkommen hem!
Trivsam innergård
Belägen i hjärtat av Eriksberg
Populära Eriksbergskajen
Bostaden är belägen i hjärtat av Eriksberg
Bo i en marin miljö
Den populära träskodda kajpromenaden
Många trevliga restauranger finns i området
Vid Eriksbergstorget finns färjeläget där Älvsnabben går ifrån
HitCounter