Påkostad 2:a med stor balkong i Johanneberg

Dela denna bostad på Facebook

Är dina sökkriterier nytt, fräscht, kvadratsmart, problemfritt och citynära så är detta något för dig. Här erbjuds en påkostad 2:a med smakfulla tillval och stor balkong på våning 3 på bästa adress i populära Johanneberg. Nyproducerad förening som tillvaratagit det bästa från 30- talets funkis och toppat det med nutidens komfort. Här bor du nära det mesta, affärer, restauranger, caféer och kommunikationer. Inte för att du behöver kommunikationer in till city. Hit kan du cykla på ett par minuter. Ja, fördelarna är många. Välkommen att få dina förväntningar och förhoppningar uppfyllda du också!

Frida Hjertbergs Gata 14  Johanneberg, Göteborg

Utgångspris

3 150 000 kr

Boarea

52.5 kvm

Avgift

3 139 kr/mån

Antal rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum

Våning

3 av 9

Välkommen in i rymlig HALL med plats för avhängning i skjutdörrsgarderob med spegeldörrar till vänster. Takbelysning med infällda spotlights med dimmerfunktion.

Väggarna i lägenheten är målade i en bruten vit kulör (NCS S 0502-Y) och på golv ligger en 3-stavs lackade ekparkett.
Alla golvlister är i ek, fönsterbrädor i polerad ljus ruivinia och innerdörrarna är släta vita med rostfria dörrhandtag.

Från hallen når du BADRUMMET där också lägenhetens tvättavdelning finns med kombinerad tvättmaskin/ torktumlare (Siemens)och arbetsbänk i svart laminat. Vitt blankt kakel 24x45 med ljusgrå fog på vägg och svart klinker 16,5x16,5 med mörkgrå fog på golv ger en stilfull känsla på badrummet. Inredningen består av svängda duschdörrar i klarglas, WC, svart handfatskommod med två lådor, svart spegelskåp med belysningsramp och inbyggda spotlights i tak med dimmerfunktion. Skön komfort får du med golvvärme som extra tillval.

Vidare in i lägenheten finner du VARDAGSRUM/ KÖK i öppen planlösning. Rummet mäter hela 32 kvm och har härligt ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck. Här har du utgång till den härliga balkongen som löper utefter hela långsidan av lägenheten.
KÖKET består av en köksvägg med rostfri inredning såsom kyl/frys, vägghängd fläkt, micro, ugn och diskmaskin. Luckor Malevik från Marbodal i ljus champagnefärgad liggande trästruktur, arbetsbänk i svart laminat med underlimmad rostfri diskbänk och svart blankt kakel med mörkgrå fog ovan satt i liggande halvstensförband.

Rummet har en genomtänkt planering och är lätt att möblera.

SOVRUMMET på 9 kvm har plats för dubbelsäng och har härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Förvaringsmöjligheter finns i två garderober med vita dörrar.

BALKONGEN är stor och rymlig och vetter mot staden. Här finns plats för både solstol och matgrupp om så önskas.

Jeanette Schöldsten
Jeanette Schöldsten
0707-728678
jeanette.scholdsten@agenturfast.se
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se

TV- och internetanslutning

TV:
TV: Lägenheterna utrustas med triple-play abonnemang hos ComHem för TV/bredband/Telefon som ingår i avgiften. Basutbud med ca 17 TV-kanaler. Internet: Bredband 100 Mbit/s via Com Hem.
Internet:
TV: Lägenheterna utrustas med triple-play abonnemang hos ComHem för TV/bredband/Telefon som ingår i avgiften. Basutbud med ca 17 TV-kanaler. Internet: Bredband 100 Mbit/s via Com Hem.

Tomt/uteplats

Uteplats:

Balkong

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Parkeringsgarage i två plan finns under hus A+B, ca 100 stycken garageplatser.
Övriga byggnader:
Källarförråd följer lägeheten. Cykelrum finns i källaren i hus A och B och cykelställ finns på gården. Postfack vid entrén och tidningshållare vid din dörr. Övernattningslägenhet kommer att finnas för föreningens medlemmar med köksdel, badrum och en trevlig balkong.

I kvarterets högsta hus kommer en trevlig lounge vara öppen för föreningens medlemmar (eventuella kostnader för att boka lokalerna är inte fastställt.) Tanken är att du skall kunna hyra utrymmet vid större fest eller bjudning. Här skall finnas ett fullutrustat kök och toalett.

Husen är Svanenmärkta och bra källsortering kommer att finnas i närheten som det skall bli enklare att leva miljövänligt. Separat så kallat miljöhus mot Lemansgatan samt soprum i bottenvåning i hus C för hushållssopor.

Ekonomi

Vatten/avlopp
66 kr
Hushållsel
250 kr
Övrigt
184 kr
Sammanlagd driftkostnad
500 kr
Driftkostnad kommentar
Föreningen tar ut en satt avgift för varmvatten, el, bredband/tv/tele.
Hushållsel och varmvatten avräknas sedan årsvis efter förbrukning.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer A1-1202 i Brf Jarlaplatsen, Göteborg.
  • Pris 3 150 000 kr Utgångspris.
  • .
  • Månadsavgift 3 139 kr/mån. I avgiften ingår värme, . Kallvatten,
  • Andel i föreningen är 0.497%.
  • Andel av årsavgift är 0.807%.
  • Bostadsrätten är inte pantsatt

Energideklaration

Ej tillgänglig
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr A1-1202
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 9.
Adress:
Frida Hjertbergs Gata 14
Område:
Johanneberg
Boarea:
52.5 kvm . Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Uteplats:

Balkong

Byggår:
2017
Pris:
3 150 000 kr Utgångspris
Månadavgift:
3 139 kr/mån. I avgiften ingår värme, , Kallvatten,.

Föreningen

Om föreningen

Fastigheten heter Johanneberg 18:6 och har en areal på 5 902 kvm. Bostadsarean kommer bli på en cirka 11 351,5 kvm och inrymma 158 stycken lägenheter i tre flerbostadshus. Föreningen äger sin mark.
Lokalarean kommer ligga på en cirka 2 620,6 kvm. 7 hyreslokaler med planerade verksamheter som affär/kontor/gym/kafé och restaurang.
Tre flerbostadshus med 11-18 våningsplan inklusive källare. Under två av huskropparna finns även flerbilsgarage i två våningsplan i källaren.
Brf Jarlaplatsen är svanenmärkt och har en hög miljöprofil.
Lägenheterna utrustas med triple-play abonnemang från ComHem. Det innebär att TV, bredband och telefoni ingår i månadsavgiften. Bredbandet har en hastighet om 100 mb/sek och i grundutbudet för tv ingår 17 kanaler.

Parkeringsgarage i två plan finns under hus A och B. Det omfattar cirka 100 platser. Hyran för en garageplats ärl 1600kr/ månad.
Eventuellt släpps ytterligare parkeringsplatser under hösten 2018.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Gemensamt cykelrum finns i källaren i både hus A och hus B och cykelställ finns på den gemensamma gården. Barnvagnaförråd finns i varje entréplan.

Till föreningens medlemmar kommer det finnas en övernattningslägenhet. Denna är utrustad med kök, badrum och balkong och ligger i hus A.

I kvarterets högsta hus, C, kommer en trevlig lounge vara öppen för föreningens medlemmar. Eventuella kostnader för att boka lokalerna är ännu inte fastställda.Tanken är att du som boende skall kunna hyra utrymmet vid större fest eller bjudning. Här skall finnas ett fullutrustat kök och toalett.

Sopsortering sker i miljöhuset mot Lemansgatan samt i soprummet på bottenvåningen i hus C för hushållssopor.


Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Området

Johanneberg

I Johanneberg samsas lummiga grönområden med storstadens breda utbud på bästa sätt i en mix som gör det enkelt att leva en spontan vardag. Fem minuter bort ligger den omtyckta Carlanderska Parken och en kort resa österut finns Delsjön som bjuder på sköna bad och promenadvänliga leder och stigar.
När du bor i Johanneberg är det också bara att välja och vraka ur Göteborgs breda nöjesutbud - så gott som allt ligger på smidigt gång- eller cykelavstånd. Mysiga caféer, trevliga kvarterskrogar och underhållning finns alldeles i närheten. Lika nära har du till flera matbutiker och shopping, med Willys i kvarteret, ICA Focus nere vid Liseberg och ICA Maxi utmed Mölndalsvägen.
Det finns också gott om både kommunala och privata förskolor i närheten. Internationella skolan undervisar åk 1-6 och kommunala Johannebergsskolan erbjuder montessoripedagogik för barn i förskoleåldern upp till årskurs 6. Kort sagt finns allt du behöver för en bekväm vardag alldeles i närheten.
Området tillhörde före 1883 Krokslätts Bys Egor, och vid sekelskiftet 1900 var det fortfarande obebyggt. Funktionalismens genomslag 1930 i samband med Stockholmsutställningen resulterade i att Uno Åhrén 1936 upprättade en stadsplan med en renodlat funktionalistisk bebyggelse i Övre Johanneberg. Området bebyggdes 1937-1944 och är Göteborgs mest utpräglade område i funktionalistisk stil. När husen byggdes ansågs hyrorna mycket höga vilket resulterade i att folk drog sig för att flytta in. Johannebergs vattentorn uppfördes 1925, vilket sedan 1996 är ombyggt till studentbostäder.
Johannebergs kyrka stod klar 1940 och är ritad av Sigfrid Ericson och markerar en tydlig gräns mellan 20-talsklassicismen och funkisbebyggelsen.
Övre Johanneberg ansågs inte ligga tillräckligt centralt och HSB i Johanneberg var tvungen att införa hyresrabatter för att locka boende. Stadsdelen är definierad som riksintressant för kulturmiljövården och ingår i Göteborgs Stads “Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse”.

Stadsdelen har en blandad befolkning men präglas starkt av studenter. Stiftelsen Göteborgs studentbostäder och Chalmers studentbostäder har tillsammans ca 2200 studentlägenheter i området, exempelvis Viktor Rydbergshemmet och Chabo.

Den västra delen av Johanneberg utgörs nästan uteslutande av Chalmers tekniska högskolas campus.

Nyproducerad förening i Johanneberg
Planritning våning 3
Influenser från 30.talets funkis
Härlig innergård
Nära korsvägens knytpunkt
Goda kommunukationer
Fastighetskarta
HitCounter