Underbar 2-plansvilla med ett av områdets bästa lägen!

Dela denna bostad på Facebook

Välkomna till denna fina suterrängvilla i två plan med fin trädgård i etage och som med sitt härliga västerläge har sol från mitt på dagen fram till kvällen. Bostaden har fyra sovrum med möjlighet att göra ett femte på övre plan. Vardagsrum med utgång till balkong med morgonsol och i anslutning till vardagrummet finns rum för matplats. Fräscht och välplanerat kök med utgång till den härliga trädgården. På nedre plan finns dessutom ett helkaklat badrum med golvvärme och en väl tilltagen walk in closet med tvättavdelning.

Fjällbruden 58  Rannebergen, Göteborg

Utgångspris

2 950 000 kr

Boarea

124 kvm

Antal rum

5 rum och kök, varav 4 sovrum

Entréplan

Välkomnande och ljus hall med plats för avhängning till höger om entrén. På golvet ligger praktiskt, mörkt klinker. Nymålade väggar och parkettgolv finns i större delen av huset.

Sovrum/kontor 1
Till vänster om hallen finns husets första sovrum, även perfekt som kontor. Här finns plats för både säng och skrivbordshörna eller varför inte en mysig fåtölj. Fönster som vetter ut mot entrén, höga häckar ger ett insynsskyddat läge.

Sovrum 2
Rymligt sovrum, perfekt som barnrum med gott om plats för lek. Rum finns för både säng och soffa samt förvaring. Vill i stället tonåringen bo här, är rummet stort nog att rymma en dubbelsäng. Fönster som vetter mot den insynsskyddade entrésidan.

Sovrum 3
Fortsätter ni inåt från entrén finner ni husets tredje sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord samt smink- eller läshörna.

Walk in closet och tvättstuga
I anslutning till sovrummet nås den rymliga klädkammaren med gott om plats för förvaring i flertalet stora garderober. På golvet ligger snyggt och praktiskt laminatgolv. Vidare in finns tvättavdelningen med både tvättmaskin och torktumlare. Här finns klinker med praktisk golvvärme. I anslutning till tvättavdelningen finns dessutom ett tvättställ, avlastningsbord samt även plats att hängtorka tvätt om så önskas.

Badrum
Fräscht, helkaklat badrum (2012) med ljust kakel med mörk detalj som snyggt bryter av, mörk klinker på golvet, skön golvvärme samt spotlights i taket. Utrustningen består av WC, handfat med vägghängd kommod vilken ger plats för förvaring, spegelskåp med belysning ovan samt takdusch med vikbara duschdörrar i glas. Längs ena väggen finns en både praktisk och snygg avställningsyta som även ger möjligheter för den inredningsintresserade.

Förrådsutrymme
Under trappan som leder upp till övre plan finns ett inbyggt mindre förvaringsutrymme, perfekt för de där verktygen ni använder ofta men inte vill ha stående framme. Här finns de lättillgängliga, gömda bakom stängda dörrar.


Övre plan

Vardagsrum
När ni kommer upp för trappan har ni bostadens stora vardagsrum till höger. Här finns plats för soffgrupp och tv-hörna. Här finns även plats för matbord för 6-8 personer. Har ni behov av ytterligare ett sovrum finns här goda möjligheter att sätta upp en vägg för att dela av vardagsrummet och skapa ytterligare ett rum. Synliga takbjälkar ger extra karaktär åt rummet.

Balkong
Från vardagsrummet på har ni utgång till balkong i österläge, perfekt plats att avnjuta morgonkaffet i solen på i försommarvärmen eller kura ihop sig med en mysig filt och en bra bok.

Badrum
Även på övre plan har ni tillgång till ett rymligt badrum. I nuläget finns det våtrumsmatta på golv och väggar och utrustningen består av WC, handfat med stor spegel ovan med inbyggda spotlights samt badkar.  Detta badrum är i behov av renovering så här får ni möjligheten att skapa ert eget drömbadrum!

Sovrum 4
På övre plan finns husets fjärde sovrum beläget, med plats för dubbelsäng. På väggen finns även luftkonditionering uppsatt att nyttja vid behov. Stora skjutdörrsgarderober med spegelparti längs ena väggen ger goda förvaringsmöjligheter.  Fönster som vetter mot den mysiga trädgården ger ett insynskyddat läge.

Kök
Kök med stilren, ljus inredning med gott om förvaringsmöjligheter. En charmig vitrindel med belysning ger er möjlighet att framhäva era fina glas och skålar.  Bänkskiva i vacker valnötsfanér (2016) gör sig otroligt fint mot det ljusa kaklet och inredningen och ger bra arbetsyta. Under 2016 fräschades samtliga luckor upp och bänk med praktisk avställningsyta bakom matbord sattes in. Även laminat i mörk nyans lades 2016. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd från Samsung, diskmaskin från Cylinda, ugn med induktionshäll (2016) samt fläkt (2016). Köket har dessutom plats för matbord för 4 personer.

Trädgård/Uteplatser
Från köket stiger ni ut i en underbar trädgård i västerläge. Här kan ni sitta på altanen och njuta av solen från lunch fram till kvällen och anordna härliga grillkvällar med familj och vänner. Lättskött gräsmatta, vackra stenpartier där berget träder fram samt en öppen spis gör sommarkvällarna än mysigare. Här finns dessutom flertalet kryddväxter och stenpartiväxter. Etage skapar karaktär och några trappsteg ner finns ytterligare en uteplats med plats för mindre trädgårdsmöblemang. Här sitter ni med det solvarma berget framför er, som täcks av vacker och väldoftande kaprifol som ackompanjeras av vackra blommor. När ni styr stegen ner mot husets gavelsida kan ni beskåda vackra blommor och samtidigt plocka några björnbär och smultron på vägen. Väl framme vid odlingsbäddarna, som ligger i soligt söderläge, växer bland annat jordgubbar och hallon. Här kan ni själva skapa er egen lilla köksträdgård. Två praktiska förråd på gaveln ger er möjlighet att förvara trädgårdsredskapen. På husets entrésida växer både hortensia och ros och den vackra häcken ger insynsskydd. Det finns dessutom ytterligare plats för förvaring i förrådet intill entrén.

Varmt välkomna att uppleva detta underbara hus på plats.

Sofia Andersson
Sofia Andersson
Fastighetsmäklare
0705-154520
sofia.andersson@agenturfast.se
{handlaggare_2_namn}
Hans-Göran Helin
0708-665255
hans-goran.helin@agenturfast.se

Nästa visning

Måndag 20 november
kl 17:30 – 18:00
Varmt välkomna att boka tid!
Boka visning

Byggnadssätt

Yttervägg:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Stående träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Självdrag med mekanisk frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Renoveringar:
2010 Nya betongpannor (föregående ägare) 2012 Badrum entréplan (föregående ägare) 2016 Nytt golv i hall samt i två av rummen på entréplan. Uppfräschning av kök. 2017 Fasaden målades.

Tomt/uteplats

Tomt:
Tomtarea 402 m² (friköpt). Trädgård med två härliga uteplatser.

Servitut/ planbestämmelser

Gemensamhetsanläggning:
Göteborg Angered GA:27, Göteborg Angered GA:4
Planbestämmelser:
Stadsplan (1979-11-16)

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 375 000 kr (fastställt avseende år 2015)
Byggnadsvärde
938 000 kr (värdeår 1980)
Markvärde
437 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Uppvärmning
19 000 kr
Försäkring
7 600 kr
Hushållsel
5 600 kr
Samfällighet
11 000 kr
Sammanlagd driftkostnad
43 200 kr
Driftkostnad kommentar
Underhåll, vägavgift/snö, renhållning och vatten/avlopp ingår i samfällighetsavgiften.

Energideklaration

Energiprestanda
116 kWh/kvm år
Status
Energideklaration är utförd
Datum
2015-11-25
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
2-planshus i suterräng
Fast.beteckning:
Angered 103:50
Adress:
Fjällbruden 58
Område:
Rannebergen
Boarea/biarea:
124 kvm/48 kvm . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomt:
Tomtarea 402 m² (friköpt). Trädgård med två härliga uteplatser.
Byggår:
1980
Pris:
2 950 000 kr

Anmälan till visning

Anmälan krävs. Välkommen att boka!

Området

Rannebergen

Här växer framtidens Göteborg fram med gott om ledig mark för byggande, vacker natur och frisk luft men också flera levande torg och centrum. I Nordost finns människor, kunskaper och kultur från hela världen vilket gör det här till ett oerhört levande område med den uppskattade årliga Hammarkullekarnevalen som en gemensam och färgsprakande angelägenhet för hela Göteborg. Här ligger många bostadsområden bara några hundra meter från Lärjeån med böljande dalgångar, kossor och hästar som betar i hagarna och i Surtesjön tar du en tur med kanoten eller så vandrar du längs Bohusleden. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns de torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. Och i den nya fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. Nordöst är en levande del av Göteborg med bostäder för alla smaker.

Kommunikation
Från Rannebergen går buss nummer 76 till Angered på ca 13 minuter. Buss 176 går från Rannebergen till Hjalmar Brantingsplatsen och sedan vidare till Lindholmen på ca 30 minuter.

Natur och fritid
Nordost om Rannebergen ligger naturreservatet Vättlefjäll, där man kan vandra, bada, elda på förberedda platser eller övernatta i en av flera välbyggda vindskydd. Söder om Fjällkåpan ligger ett område med grönsaksland där boende brukat jorden till många ändamål i minst 20 år, och fortsätter man söderut finner man ett överhäng, där berget bildar en hylla som sticker ut cirka 70 meter i luften. Detta stup har döpts till “Glödfallet” av de boende i området. Ytterligare finns där en trång, grottlik, cirka 1,5 meter lång passage genom berget under hyllan som man kan klämma sig igenom om man vågar, för att bestiga eller klättra ner för det nästintill vertikala stupet.

Affärer och Restauranger
Angereds Torg med all upptänklig service och gott om parkeringsmöjligheter är knutpunkten i Angered. Här finns allt från livsmedelsaffärer och klädbutiker till vårdcentral, bibliotek och en livlig torghandel. På torget ligger även Blå Stället, ett kulturellt centrum med teater, biograf, sim- och ishall samt andra fritidsaktiviteter. Angered har naturen inpå knuten och här är det nära till både bad, fiske, svampplockning och friluftsliv i naturreservatet Vättlefjäll med sin orörda natur.

Skolor och Barnomsorg
Rannebergsskolan F-6 Kristinaskolan F-9 Förskolor: Kristinaskolans förskola Fjällkåpan 2 förskola Mölnesjögatan 165-166 förskola Solblommans förskola.

Övrigt
I Angered ligger Angereds närsjukhus, ett specialistsjukhus med mottagningar skräddarsydda efter befolkningens behov. Angereds Närsjukhus vill ge medborgarna bättre vård på nära håll. Samtidigt driver sjukhuset hälsofrämjande projekt som syftar till att främja medborgarnas hälsa och få en friskare befolkning.

HitCounter