Kvadratsmart genomgångstrea med balkong!

Dela denna bostad på Facebook

Välkommen till denna mysiga genomgångstrea på Toleredsgatan 9A. Bostaden är omsorgsfullt renoverad med stilrena materialval. Bra planlösning och fönster i två väderstreck gör denna bostad ljus och luftig. Balkong med sydostligt läge, med vy in mot gården. Denna bostad erbjuder både ett helkaklat badrum och gäst-wc. Smart planerad med sovrum i varsin del och det ena sovrummet har också klädkammare intill. En utav de största fördelarna med området är att du bor granne med naturområden såsom Slätta damm och Hisingsparken, social service och goda kommunikationer. Varmt välkommen att kontakta mäklare för mer information.

Toleredsgatan 9A  Centrala Hisingen - Tolered, Göteborg

Boarea

67.5 kvm

Avgift

3 870 kr/mån

Antal rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum

Våning

2 av 3

Här välkomnas du av en HALL med plats för avhängning. Till vänster når du en inre möblerbar hall som tar dig vidare till vardagsrum, badrum, sovrum och kök. I anslutning till hallen finns en praktisk städskrubb. Här ligger ett ljust klinkergolv och väggarna har en fin grön nyans. Den fina gröna färgen fortsätter in i hallen och klinkergolvet övergår i laminatgolv.

Köket är ljust och luftigt med ljusa skåpsluckor, rostfri bänk samt arbetsbänk i trä och ovanför sitter ett turkost kakel. Här finns det gott om plats för förvaring i både över- och underskåp, spotlights sitter under överskåpen. Köket är utrustat med spis med häll, fläkt (Futurum) och kombinerad kyl och frys (Whirpool). Fönstret ger ett naturligt ljusflöde in i rummet och utrymme finns för matplats för den som önskar det.

Till höger från hallen nås VARDAGSRUMMET. I vardagsrummet finns det gott om plats för soffgrupp och tv-bänk för sköna hemmakvällar. Vid fönsterpartiet finns utrymme för större matplats. Ljusa väggar samt parkettgolv.

Härifrån finns utgången till BALKONGEN som har ett härligt sydostligt läge med vy över gården. Plats finns för balkongmöbler för att kunna njuta av sköna dagar.

Båda sovrummen är väl tilltagna och detta sovrum rymmer säng, läshörna och förvaring som finns i två öppna garderober. Väggarna är ljusa och på golvet ligger samma laminatgolv som finns i hallen.

I denna del av bostaden finns det helkaklade BADRUMMET som är utrustat med dusch, wc, handdukstork, handfat och förvaring i badrumsskåp. Ljust klinkergolv och ljust kaklade väggar samt infällda spotlights.

Från entrén nås en mindre hall som leder vidare till det andra SOVRUMMET. Även detta sovrum är rymligt och har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Fönster som vetter ut mot gården. Praktisk skjutdörr frigör mer yta i detta sovrum. Ljusa väggar samt laminatgolv. 

I anslutning till detta sovrum finns en KLÄDKAMMARE som är utrustat med både hyllplan, klädstång och lådor.

Intill ligger GÄSTTOALETTEN med wc, handfat med vitt kakel ovanför samt spegel med belysning. Ljust klinkergolv och vitmålade väggar.

_____________________________________

Säljaren har gjort ett gediget jobb med att dra bort gamla tapeter, bredspackla och måla bostaden.

Lisa Johansson
Lisa Johansson
0766-776844
lisa.johansson@agenturfast.se

TV- och internetanslutning

TV:
Com Hems basutbud för analog TV ingår i månadsavgiften.
Internet:
Separat avtal får tecknas av lägenhetsinnehavaren. Boende i föreningen möjlighet att teckna avtal med en rad olika leverantörer för att få tillgång till bredband, TV och telefoni. Separat avtal via LAN över fiberkabel med Telia som operatör. Alla lägenheter har tillgång till bredband, TV och telefoni via com-hemuttaget i lägenheten. Via telefonjacket kan man idag via ADSL uppkoppling få tillgång till bredband via en rad olika operatörer. För tillgänglighetsförfrågan och prisuppgifter, kontakta respektive operatör.

Tomt/uteplats

Uteplats:

Balkong, läge sydost.

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
Föreningen förfogar över 282 parkeringsplatser längs Björlandavägen, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser. Priserna är för närvarande 140 kr/månad för plats utan el, samt 220 kr/månad för plats med el. Separat kö. Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i 3 st garage. Kostnaden för MC-plats är 140 kr/mån.
Övriga byggnader:
I föreningen finns en övernattningslägenhet för gäster, föreningslokal (uthyres för kalas och sammankomster), bastu/aktivitetsrum (bordtennis) och hobbylokal (för snickeri och målning).

I alla block finns tvättstugor och torkrum, med undantag för block 1 där torkrum saknas. Två av tvättstugorna i varje block är utrustade med torktumlare.

Medlemmarna har tillgång till en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster, föreningslokal (uthyrs för kalas och sammankomster), bastu/aktivitetsrum (bordtennis) och hobbylokal (för snickeri och målning).

Övernattningslägenhet:
Föreningen tillhandahåller från och med den 1 februari 2015 en fräsch övernattningslägenhet för uthyrning till medlemmarna i föreningen. Lägenheten ligger på källarplan mellan uppgång 19A och B på Arvid Lindmansgatan.

Lägenheten har tre sovplatser, toalett och dusch, diskbänk med vattenkokare och porslin samt bord och stolar.

Lägenheten kostar 200 kr/dygn att hyra och bokas på telefon 0768 - 706082. Nyckeln hämtas och lämnas på föreningsexpeditionen under vanliga expeditionstider (måndagar kl. 19-20). Då nyckeln hämtas tas en deponeringsavgift om 500 kronor ut som sedan återfås då nyckeln lämnas. (Information från hemsidan 2019-02-06)

Ekonomi

Försäkring
239 kr
Hushållsel
330 kr
Sammanlagd driftkostnad
569 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 303 i HSB Brf Tolered i Göteborg, Göteborg.
  • Månadsavgift 3 870 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten. källarförråd & vindsförråd
  • Andel i föreningen är 0.38591%.
  • Andel av årsavgift är 0.38591%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Pantsättningsavgift 465 kr

Energideklaration

Energiprestanda
126 kWh/kvm år
Energiklass E, energiprestanda 126 kWh/m² år.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 303
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fast.beteckning:
Tolered 147:1
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Toleredsgatan 9A
Område:
Centrala Hisingen - Tolered
Boarea:
67.5 kvm . Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Uteplats:

Balkong, läge sydost.

Byggår:
1951
Månadavgift:
3 870 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten, källarförråd & vindsförråd.

Föreningen

Om föreningen

Brf Tolereds fastighet med beteckningen 147:1. Föreningen består av 318 lägenheter och 27 lokaler/förråd. Adresserna är Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A-D, Hisingen i Göteborg. Fasigheterna är indelade i sex block med fem gemensamma gårdar. Föreningen förfogar över 282 parkeringsplatser längs Björlandavägen, varav femton platser är avgiftsbelagda besöksplatser.
Fastigheten innehas med tomträtt. Lägenheterna är fördelade på följande sätt: 1 rok 27 st, 2 rok 186 st, 3 rok 102 st samt 4 rok 3 st.

I föreningen finns även en övernattningslägenhet för gäster, föreningslokal (uthyres för kalas och sammankomster), bastu/aktivitetsrum (bordtennis) och hobbylokal (för snickeri och målning).

Från och med 1/1 2019 höjdes avgifterna med 3 % och innan skedde en höjning med 3 % från och med 1/1 2018. Innan dess var det en avgiftshöjning 1 januari 2013.  Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget (kontakt med föreningen 2019-02-11).

Under 2017 så omförhandlades räntan på ett av lån på 10,6 miljoner, räntan var tidigare 2,94 % och blev 1,28 % med en bindningstid på 4 år. Under 2018 omförhandlas ett lån så räntan gick från 2,58 % till 1,5 % och bindningstid på 5 år. Under 2019 omförhandlades ett annat lån och räntan gick från 3,64 % till 1,65 % med en bindningstid på 7 år.

Planerat underhåll:
Just nu pågår en mer omfattande är markdränering på gårdarna, där avrinningen inte är tillfredsställande. Detta kommer pågå fram till ca 2021.
Underhållet på gårdarna och fastigheterna grundas på en 30-årig underhållsplan med en aktuell kostnadsanalys för de närmsta två åren. Planen uppdateras och revideras årligen.

Utförda renoveringar
2018 -  Nytt tagg-system har installerats samt nya entrédörrar. Det har utförts byte av ytterdörrar/källardörrar, nytt inpasseringssystem med läsare i entrén och brickor i stället för nycklar, nya svarstelefoner i lägenheterna samt elektroniska bokningstavlor för tvättstugetid.

2017 - “Provdränering” runt block 1, Arvid Lindmansgatan 17, projektet är ett värdefullt underlag för det fortsatta arbetet. Detta kommer succesivt att beröra samtliga hus.
På varje gård har en utomhusgrill satts upp.
Övernattningslägenheten på Arvid Lindmansgatan 19A-B fräschades upp.

2016 - Byte av sidoplåtar/överplåtar till lägenhetsfönster, balkonger och fönstersmygar samt plåtarbeten på gamla sopnischer. Mindre arbeten på gården såsom ny rabatt och ny “kulle” på gård 2. Målning/reperation av lekutrustningen samt byte av leksand i sandlådorna. Byte av garageportar till MC-garagen. Byte till energisnålare belysning på gårdarna. 

2014 byte av belysningsarmaturer på parkeringsplatsen och obligatorisk ventilationskontroll/sotning.

2013 byte av motorvärmaruttag på parkeringsplatsen, renovering av bastun, byte av tvättmaskiner/torktumlare, byttes till isolerglas i lägenhetens sovrum m.m.

2012 byttes kranar i badrum ut till mer energisnåla.

2007 genomfördes visst underhållsarbete av tak.

2006-2007 målades trapphus om.

1980 - ROT renovering av stammar, fasad, fönster och badrum

Felanmälan gör du enkelt till HSB Göteborg:
Telefonnummer: 010-442 24 24.
Öppettiderna för felanmälan via telefon är:
Måndag 08.00-18.00
Tisdag-torsdag 08.00-17.00
Fredag 08.00-15.00

Eller dygnet runt på webben

Vid akuta efter kontorstid kontakta SOS Alarm på nummer 031-334 11 70. Akuta fel kan t ex vara en vattenläcka eller strömavbrott.

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.
Föreningsexpeditionen Arvid Lindmansgatan 17 B har öppet varje helgfri måndag kl. 19-20, tel. 23 09 14.

För mer information om bostadsrättsföreningen se bifogad årsredovisning eller deras hemsida:
www.hsb.se/goteborg/brf/tolered/

Mejladress: brftolered@gmail.com

Området

Centrala Hisingen - Tolered

Centrala Hisingen är en stadsdel, ungefär lika långt från centrum som Linné. Området är ett av de mest expansiva i Göteborg med flertalet nybyggnadsprojekt under uppförande bland annat en helt ny saluhall.
Inom bekvämt avstånd finns den kommersiella servicen på Wieselgrensplatsen där matbutiker, apotek, folktandvård, sjukhus, banker, småbutiker samt kaféer och restauranger återfinns. Ännu närmare ligger Häckens hemmaarena Rambergsvallen och Lundbybadet med fullutrustat gym och simhall. Även Rambergsskolan och en alldeles ny lekplats finns på Rambergsvägen. Det finns också flera centrumbildningar som Kyrkbytorget, Backaplan, Bjurslätts torg och Kvilletorget.

Med buss tar ca 15 minuter till Centralstationen och Nordstan som är Skandinaviens största galleria. Trots att det ligger så centralt så finns naturen runt hörnet med fina promenadstråk.

Varmt välkommen till denna ombonade och mysiga genomgångstrea
Härlig balkong
En genomtänkt och välplanerad lägenhet
Det stora badrummet är helkaklat och har infällda spotlights
Bo i en omtyckt HSB-förening och granne med Göteborgs största park, Hisingsparken
Slätta Damm ligger i närområdet, fina promenad- och löparspår
I Hisingsparken finns många bra gångvägar
HitCounter