Trea i populär förening snart till salu!

Dela denna bostad på Facebook

Snart har ni möjlighet att köpa en trea i populära brf Teleskopet.

Teleskopgatan 10  Bergsjön, Göteborg

Boarea

75 kvm

Avgift

4 834 kr/mån

Antal rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum

Våning

5 av 8
Ola Olsson Possfelt
Ola Olsson Possfelt
0709744950
ola.olsson-possfelt@agenturfast.se

TV- och internetanslutning

TV:
Internet (100MB)
Internet:
TV och telefoni via ljusoptik

Tomt/uteplats

Uteplats:

Inglasad balkong

Bilplats/Övriga byggnader

Bilplats:
95 stycken garage 147 parkeringsplatser 16 besöksparkeringar

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 158 i Riksbyggens Brf Teleskopet, Göteborg.
  • Månadsavgift 4 834 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten. tv och internet
  • Andel i föreningen är 0.4814%.
  • Andel av årsavgift är 0.48136%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Inre reparationsfond är 365 kr

Energideklaration

Energiprestanda
143 kWh/kvm år
Status
Energideklaration är utförd
Datum
2009-03-02
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 158
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fast.beteckning:
Bergsjön 17:3
Våningsplan:
Våningsplan 5 av 8. Hiss finns.
Adress:
Teleskopgatan 10
Område:
Bergsjön
Boarea:
75 kvm . Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Uteplats:

Inglasad balkong

Byggår:
1967
Månadavgift:
4 834 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och internet.

Föreningen

Om föreningen

Brf Teleskopet äger fastigheterna Bergsjön 17:2, 17:3 samt stadsägorna 767:214 och 767:215 Bergsjön i Göteborgs kommun med adresserna Teleskopsgatan 4-12. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år till och med 2018. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande: 20 stycken 1rok, 70 stycken 2rok, 100 stycken 3rok samt 30 stycken 4rok. Sammantaget blir detta 220 lägenheter om 15 550 m2. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar, hemförsäkring bekostas utav bostadsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen höjde senast avgiften 2013 med 2%. Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret så har det beslutas om oförändrad årsavgift.

Bland de större underhållsarbeterna kan nämnas följande: Renovering av tvättstugan på Teleskopsgatan 10, byte av armaturer i tvättstugan på Teleskopsgatan 10, byte av lås och bommar på Teleskopsgatan 4-12, installation av joniseringsapparat på Teleskopsgatan 4-12, byte av motorvärmecentraler, inköp av lekredskap för lekplatser från Kompan. Renoveringar 2016: Ombyggnad av föreningens lekplatser, byte av garageportar, byte av panel på cykelförråd/uteförråd Teleskopsgatan 4-12, arbete med asfalt och stenytor på Teleskopsgatan 4, 6 och 12, byte av kolfilter på Teleskopsgatan 4-12, DUK-byte Byte av bastupanel och klinkers/kakel i bastun på Teleskopgatan 12. 2017 Byte av termostatfilter samt injustering av värmesystem, byte av garageportar, omläggning av körbara asfaltsytor, 2018 byte av plåttak garage, byte av garageportar, stuprörsanslutningar. Det har även precis byggts en ny fin lekplats.

Området

Bergsjön

BERGSJÖN
Bergsjön är en grön och naturskön stadsdel i östra Göteborg. Nästan alla Bergsjöns gator har fått namn som på olika sätt anknyter till rymden, rymdnamnen beror kanske på Bergsjöns höga läge, ett av de högsta i hela Göteborg. Här finns möjligheter till härliga långpromender eller bär- och svampplockning. Promenadavstånd till den vackra skogsjön Bergsjön som gett stadsdelen sitt namn. Mäktiga klippbranter söder och väster om sjön, bryggor, hopptorn och grillplatser. Något söder om sjön stupar bergen brant ned mot Utby, ett populärt ställe att öva bergsklättring på. I närheten ligger också fotbollsplaner och idrottshall.

Kommunikation
Från och till Bergsjön kan man färdas med spårvagn (linje 7 och 11) och inom Bergsjön går buss 57 som avgår från Teleskopgatan. Spårvagnarna går förbi med jämna mellanrum och sen finns det även en busshållplats vid Merkuriusgatan där 58 och 57 går, se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice
Teleskopgatan 3 Förskola
Solbackeskolan och Stjärnbildsgatan 3 förskola ligger alldeles i närheten. Granne med bostadsområdet ligger Galaxen, en lantgård med levande djur, trädgård, kafé och många andra verksamheter.
I stadsdelen finns tre torg: Rymdtorget, Komettorget och Gärdsås torg. Rymdtorgets innecentrum har genomgått en omfattande upprustning och fick då det nya namnet Bergsjön Centrum. På torget finns bland annat ICA Supermarket, apotek, konditori, chark och bibliotek. På Gärdsås Torg kan du handla mat på Lidl.

I NÄRHETEN
Livsmedelsbutiker
Backens Servicebutik
Kvartersbutiken Spirit
Köpcentrum & Gallerior
Kortedala Torg
Allum

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Teleskopgatan 3 Förskola
Stjärnbildsgatan 3 Förskola
Stjärnbildsgatan 2 Förskola


Grundskolor
Sandeklevsskolan F-9
Solbackeskolans Särskola
Solbackeskolan F-6


Gymnasium
Partille Gymnasium

Sport- & Idrottsanläggningar
Geråshallen Idrottshall
Sandeklevshallen Idrottshall

KOMMANDE förs
Teleskopgatanhållplats
Teleskopgatan 10
Teleskopgatan
HitCounter